adryano Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Asta ca sa va recapatati increderea in ceea ce tine de un contor smart. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2018 Partajează Postat Februarie 20, 2018 Eu am cerut indicații spre un contor inteligent cu logare și download în PC, în format pt șină standard DIN, încă de acum poate mai bine de 6 luni de zile dar nu prea am primit mare lucru. După cum va dați seama am nevoie de unul destul de precis pt a putea compara rezultatele și mai trebuie sa fie și rezonabil de scump pt ca oricum nu pot folosi nicăieri rezultatele obținute cu el, e numai pt "amorul propriu" ca să zic asa. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 Daca trebuie sa fie "rezonabil de scump" si "destul de precise" atunci poti alege o gama variata de produse incepand cu Acuvim II Ce cauti nu o sa gasesti veci la 30-50Euro, poate doar daca iti cumperi o chinezarie de DRS-2DM (sau similar) si tragi pe MODBUS valorile cu un arduino si inregistrare pe card. Pentru chestii casnice poti incerca VOLTCRAFT ENERGY-LOGGER 4000 chiar daca nu este montabil in tablou. p.s: Rezonabil de scump poate insemna o infinitate de preturi chiar si pe elforum. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21, 2018 Partajează Postat Februarie 21, 2018 Avind în vedere ca nu o sa cistig nimic (adică bani) în urma lui nu vreau sa dau o avere pe el. Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 Eu m-am lovit de problema consumului crescut, cam de 3-4 ori fata de aceiasi perioada a anului anterior. Am creat si un topic pe tema asta. Consumul crescut a fost pus pe seama boilerului, care avea ceva calcar, nu exagerat, pentru ca eu il curat in fiecare primavara (boilerul e termoelectric iar iarna e deconectat de la retea, încălzirea apei calde menajere fiind făcută de centrala termica pe lemne). Insa aici apare coincidenta stranie! Boilerul este alimentat prin intermediul unui variator cu triac construit de mine. Am optat pentru aceasta varianta ca sa nu incarc prea mult instalatia electrica. Sa fie aici problema? Desi am renuntat la iluminatul cu becuri incandescente si am trecut la CCFL sau LED, consumul nu numai ca nu a scăzut, ba chiar a crescut. Am facut si o verificare la un moment dat , montand si un contor clasic, cu disc. Consumurile inregistrate de cele doua contoare, clasic si electronic, au fost aproape identice. Am notat si pe o hârtie, index si data, pentru fiecare contor. Am sa mai verific maine cum sta treaba si daca intre timp (am montat al doilea contor asta toamna) au apărut diferente notabile. Partea proasta e ca boilerul a fost/este oprit si regulatorul cu triac nu avea cum sa-si exercite eventuala influenta nefasta. Am totusi de gând ca zilele următoare sa masor consumul pentru iluminat. Sunt curios cat se consuma. Am sa măsor întâi cu un contor electronic de montat pe sina (e facut prin Grecia parcă) si apoi cu contorul romanesc pe disc. Va tin la curent! Link spre comentariu
puriu Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 Discul este mai sigur. Contorul electronic ar putea sa numere si alte impulsuri parazite din retea. Nu sunt sigur, dar nu am alta explicatie. 1 Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 24, 2018 Partajează Postat Martie 24, 2018 Revin cu detalii. Am monitorizat, cu un contor electronic, consumul becurilor timp de 4 zile. Am avut in jur de 8 corpuri de iluminat care au fost utilizate in aceasta perioada, toate cu becuri CFL sau LED. Contorul a inregistrat aprox. 500 W. Cred ca a masurat corect. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Martie 25, 2018 Partajează Postat Martie 25, 2018 Poate ati remarcat si voi ca becoLED-urile de la noi au, de exemplu, 9W, dau 805 lumeni - la 60cm, asta nu scrie explicit - si consuma 70mA. Fluxul luminos e putin mai mic decat la un bec polonez de 60W. Masurat cu acelasi luxmetru chinezesc. Practic e similar unui CFC bun, la mai multi bani, dar cu numar sporit de comutari. Am masurat si CFC urile la vremea lor si am remarcat un "salt" calitativ. Modelele initiale, foarte scumpe, chiar se apropiau de ce scrie cartea. Cand s-au ieftinit s-a aplicat aceiasi metoda a informarii cu litere foarte mici ca eficienta e muuult redusa. Un CFC Ph... made in ... , de 15 lei consuma aproape dublu fata de un Osr.... adevarat, de 40 lei, luat acum 10 ani - si e mai chior. Asa ca, inlocuind becurile, dar dorind sa pastrezi aceiasi iluminare, ai dreptate... creste consumul. P.S. pune totusi un filtru pe circuitul de lumina. Nu sunt sigur ca reduce consumul inregistrat, dar sigur mai scoate din parazitii care ii bagi in retea si care, conform marcajului CE de pe cutie, nu ar trebui sa existe. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 25, 2018 Partajează Postat Martie 25, 2018 6 hours ago, yo7lhe said: Poate ati remarcat si voi ca becoLED-urile de la noi au, de exemplu, 9W, dau 805 lumeni - la 60cm, asta nu scrie explicit - si consuma 70mA. Fluxul luminos e putin mai mic decat la un bec polonez de 60W. Nu are nicio legătură fluxul în lumeni cu distanța . Restul postului trebuie interpretat ca atare. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Martie 25, 2018 Partajează Postat Martie 25, 2018 Mea culpa. Multumesc. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Primul filmulet il vazusem acum o luna, la al doilea nu mai am rabdare sa ma uit Aparent ce se "explica" in plrimul clip, destul de vag din punct de vedere tehnic, e super spectaculos si cu audienta maxima asa cum doreste domnul Buhnici. In realitate nu am inteles absolut nimic si ce e "fabuloasa si mirobolanta" constanta K. Daca se refera la raportul de transformare al senzorilor de curent, de la punctul de masura, insemna ca tipul ala a studiat asa mult si degeaba. Deci cu au vrut sa spuna in clipurile alea? Stiu ca e super interesant cand zici ca cineva te fura, nu mai conteaza restul. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Primul clip nu l-am urmărit, doar pe al doilea.E vorba de faptul că distribuitorii folosesc contoare care nu sunt imune la distorsiunile formei de undă, cauzate de invertoare ,,off grid,, sau ,,on grid,, folosite de unii compatrioţi.Ce duce în final la contorizări cu peste 50% eroare în plus la consum.Iar când au ,,nimerit,, un contor ce bătea foarte bine cu cel martor al clientului (deci nu mai fura energie), l-au declarat defect şi au pus tot din alea care indică în plus la consum..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum