M.Adrian Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 Salut, am si eu o dilema, am nevoie de un tiristor, si singurul pe care l-am gasit in oras e S2055N, da problema e ca am gasit 2 fise tehnice ale aceleiasi componente, cu acelasi nume, acelasi aspect, doar ca intr-o fisa zice de el ca e tiristor, in alta zice ca e tranzistor npn de putere. Deci pana la urma ce e S2055N, tiristor sau tranzistor? Link spre comentariu
romicap Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 (editat) S2055N Silicon NPN Power Transistors TO-3PF http://www.datasheetdir.com/ISCSEMI-S2055N+Power-Transistors Editat Martie 9, 2017 de romicap 1 Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 Nu obligă nimeni pe fabricanți să folosească sau să nu folosească anumite coduri-denumiri ( Mă rog , există anumite convenții dar nu sunt exclusive ) . E foarte posibil să existe și un tranzistor și un tiristor cu acest nume . Eu personal am auzit de tranzistor . Link spre comentariu
M.Adrian Postat Martie 9, 2017 Autor Partajează Postat Martie 9, 2017 Mai bine mai stau cateva zile sa fac o comanda de piese mai multe, si sa iau un tiristor de care sa stiu sigur ca e tiristor, decat sa imi faca montajul poc Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 (editat) ca de obicei , adevarul este undeva pe la mijloc de codru des ... exista si tiristor , dar si tranzistor cu acelasi marcaj , dupa cum urmeaza ... 1-- tranzistor npn , licenta originala firma toshiba japonia , capsula to3pf . 2-- tiristor , licenta originala firmele teccor si littelfuse , ambele din sua , capsula smd . ps ... in momentul in care o licenta oarecare este protejata de un patent international , firmele mari NICIODATA NEVER-EVER nu vor folosi un nume astfel protejat , decit cu acordul --- negociat contra-cost , evident --- detinatorului patentului . exceptia este china , bineinteles , care face exact ce vrea ea si care pirateaza ceea ce se cauta . in momentul in care licenta respectiva nu este protejata de un patent international , sau s-a intimplat sa nu-si innoiasca plata acestui patent international , atunci se mai intimpla si astfel de evenimente confuzionante pentru anumite persoane . Editat Martie 9, 2017 de misuraelectronic 2 Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 Sigur, adevărul e la mijloc . Denumirile ( inclusiv de semiconductori) nu sunt protejate prin patente - astea apără tehnologiile . Denumirile sunt protejate prin Mărci comerciale (înregistrate). (Registered) trade mark. Cu semiconductorii în particular e puțin altfel . Există JEDEC și alte organisme de înregistrare-standardizare dar nu există norme universal folosite de aceea e posibil să apară aceeași denumire la două componente - fără ca nimeni să fure pe nimeni . Ar fi de altfel absurd ca unul să încerce să fure numele unui tranzistor punându-l la un tiristor sau invers. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum