Vizitator cat87 Postat Mai 11, 2007 Partajează Postat Mai 11, 2007 Am si eu 2 afisaje VFD: unul din ele este un VU-metru (nu stiu exact ce model pt ca este rusesc si nu stiu exact ce scrie pe el) iar celalat este un afisaj de la un VCR. (modelul de VFD este NEC F1P11BAM6). Intrebarea este cum pot sa le comand cu un PIC ?????????? (cele 2 afisaje nu au nici o legatura intre ele, sunt separate). Adica am nevoie de cate un pin de la un PIC pentru fiecare pin de pe display???? :rolleyes: PLS HELP!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
vsurducan Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 Am si eu 2 afisaje VFD: unul din ele este un VU-metru (nu stiu exact ce model pt ca este rusesc si nu stiu exact ce scrie pe el) iar celalat este un afisaj de la un VCR. (modelul de VFD este NEC F1P11BAM6). Intrebarea este cum pot sa le comand cu un PIC ?????????? (cele 2 afisaje nu au nici o legatura intre ele, sunt separate). Adica am nevoie de cate un pin de la un PIC pentru fiecare pin de pe display???? :rolleyes: PLS HELP!!!!!!!!!!!!!Asa intrebare asa raspuns. Credeti ca cititorii acestui email sunt inruditi cu Mafalda ? (exceptand unul poate...) :rolleyes: Trebuiesc identificate terminalele afisajului cu ceva bataie de cap. Afisajele de VCR sunt de obicei cu vacuum si filament, unele necesita 15V pentru comanda, altele doar 5V. Filamentul sta aprins la un rosu foarte discret in functionare. Dupa ce aveti ridicata o schema sau fila de catalog o postati si asteptati valul de raspunsuri.Nu, nu aveti nevoie de cate un pin de PIC pentru fiecare din cele N terminale ale afisajului...cu conditia sa stiti ce poate fi multiplexat si ce nu. Link spre comentariu
Vizitator cat87 Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 Pai chestia este k am cautat pe net modelul de NEC si nu am gasit nici o schema, nimic. In ceea ce priveste VU-metrul, este comandat pe 5V. Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 Ai aici niste indicatii cum poti sa identifici pinii. Dupa ce identifici pinii spui exact ce vrei sa-ti arate display-ul si atunci putem sa te ajutam. http://hem.passagen.se/communication/vfd.html Link spre comentariu
Vizitator cat87 Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 M-am chinuit un pic si am gasit o schema pt afisajul de VCR. As vrea sa pot sa-l controlez cu un PIC, iar VFD-ul sa-mi arate data calendaristica, (ora, ziua, luna, ) Chestia este ca nu stiu ce PIC sa folosesc, si am doar o vaga idee cam cum ar trebui conectat VFD la microcontroler Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 O varianta low-tech este sa folosesti MMC351 ceas si MMC4543 decodor pentru afisaj.MMC4543 este foarte versatil, poate comanda led-uri, lcd-uri si VFD-uri.Pentru varianta cu PIC poti folosi acelasi driver de afisaj cu MMC4543 darse pot programa mai multe functii ale ceasului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum