Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

putin ajutor cu incarcarea li-ion

powerlight

Postări Recomandate

Nu te contrazic...aşa e! Pot fi descărcaţi până la cât spui ...dar indicat e să nu cobori sub 3,6-3,7v!

Şi ca să te convingi, măsoară o baterie de telefon...atunci când telefonul s-a închis din cauza bateriei descărcate...şi vei constata că bateria nu are 3v ci 3,6v.

Link spre comentariu

Sorry Elmar...

Tensiunea de 3,7V este cea mai adecvata pentru pastrare timp lung, de altfel imi pare ca este si o pozitie "de echilibru" dar la acea tensiune acumulatorul mai are sarcina de fucntionare normala, adica ceva in jur de 30% ceea ce nu este nicidecum zero.

Descarcarea pana la 3,5V nu este in nici un fel nociva, daca doresti sa "cruti" acumulatorul trebuie sa reduci tensiunea maxima de la 4,2 la 4,1 sau chiar 4,0V.

In sistmele de backup destepte si pentru consumatori mici se pot folosi niste trucuri detepte:

- incarcare sub curent constant egal cu cel de intrerupere al incarcarii (egal numeric cu 5-10% din C)

- deconectarea = terminarea incarcarii la 3,8V

- initializare reincarcare la 3,5V

In acest fel dispui de numai 30% din capacitatea maxima a acumulatorului dar il tratezi incat sa aiba viata maxima, ceea ce merge pentru puteri mici. Risipa costului de achizitie este deplin compensata de cresterea duratei de exploatare.

Link spre comentariu

Da cine a zis că acumulatorul la tensiunea de 3,7v nu mai poate susţine o sarcină!?

Hai să nu intrăm în detalii ...care să inducă în eroare(în cele din urmă), suntem(totuşi) la sectiunea ”incepători”!
Nu cred că interesează pe cineva despicarea în patru firului de păr! :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

Si cine a zis ca daca gasesc ceva spus gresit ar trebui sa nu vad, asa de dragul faptului ca suntem la incepatori?

Exprimarea (cel putin) a fost nefericita, si Relav a sesizat.

Pe un incepator nu il vor deruta amanunte in plus, probabil ca nici nu le va receptiona. Insa amanunte gresite au mare potential de a-l indruma gresit, asa ca cel mai bine ar fi sa inchei aici discutia.

Link spre comentariu

Păi spune-mi ce am greşit!?Că am scris în loc de ce spui tu... 3,6!? Asta e chiar culmea...

Frate altceva mai bun n-ai de făcut!?

Descarcă tu acumulatori mai jos de 3,6 ...şi spune-mi cât te-a tinut!?

Unde e greşeala !? Că am spus să fie precaut ...şi să menţină un acumulator în limitele alea !?

Sper că nu te apuci acum să-mi scrii un ”roman”... pentru o chestie atât de banală!

Şi ce am zis eu ...nu e nimic greşit!!!!

Dar e cool ...probabil, să mai zici odată, ce am zis eu ...simplu ...fără brizbrizuri aiurea!

Link spre comentariu

Unii au probleme de perceptie.

Afirmatia ta copiata aici: "Elementele Li-ion au 3,7v descărcaţi " este gresita pur si simplu.

Nu vreu sa poluez un thread al atcuiva, dar este bine sa nu faci afirmatii gresite.

Ce concluzie tragi din asta este problema ta, iar cel care face galagie, cand nici nu are dreptate, esti tu. Mai departe eu nu pot sa zic nimic, poate o face moderatorul zonei, ca deja dai in trolling.

Eu am incheiat aici discutia cu tine, spor la documentare!

Link spre comentariu

Păi spune cu ce am greşit!? Că am am zis că-s descărcaţi la 3,7v!?

Poţi să afirmi că sunt încărcaţi la acea tensiune!?Şi dacă da, dece!?

La tine un acumulator descărcat înseamnă un element cu tensiune 0 !? Sau cum!?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Acumulatorii Li-Ion de telefon sunt considerați descărcați complet la limita de circa 3,3V. La 3,7V încă merg strună, iar 4,2V e tensiunea maximă de încărcare la care decuplează circuitul de protecție. Se preferă o tensiune maximă de încărcare de 4,1 sau chiar 4V pentru o viață mai lungă....

Link spre comentariu

Powerlight, uite aici DS chip-ului placii tale http://www.szriley.com/DownLoadFile/OVC3860.pdf.

Pinul 25 este intrare 5V pentru incarcarea unui acumulator Li-ion. Nu ai decat sa conectezi 5V si se incarca acumulatorul tau conectat la pinul 29. Macar partea BT e rezolvata.

Asta e modulul la care ma refer:

F1C33FYIBHRWIN4.LARGE.jpg

Nu am modulul tau, am alt modul BT, si experienta mea cu modulele ieftine si a altora cu acest 3868 e ca la volum mic se aude un fâşâit ca si cum curge apa. Cat e muzica tare, nu-i bai. Atata poti avea la pretul platit.

Se pare ca se poate rezolva cu "ecranarea" (impropriu folosit termenul) cu o folie aluminiu sub antena. Te sfatuiesc sa cauti cu Google.

NB: Vad ca colegul moderator nu se poate abtine. Daca nu poate convinge pe cineva de "adevarul" lui, ii tranteste ca e troll.

D-zeu imi e martor ca elmar e printre cei mai nesuferiti mie, dar de aici pana la troll-are... domnule moderator, nu dovedesti nimic in favoarea ta, ba din contra.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

@

elmar

Pot conecta 2 celule puse paralel pe un kit de incarcare cu tp4056?

@

Dxxx

Pot pune in aplicare ceea ce-am desenat aici? http://imgur.com/a/wyMrT ma refer la faptul ca ele vin inseriate,le deranjeaza cu ceva pe acele kit-uri de incarcare ca ele sunt inseriate?

@

validae

in poza mea cu acumulatorii nu exista niciunul de telefon,ieri am incarcat o parte din celule mai putin alea plate care scrie pe ele 3.7V 3700mAH le pot aplica aceiasi tensiune de incarcare ca celelalte?pe internet nu gasesc nimic cand dau cautare dupa seria lor.

@

thunderer

Sa inteleg ca eu aplic tensiune kit-ului de bt la 31 si 29 pentru functionarea lui si 5v la pinul 26 sau?ca nu inteleg

Editat de powerlight
Link spre comentariu

Sorry Elmar...

Tensiunea de 3,7V este cea mai adecvata pentru pastrare timp lung, de altfel imi pare ca este si o pozitie "de echilibru" dar la acea tensiune acumulatorul mai are sarcina de fucntionare normala, adica ceva in jur de 30% ceea ce nu este nicidecum zero.

Descarcarea pana la 3,5V nu este in nici un fel nociva, daca doresti sa "cruti" acumulatorul trebuie sa reduci tensiunea maxima de la 4,2 la 4,1 sau chiar 4,0V.

In sistmele de backup destepte si pentru consumatori mici se pot folosi niste trucuri detepte:

- incarcare sub curent constant egal cu cel de intrerupere al incarcarii (egal numeric cu 5-10% din C)

- deconectarea = terminarea incarcarii la 3,8V

- initializare reincarcare la 3,5V

In acest fel dispui de numai 30% din capacitatea maxima a acumulatorului dar il tratezi incat sa aiba viata maxima, ceea ce merge pentru puteri mici. Risipa costului de achizitie este deplin compensata de cresterea duratei de exploatare.

sunt acumulatori care suporta descarcari pana la 2.0v -2.5V

https://batterybro.com/blogs/18650-wholesale-battery-reviews/57179459-lg-hg2-review-20a-3000mah

Link spre comentariu

Nu vrei sa intelegi desi te-am intrebat de doua ori, care este consumul general ?

Nu poti incarca si livra curent cum ai pus tu in schema desenata, din mai multe motive.

La un consum de mimim 4 A si 8 ore de utilizare ai nevoie de o capacitate a acumulatorului de 30 A !!! cu jucariile alea de acumulatori nu poti poti face ce vrei tu.

Editat de itube
Link spre comentariu

Nu vrei sa intelegi desi te-am intrebat de doua ori, care este consumul general ?

Nu poti incarca si livra curent cum ai pus tu in schema desenata, din mai multe motive.

La un consum de mimim 4 A si 8 ore de utilizare ai nevoie de o capacitate a acumulatorului de 30 A !!! cu jucariile alea de acumulatori nu poti poti face ce vrei tu.

Pai am scris in primul post care este consumul general;2 kit-uri de amplificare unde tensiunea lor de lucru este de la 7v-15v.Acel kit bluetooth iese din discutie deoarece are alta alimentare care nu o includ in poveste.

Care sunt motivele de nu pot incarca acumulatorii cum am desenat?Fii mai explicit te rog.

Link spre comentariu

E posibil să meargă aşa cum ai desenat ...numai dacă fiecare modul de încărcare foloseşte câte o înfăsurare a unui traf care să scoată 3x5vca...aceste înfăsurări trebuie să fie izolate una faţă de alta!Cu redresare independentă pe fiecare ramură...

Altfel nu faci decât să scurtcircuitezi acumulatorii.

Cam aşa ceva...

post-175623-0-15898200-1489404658_thumb.png

Link spre comentariu

@power: aplici 5V pentru incarcare pe 25. Apoi, odata termiata incarcarea (vezi LED) deconectezi si merge pe baterie.

General: aplici 20V de la o sursa de laptop prin una bucata 7805 pentru modulul BT. Alt LM78xx sau pe direct pentru acumulatorul de la amplif.

@kinderu, nu vorbim aici de celule pentru RC. Dar vad ca se discuta discutii aici.

Asa cum se accepta ca incarci pana la 4 sau 4.1V (desi se poate mai mult), asa si sa descarci mult peste valoarea minima. Doar ca sa lungesti viata acumulatorului.

Restul e orgoliu din pacate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări