Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

prelungire cablu tcon lvds

iuliantv

Postări Recomandate

salutare,un tv lcd samsung 40inch,a carui display l-am inlocuit,am testat displayul nemontat cu acelasi montaj cu mainul suspendat,totul ok,imagine etc.problema sta in felul urmator,displayul montat nu mai are tcon detasabil,si cablu tcon mainboard,este cu cca 10cm mai scurt pentru a ajunge la noua cupla display,am zis nu-i nimic,voi prelungi fiecare fir in parte cu cca 15cm,zis si facut,dupa terminarea operatiei si izolarea firelor am trecut,la test,si surpriza imaginea apare cca 2 secunde,ba clara ,ba ingheata,dupa care displayul devine de un fond albastru inchis,am trecut la verificarea lipiturilor si a legaturilor,de doua ori am verificat,totul e ok,cablurile nu pot fi incurcate,au culori diferite,cu dungi fara dungi,etc.prelungirea am facut-o prin taierea firelor undeva spre mijloc si fir de calitate cca 15cm din cablu vga,cablu este unul cu cupla 40pini samsung spre tcon si spre mainboard o cupla cu 40pini mama ceva gen mufa cf card sau hdd ide de dimensiuni mult mai reduse,cred ca stiti despre ce vorbesc,poze nu am ca tv-ul e la servici,si acum m-am gandit sa fac o intrebare si pe forum.,am probat cu alt cablu identic ca cel taiat,si imaginea este ok si stabila,nu este vorba de lipituri incorecte sau posibile scurturi pe cablul prelungit,

tot ce nu am facut ca la carte,este ca nu am mai impletit firele cum erau cele originale,si anume cate 2 exemplu maro si maro cu dungi albe,si nu am mai pus tresa de ecranaj,care oricum nu era pusa la masa,credeti ca pot influenta ceva semnale daca nu au aceasta tresa si firele nu mai sant impletite?

de facut am mai facut asa ceva la 30pini si nu am avut probleme.maine ma voi apuca de impletit si sa pun o tresa.daca am sa am timp,poza de jos reprezentativa,asemanator cu cel din discutie,va multumesc

post-185789-0-83079400-1489089427_thumb.jpg

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

4

• Sorin Schiriac

2

• Dxxx

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am impletit firele.am pus o tresa de masa cupru argintat se comporta la fel,luni voi izola si alimenarea si voi pune si o camasa de aluminiu,e ciudata rau treaba

Link spre comentariu

poate ai amestecat un semnal sau o tensiune

de 3 ori am desfacut si verificat aceste fire ,greu sa le incurci,fiecare are culoarea lui,doar 2 fire sant identice albastru cu puncte maro sau rosii,dar,am pus si invers,fara success,

am sa incerc si ceva miezuri

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Eu iti propun un test "invers":

1. Scoate segmentele de prelungire, cositoreste firele inapoi exact in forma initiala si verifica daca imaginea revine la normal

1+. Daca imaginea si-a revenit reverifica fiecare segment de prelungire cu Ohmmetrul

2. Refa totul cat mai ingrijit si retesreaza.

Link spre comentariu

nu are rost sa le relipesc ,ideea e sa le prelungesc,imaginea e ok,deci tconul si mainboardul sant inca ok,am un alt cablu identic cu care am testat,si este ok,era bun daca se gaseau cabluri prelungitor,cum se gasesc adaptoare pentru display laptop ,etc

Link spre comentariu

Am inteles asta, dar tocmai pentru ca problema este acolo, acolo trebuie sa faci interventia.

Ar exista varianta ca daca la reconectarea la varianta initiala merge, mai apoi sa pui prelungiri la cate unul sau o pereche de fire, sa retestezi si tot asa, pas dupa pas... poate izolezi cauza, pentru ca un singur circuit din 30 poate sa dea diverse simptome...

Ai alta varianta credibila de a avansa?

Ma gandesc ca poate fi chiar si unul dintre fire intrerupt, poate merita ca daca incerci sa incepi cu fire total noi, ba mai mult sa le verifici cu un curent semnificativ (sute de miliamperi) continuitatea.

Spor la treaba!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări