Vizitator SasuG Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Am de facut un detector de metale si nu reusesc sa fac sa functioneze blocul de emisie. Acesta este compus dintr-un oscilator Colpitts care trebuie sa rezoneze pe 130kHz si un modulator pe 800Hz. Oscilatorul am reusit sa-l fac, dar nu stiu cum sa-l combin cu modulatorul. Ma poate ajta cineva? Link spre comentariu
validae Postat Martie 8, 2017 Partajează Postat Martie 8, 2017 Ce bobină de detecție folosești ? Și mai ales ce schemă ? Dacă vrei să faci un BFO simplu, poți face doar oscilatorul și bobina de detecție, iar cu un mic radio portabil în gama de Unde Medii vei detecta diferența dintre frecvența oscilatorului și cea a oscilatorului local din radio.Metoda e surprinzător de eficientă, am folosit-o mai demult. Link spre comentariu
Vizitator SasuG Postat Martie 8, 2017 Partajează Postat Martie 8, 2017 Tipul bobine este dublu D, iar principiul de functionare este VLF. Link spre comentariu
validae Postat Martie 8, 2017 Partajează Postat Martie 8, 2017 Poate pui și schema sau schemele pe care vrei să le combini, altfel nimeni nu poate ști ce ai vrut să faci... Link spre comentariu
Vizitator SasuG Postat Martie 11, 2017 Partajează Postat Martie 11, 2017 Aici este schema oscilatorului, nu stiu cum as putea sa simulez bobina L1. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum