Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV digihome led 32 hd

Vizitator dani502017

Postări Recomandate

Vizitator dani502017

domnule dani cred ca esti legat la 380v de reusesti in 30minute sa desfaci si sa schimbi ceva leduri?

era vorba de un singur led de schimbat si strict la tv-ul asta e simlu de demontat,mi se pare ok 30-40min

Link spre comentariu

Hai sa va mai zic una tare.Un fier de calcat romanesc,model vechi cu talpa de aluminiu,fixat intr-o menghina,sau construit un suport care sa-l faca sa stea cu talpa-n sus.Lipesti si dezlipesti la leduri de n-ai aer.In plus are si termostat.Este cea mai ieftina "plita" posibila.Dezavantajul este suprafata cam mica...

Fiarele de calcat la care ma refer de numeau Rubin sau Zefir.Modelele astea noi cu talpa din inox,sau alte cacaturi nu pot fi folosite.

Faceam treaba cu fierul de calcat inainte de revolutie pentru a dezlipi, la servici, niste tranzistoare aflate pe ceramica (evident cu circuitul electric lipit de ceramica). Mergea la fix. Nu cred ca merge cu fierul cu......carbuni.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Faceam treaba cu fierul de calcat inainte de revolutie pentru a dezlipi, la servici, niste tranzistoare aflate pe ceramica (evident cu circuitul electric lipit de ceramica). Mergea la fix. Nu cred ca merge cu fierul cu......carbuni.

Inseamna ca sunteti mai in virsta ca mine(45 ani), daca ati apucat fierul de calcat cu carbuni.....

Link spre comentariu
Vizitator dani502017

Inseamna ca sunteti mai in virsta ca mine(45 ani), daca ati apucat fierul de calcat cu carbuni.....

pai daca imi aduc aminte imi zicea bunica cand era tanara ca aveau fier de calcat cu carbuni prin 1910-1920

Link spre comentariu

Bat spre 66 (doar doi de 6 nu trei). Tranzistoarele erau pe placi de ceramica, fiecare placuta cu circutele de acord, iar legatura dintre placute se facea cu o banda ingusta din aur. Nu era tehnologie romaneasca. Talpa de la fierul de calcat nu mai retin din ce era facuta. Dar tehnologie romaneasca.

Link spre comentariu

Bat spre 66 (doar doi de 6 nu trei). Tranzistoarele erau pe placi de ceramica, fiecare placuta cu circutele de acord, iar legatura dintre placute se facea cu o banda ingusta din aur. Nu era tehnologie romaneasca. Talpa de la fierul de calcat nu mai retin din ce era facuta. Dar tehnologie romaneasca.

Tot respectul pentru varsta........

Link spre comentariu
Vizitator dani502017

Bat spre 66 (doar doi de 6 nu trei). Tranzistoarele erau pe placi de ceramica, fiecare placuta cu circutele de acord, iar legatura dintre placute se facea cu o banda ingusta din aur. Nu era tehnologie romaneasca. Talpa de la fierul de calcat nu mai retin din ce era facuta. Dar tehnologie romaneasc

cred ca din fonta erau

Link spre comentariu

La fierul de călcat cu cărbuni,da talpa era de fontă.

La fierul de călcat de care am spus eu cum poate fi folosit la dezlipirea ledurilor de pe barete,talpa e de aluminiu-vechile fiare românești Rubin și Zefir.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
Vizitator dani502017

aparat de sudura PPR,are si reglaj de temperatura,are suport mobil.

cateva modificari la suport si e ok

buna ideea .intrebarea e care e temp max reala la care lucreaza? la ce ieftine sant merita luat si facut un suport am vazut una ruseasca la 70ron atasez poza

post-264113-0-28632600-1490002419_thumb.jpg

Link spre comentariu

buna ideea .intrebarea e care e temp max reala la care lucreaza? la ce ieftine sant merita luat si facut un suport am vazut una ruseasca la 70ron atasez poza

Din ce vad in poza este tot cu termostat mecanic de fier de calcat, am vazut si cu controller de temperatura digital, astea sint bune ca ai setat 250 de grade si ramine temperatura teapana, dar sint ceva mai scumpe, vre-o 350 de lei......

post-237484-0-46557500-1490012242_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu mi-am facut o plita de aluminiu, ultimele leduri schimbate a fost o bagheta de 40 de ledurii(vortex 19 inch), am pus bagheta pe plita, dupa care cu penseta le-am cules si aruncat la pubela, pentru lipit am pus flux amtech 559, leduri noi asezate pe pozitie si restul a executat plita, relativ a fost o munca usoara.......

Va salut , am si eu un Vortex de 19 cu probleme , ce tip de leduri folosesc chinezii ? > as vrea sa fac ,,scoala '' pe el !! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări