Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem perdele jaluzele automate

Vizitator kta

Postări Recomandate

Vizitator kta

Salut. As dori si eu niste idei referitoare la un sistem automatizat special pentru jaluzele , perdele ...si anume vreau ca aceastea sa ruleze dintr-o parte in alta (perdeaua clasica ,cu cercei ) si as dori opinii referitoare la mecanismul care e cel mai usor de realizat(servomotoare ), iar in cazul jaluzelelor verticale si orizontale similar (mecanismul cel mai rentabil si usor de realizat ). Precizez ca dupa ce sistemul de rulare e finalizat , vreau ca acesta sa fie controlat de o telecomanda pe 2,3,4 canale ..in functie de numarul de motorase sau de mersul inainte , inapoi al motoraselor.Dupa aceasta etapa ii voi atasa un senzor de lumina reglabil ..pentru tragerea sau retragerea perdelelor, jaluzelelor , in functie de lumina ambianta si de dorinta si poate mai apoi un sistem de controlare de la distanta prin telefon . Dar dupa cum am precizat ..in prima etapa ..cer ajutorul (ma refer la idei ) unor profesionisti pentru realizarea mecanismului de tragere(retragere) al acestora .Multumesc si astept idei referitoare la acest mecanism .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

3

• NICA

2

• Ashky

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Am incercat aceasta schema in urma cu o saptamana si nu am reusit sa o pun in functiune cu toate ca am folosit componentele indicate in schema.Am renuntat si am facut una fara probleme din vol.Electronica auto care a functionat din prima.Posibil sa-mi fi scapat ceva legat de ce-a cu EFT-uri....

Link spre comentariu

Daca ai incercat cu echivalente cu siliciu nu are cum sa mearga.Tranzistoarele tip EFT sunt cu germaniu si nu se pot inlocui cu tranzistoare cu siliciu din seria BC fara a modifica schema.Daca ai pus EFT-uri si nu merge, probabil e o greseala in schema.Apropo, se mai fabrica tranzistoare cu germaniu?

Link spre comentariu

schema asta nu ar trebui sa necesite modificari de la trecerea de la germaniu la siliciu, pentru ca sunt 2 trigger-e in cascada, doar ca trebuie sa fii atent la alimentare, inainte se punea plusul in partea de jos, ca masa, pentru ca pnp-urile erau generalizate... mai jos ai schema in oglinda, desenata ca acum...PS: am simulat schema in Crocodyle Technology si.. trebuie mici modificari.... :axe:

Link spre comentariu

Multumesc niq de schema dar am respectat intru-totul schema,am folosit EFT-uri,diode cu germaniu,totul asa''ca la carte'' dar nu a binevoit sa functioneze.Am renuntat si am facut alta pe siliciu care nu a pus nici o problema caci a mers din prima.Nu m-as fi incurcat cu germaniu dar aveam o gramada de tranzistori si diode cu germaniu si mi-ar fi placut sa le dau utilitate.Repet,poate am gresit undeva de nu a mers si schema e buna dar eu nu am reusit.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări