Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade componente preamplificator pickup

Vizitator VInylSkater

Postări Recomandate

Vizitator VInylSkater

Salutare la toata lumea!am achiziționat de curând un preamplificator phono diy si as dori niste opinii referitoare la un upgrade de componente din calea audio.Aici este preamplificatorul in cauza ,respectiv calea audio www.muffsy.com/mobile/phonostage-audio-resistors.html.As dori sa upgradez rezistentele cu unele kiwami carbon (l cutit ca is f bune ptr audio) si condensatoarele de 1uf cu unele de polistirene (am inteles ca is f bune ptr audio alaturi de cele de teflon).Am sa achizitionez si 2 op ampuri opa2134 BurrBrown.Credeti ca merita efortul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acest preamplificator este practic aplicatia din datasheetul LME49720, l-am facut si eu, este un preamp ok dar nu e mare lucru, depinde si din ce e format si restul lantului tau audio, daca e capabil sa scoata in evidenta eventualele diferente intre diverse doze/preamplificatoare/etc

Parerea mea este ca nu merita sa dai banii pe componente exotice, daca ar fi ceva de upgradat ar fi o sursa mai buna decat acele Lm317/337 sau imbunatatirea filtrarii daca nu este deja suficient de mare. Poti experiementa si cu niste OPA2134 daca vrei, suna ceva mai basos, mai colorat.

Iarasi f importanta este o buna adaptare a dozei la intrarea preampului prin rezistenta de incarcase si condensatorul aferent.

Link spre comentariu

Mai bine Wima MKP sau FKP (polipropilena). Din comentariile audiofililor, condensatorii MKP [for Audio] ar suna cel mai bine pe calea de semnal, dar de obicei nu prea incap.

Condensatori cu teflon ... hm, merita incercat. Au un sunet diferit, se zice ca dau rezultate bune in etajele cu lampi.

Rezistente kiwami carbon pe calea de semnal - da, am citit si eu ca ar da rezultate f bune,

Atupi are dreptate, merita de 100 de ori sa faci un alimentator bun inainte de a umbla in preu.

LE - acum am vazut poza modului de alimentare. Daca ii maresti R dintre cei 2 electrolitici la vreo 22-33ohmi si schimbi valorile la 470-1000uF primul si 4700uF al doilea, deja il ridici la alt nivel, dar asta implica o tensiune mai mare a transformatorului. Si radiatoare pe staburi, daca se incalzesc.

A, si un snubber RC pe fiecare infasurare a transformatorului.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ma gandeam sa renunt la sursa si sa l alimentez cu 2 acumulatori de 9v

Daca o sa-l alimentezi la tensiunea de +/- 9V o sa obtii cu totul altceva , valorile componentelor sunt calculate pentru tensiunea de alimentare +/- 15V , in primul rind o sa-ti scada amplificarea .

Cum au spus colegii , mai bine te axezi pe o sursa de alimentare mai buna si folosirea unor condensatori , rezistente cu 1% toleranta în special in reteaua RIIA si capacitatile de incarcare a dozei , cu condensatorii ar fi o problema , cele mai multe modele cu 1% toleranta sau sub 1% sunt destul de " babani " , poti folosi si WIMA , cum sunt cei din poze dar iti trebuie un pumn de condensatori , trebuie sa-i masori si sa faci perechi stinga/dreapta , cu valori cit mai apropiate cu cele cerute de schema , astea sunt extremisme audiofile , daca vrei sa faci parte din mirifica lume audiofila , trebuie sa bagi mâna in buzunar si sa ai timp pentru imbunatatirea preului .

Ce conteaza enorm , ca degeaba ai preu bun , conteaza " invirtitorul de viniluri " , doza ( o doza de fite , foarte buna , are un pret de minim 2000 lei ) , ampul si intotdeauna veriga slaba ......incintele !

Succes .

Link spre comentariu
Vizitator VInylSkater

Am inteles.Toate rezistentele sunt de 1% iar condensatorii wima poliester .am sa vad ce am sa fac.pana acum cateva luni am folosit un yamaha C4 ca preamp care suna extraordinar pe pickup.l am vândut ptr ca aveam nevoie de bani si cred ca am facut o mare prostie.eram curios daca pot egală in sunet acel yamaha cu un astfel de preamp diy.acum astept doza nagaoka mp 110 sa mi vina din japonia si apoi am sa fac modificari mici sa vad daca se schimba ceva, dar mai sigur cred ca am sa iau un yamaha c4,sa l recapez.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări