Vizitator viobio Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Pe data de 12.03.2017 , Duminică , intre orele 9...14 organizez o auditie cu doua amplificatoare construite de mine . Auditia are loc in incinta SC ELECTROMAGNETICA SA , Bucuresti ,Sector 5 , Calea Rahovei 266- 268 . Initial aveam de gind sa fac auditia doar invitind citeva persoane , m-am razgindit , de ce sa fac o auditie "pe ascus , noapte ca hotii" ? Am o dilema , pe ce incinte sa pun ampurile :shock: Pe incintele " nasoale " proiectate gresit , ascultate de n ori , pe JBL L100 sau pe JBL4412A . Astept sugestii . O mare rugaminte , de fiecare data cind am organizat astfel de audiții am primit reclamatii ca nu se pastreaza linistea in sala , va rog ! Pastrati linistea cind se asculta muzica , se poate discuta la mine in atelier sau intre piesele muzicale . Va mai rog ceva , veniti cu muzici de acasa , in format cd , sursa va fi un cdp Philips CD650 sau un CD460 - iesire pe tuburi ECC86 Philips , pun ce aparat doriti . Amplificatoarele vor fi : PP UL clasa AB 4XKT88 Electroharmonix 2XEF806S Telefunken 2XE80CC SQ Philips PP UL clasa AB JO - Reloaded 4XEL34 Philips 2X12AX7 ( ECC83 ) JAN Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 (editat) Citeva cadre de la auditia tinuta Duminica trecuta , au participat cam patruzeci de persoane . Au fost prezenti si cei de la ExtremeDigitalSound http://extremedigitalsound.blogspot.ro/2010/03/extreme-digital-sound.html cu un amplificator japonez Air Tight ATM 1S ( PP , UL, AB , pret 9500 euro ) Surpriza mare a fost Dan aka Danzup pe acest forum , este asociatul lui Tiberiu Vicol la Vicol Audio , Dan a venit cu un transport Quatum si un mic DAC extern , transportul fiind produs de ei . Am ascultat si ceva vinil , pe un preu marca ZAL . http://www.stereophile.com/content/air-tight-atm-1s-power-amplifier#gTumMYTXqBD4z5q5.97 http://www.vicol-audio.ro/quantum.php Editat Martie 14, 2017 de viobio Link spre comentariu
zal Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Probabil a fost cea mai scumpă adunare ca valoare a sculelor prezentate. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Au fost prezenti si cei de la ExtremeDigitalSound http://extremedigitalsound.blogspot.ro/2010/03/extreme-digital-sound.html cu un amplificator japonez Air Tight ATM 1S ( PP , UL, AB , pret 9500 euro ) Si niste impresii? (ca de oscilograme nu cred ca poate fi vorba - osciloscopul spurca o scula de 9500 euro in viziunea multora) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 14, 2017 Partajează Postat Martie 14, 2017 Si niste impresii? (ca de oscilograme nu cred ca poate fi vorba - osciloscopul spurca o scula de 9500 euro in viziunea multora)Nu zic nimic , nici de bine , nici de rau , pentru ca poate sunt subiectiv .Sa zica ceilati care au fost prezenti Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 Eu zic sa-i mai multumim inca o data lui Vio ca ne-a primit! Data viitoare aduc si eu ce am prin casa !!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 Eu zic sa-i mai multumim inca o data lui Vio ca ne-a primit! Data viitoare aduc si eu ce am prin casa !!! Eu zic sa-i mai multumim inca o data lui Vio ca ne-a primit! Data viitoare aduc si eu ce am prin casa !!! Oricine este binevenit in bunker , cu unele exceptii . Link spre comentariu
zal Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 Fiecare sculă trebuie tratată individual. Comparaţiile sînt de multe ori subiective şi dăunătoare. Dacă se ascultă doar un singur amplif, el nu mai contează şi urechea se obişnuieşte, comparaţiile se mută la sursele de semnal şi boxe. Urmărind pe cei prezenţi cînd s-a ascultat ampliful Air Tight, nu pot trage concluzia că are diferenţe atît de clare faţă de celelalte, evident că fiecare o fi avut şi ceva de reproşat, dar mie mi-a plăcut chiar dacă nu e cu trafo Hashimoto. E destul de greu dar compact, iar facilităţile lui (intrări şi pe spate şi pe faţă, reglaj independent ptr fiecare lampă finală şi acometru de control) sînt foarte utile. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 Cum era bass-ul fata de celelalte doua amplificatoare? La bass si la inalte se simte diferenta. 1 Link spre comentariu
zal Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 Asta e audiofilie. ......... Cum să fie ''bass-ul''? Foarte bun, că toate trei au trafo de calitate, nu pocnitori sau bobinate de Dorel în bucătărie. Deci trafo japoneze versus trafo Hammond. Excluzînd influenţa schemelor şi a restului pieselor, sună bine. ............. Mă îndoiesc că se repede careva să cumpere fix trafo alea, să facă fix amplifuri cu schemele alea. Ne dăm rotunzi. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 Trafurile de iesire sunt veriga slaba la un amplificator pe lampi. Amplificatorul japonez a fost adus pentru auditie si in urma auditiei cei prezenti si-au facut clar un clasament in mintea lor. Dupa auditie ,chestia asta cu silenzio stampa sincer nu o inteleg. "Timiditatea" asta in a da un verdict la ce ajuta? Normal ca nu cer un review ( ce contine periaj si elogii) dar o parere scurta si un clasament cred ca este de folos tuturor. Pana si in unele review-uri au inceput sa apara chiar si niste masuratori. Cat ne mai codim ca sa ajungem unde trebuie? P.S. zal la bodega ne dam la gioale, insa aici nu suntem la bodega. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 Trafurile de iesire sunt veriga slaba la un amplificator pe lampi. Amplificatorul japonez a fost adus pentru auditie si in urma auditiei cei prezenti si-au facut clar un clasament in mintea lor. Dupa auditie ,chestia asta cu silenzio stampa sincer nu o inteleg. "Timiditatea" asta in a da un verdict la ce ajuta? Normal ca nu cer un review ( ce contine periaj si elogii) dar o parere scurta si un clasament cred ca este de folos tuturor. Pana si in unele review-uri au inceput sa apara chiar si niste masuratori. Cat ne mai codim ca sa ajungem unde trebuie? P.S. zal la bodega ne dam la gioale, insa aici nu suntem la bodega. Arata si tu un amp facut de manuta ta care sa rupa gura targului ( ia si ....), dupa aia mai baga de vina la altii. Tara e plina de parerologi ! Link spre comentariu
zal Postat Martie 17, 2017 Partajează Postat Martie 17, 2017 Nu dau nimănui la gioale, dar e un nonsens să descrii în scris senzaţii auditive, vizuale, gustative, tactile şi restul, cuiva la distanţă. S-a creat acest obicei numai din cauza reclamelor mincinoase. În realitate e greu de descris un sunet şi se ajunge la un consens numai în grup, dar şi acela provizoriu. Vorbesc din experienţa multor adunări la care am participat în ultimii 8 ani. Deci repet: mie nu mi s-au părut diferenţe majore de sunet şi mai ales nu le pot pune pe seama trafurilor. Cumpăraţi cu încredere orice trafo de firmă şi căzniţi-vă să faceţi ampliful potrivit cu ele. ................. Am observat şi treaba asta: cînd strugurii sînt prea sus, întotdeauna sînt acri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2017 Partajează Postat Martie 17, 2017 ............. e un nonsens să descrii în scris senzaţii auditive, vizuale, gustative, tactile şi restul, cuiva la distanţă. S-a creat acest obicei numai din cauza reclamelor mincinoase. În realitate e greu de descris un sunet şi se ajunge la un consens numai în grup, dar şi acela provizoriu. Vorbesc din experienţa multor adunări la care am participat în ultimii 8 ani. Asta e un post de nota 10 care ar trebui pus "sticky" cumva. :aplauze Felicitari si scuze de offtopic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum