Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stingere spot la oprire E0102

elm

Postări Recomandate

Domnilor,

După cum spune și titlul, cum se face stingerea spotului la oprirea lui E0102?

Că din schemă nu (îmi) rezultă foarte clar și 102-ul unui prieten se oprește cu un fel de punct luminos (nu fenomenal de luminos totuși, și în cîteva secunde se dispersează și se stinge). Este normal să facă așa? Ar fi singurul osciloscop care ar face-o...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elm

2

• The Stressmaker

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca ma iau dupa schema as zice ca exista condensatori uscati in zona alimentarii catodului (C64-C70). Cred ca stingerea spotului se face prin mentinerea negativarii grilei g1 un timp mai mare decat racirea filamentului si prin "pozitivarea" catodului. Ceva gen ca la tv-uri dar prin combinatia de condensatori si rezistente. Pozitivarea cred ca se face prin potentiometrul de focalizare si circuitul aferent pana la masa.

Link spre comentariu

Mda, cel puțin la C70 mă uitam și eu urât, o să-i verific pe toți... (nu m-am uitat de care tip sînt, cei cu polyester,cel puțin, nu mi-au făcut niciodată probleme)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări