Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanari radio-tv

Vizitator cata82

Postări Recomandate

Vizitator cata82

Dragi moderatori/domnule Vasile,

Chiar nu se poate face nimic cu pustii astia care abia s-au inregistrat pe forum si ne ia misto mai mult de atat ne si ameninta?!?!

Dan Cod este facut ca o albie de porci din cauza unor nesimtiti, unor inculti, unor oameni fara bun simt!!!

Chiar nu se poate face nimic?!

Introduceti chestionare de 5-10 intrebari la inregistrarea pe forum sau un moderator dedicat sa urmareasca IP-urile, care a mai avut un IP cu trecut negativ direct OUT!!

Validae, Vasile chiar asa am ajuns bataia de joc a pustilor de cartier?!?!

Uitati dovada:

http://www.elforum.info/topic/123684-nei-sasiu-indiana-200-fara-imagine/

Editat de cata82
Link spre comentariu

Am voie sa vorbesc , cat doresc! De asta e democratie! Rog sa imi stergeti ultimele doua postari ale mele. Va multumesc.

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

Am inteles de la Validae ca indivizii respectivi au fost scosi ( sper sa nu spun o prostie ), asa cum si merita.

Am spus-o si pe sectiunea moderatorilor, o sustin si public, sa te iei de cineva de calibrul D-lui Dan Cod e o dovada de prostie astronomica, si sunt convins ca nimeni nu are nevoie de argumente. Unii chiar nu stiu pe ce lume traiesc...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
sa te iei de cineva de calibrul D-lui Dan Cod e o dovada de prostie astronomica,

Pai nu e chiar asa! Nu sunt avocatul diavolului, dar nu aveti, aici, dreptate. Eu, de exemplu habar nu am cine este acest domn! Dar...nu as indreazni sa-i adresez astfel de cuvinte! Acesti, hai sa le spun nesimtiti, se cred mai presus de orice si se comporta ca atare. Chestie de respect, pe care nu-l au, pentru ca in ziua de azi, respectul a ajuns la genunchiul broastei! Despre asta vorbim, nu despre cine e domnul Dan, tot respectul si consideratia pentru cunostintele si, mai ales, experienta dinsului!

Link spre comentariu

Se mai poate trai decent din reparatii radio-tv ?

Cunosc mai multi indivizi care au facut avere din profesia asta (in anii '90 - casa, masini), dar acum lucreaza doar pentru supravietuire (mai mult repara tv-uri cu CRT, rar altceva). La o lucrare le raman 30-40 lei, in conditiile in care lucreaza mai mult cu piese vechi, pe care nu dau banii (au beciul casei plin cu sasie din televizoare dezmembrate).

In anul 1992 am fost cateva luni in Franta, langa Lion. Mi-am luat cu mine si instrumentul de masura si pistolul de lipit, sperand sa castig ceva bani lucrand dupa program, la un service. A fost dezamagire totala. Am gasit un singur service la are doi batrani isi faceau de lucru (rar, mai mult stateau). Un tv color de performante medii costa cam 3000 franci, la un salariu mediu de 12000 de franci. Salariul minim era de 5000 franci (cam 1000 $) si preturile la produse erau, in franci, cum erau in Romania in lei. Deci in Franta puterea medie de cumparare era de 4-5 ori mai mare ca in Romania.

Mergeau bine service-urile auto. Mi-am dat seama ca asa va fi si la noi, ca nu se vor mai castiga bani frumosi din reparatii radio-tv.

Astept comentariile celor care inca lucreaza in domeniul asta.

Link spre comentariu
Cunosc mai multi indivizi care au facut avere din profesia asta

In anii 90, am lucrat la o firma care aducea televizoare din vest, din alea scoase in strada. Cele mai erau defecte. Le reparam, schimbam selectorul de canale si FI pentru sunet. Cistigam cam 80.000 de lei pe saptamina, lucrind doar dupa miaza, salariu fiind, pe atunci, cam 75.000 lei lunar! Erau tipi care cistigau si pina la 400 - 500 de mii de lei pe saptamina! Vremurile au apus, acum firma nici nu mai exista. Cine se mai pune la un reparat de TV care practic...nu se strica? Cine mai repara televizoare, cind, dupa 3 - 4 ani de folosinta, il schimbi cu unul nou, mai performant? Cine mai repara un tv cu 3 tranzistori pe el si cu 5 circuite integrate specializate??? Eventual sa mai schimbi cite un electrolitic... Televizoare cu lampi, sau hibride, pracic, nu mai exista. Nu mai renteaza se repari televizoare...Poate doar de amorul artei.

Am avut pina de curind un Samsung care a mers 20 de ani. S-a stricat sursa de alimentare. Nu m-am mai obosit sa-l repar, l-am pus in taxi si l-am dus la reciclare. Am luat pe el un bon de masa de ...10 lei. 5 lei am dat la taxi.

Link spre comentariu

Pe vremuri mergeau bine si meditatiile (mate-fizica, admitere la Politehnica) si afacerea cu poze color (pe film si hartie fotografica). Acum sunt meserii apuse, ca si ceasornicaria. Il stiu pe unul care s-a lasat de reparatii de radio-tv si a dat-o pe poze (anii '80). Era cam carpaci si avea necazuri cu clientii. A zis ca era mai bine cu pozele, ca le dadea clientului in mana si nu se mai intorcea cu ele, sa zica ca n-au mers.

Editat de VAX
Link spre comentariu

@orgasmo

Am vazut ca va ocupati si de reparatii la scule "nestandard", dar nu cred ca este rentabil decat daca esti foarte cunoscut si ai service pe vad comercial. Investitia e mare (scule, softuri, documentatie, spatiu de lucru, etc) si nu poti sa salti preturile. Globalizarea a pus pe butuci micile invarteli. Statul chinez a investit sute de miliarde de dolari in fabrici moderne, cu randament de productie ridicat. Nu poti sa concurezi cu un gigant cum este China. Am colegi de liceu, politehnisti, care pusesera pe picioare o firma unde produceau invertoare (cred ca asa le zice) cu care reglau turatia la motoare asincrone industriale (scule cu IGBT-uri si cu sofisticareli). Cablajele le faceau la Timisoara, cutia metalica o luau din Anglia, montarea pieselor o faceau local. Au dat faliment pentru ca au venit chinezii cu ceva asemanator, de calitate mai proasta, dar la jumatate de pret.

Ma intreb pe cine vrea sa supraimpoziteze PSD-ul ca sa-i indestuleze pe angajatii la stat, cand nimic nu mai merge bine ? Vor numara gainile din curtea taranilor ?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări