zal Postat Mai 15, 2007 Partajează Postat Mai 15, 2007 Si nu uita dupa ce lipesti toate laturile cutiei sa o si captusesti in interior, abia dupa aceea te apuci de acordat tubul de basreflex. Link spre comentariu
radue Postat Mai 15, 2007 Partajează Postat Mai 15, 2007 AAA.. si inca ceva imi adica imi distorsoneaza cutia panoul din spate ... ar trebui sa dublez panoul???Numai acum am citit :smt005 :smt005 :smt005 Uite, nu stiam cand am scris postulanterior, dar pune aracet si sigur nu o sa iti mai vibreze. inca ceva: pune holtzsuruburi din 10 in 10 cm, dinalea negre de rigips. Portul nu este o problema, cu toate ca ar fi fost bun unul mai cu diametru mai mare ( evident acordat corespunzator ).Daca il folosesti pe post subwoofer ( ceea ce si faci ) atunci nu prea are rost sa folosesti material fonoabsorbant, dar ar fi bine totusi sa pui un strat de vatelina pe peretele din spate.Spor la munca :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator kata_m Postat Mai 21, 2007 Partajează Postat Mai 21, 2007 AAA.. si inca ceva imi adica imi distorsoneaza cutia panoul din spate ... ar trebui sa dublez panoul???Numai acum am citit :smt005 :smt005 :smt005 Uite, nu stiam cand am scris postulanterior, dar pune aracet si sigur nu o sa iti mai vibreze. inca ceva: pune holtzsuruburi din 10 in 10 cm, dinalea negre de rigips. Portul nu este o problema, cu toate ca ar fi fost bun unul mai cu diametru mai mare ( evident acordat corespunzator ).Daca il folosesti pe post subwoofer ( ceea ce si faci ) atunci nu prea are rost sa folosesti material fonoabsorbant, dar ar fi bine totusi sa pui un strat de vatelina pe peretele din spate.Spor la munca :yawinkle:eu ti-as recomanda holtzsuruburi erixon(io asa ceream la mag) si le pui tot din 10 in 10 cm...... Link spre comentariu
indrei Postat Mai 22, 2007 Autor Partajează Postat Mai 22, 2007 mersi pentru .. ajutor ;) o sami fie de folos.. Si inca ceva imi vibreaza mijlocu panoului din spate daca am sa fac ce ati zis voi oare nu o sa se intample la fel? in fine eu o sa incer si variantele voastre ;) MS inca o data Link spre comentariu
adircf Postat Mai 22, 2007 Partajează Postat Mai 22, 2007 Poi foloseste data viitoare aracet, intarituri si pal de minim 18 mm :toimonster: Link spre comentariu
cburlea Postat Mai 26, 2007 Partajează Postat Mai 26, 2007 1. Mi se pare mie sau e perfect pe centru pozitionat woofer-ul ? Asta ar fi o greseala daca l-ai pozitionat pe centru.2. Asazisa "huruiala" cum spui tu se datoreaza utilizarii unui filtru de taiere cu frecventa foarte aproape cu frecventa limita inferioara a difuzorului ca sa nu mai vorbesc de constructia cutiei care l-a prima vedere pare "prinsa" bine dar.... In plus, un astfel de difuzor intr-o astfel de aplicatie e recomandat sa fie prins prin interior.3. Pentru difuzorul respectiv si pentru eliminarea acestor inconveniente iti propun realizarea unei incinte de genul celei prezentate mai jos (difuzor tipic de 20cm diametru - parmise ca si asta e la fel, cel putin asa reiese din poza). Iti trebuie doar putina rabdare si mult mult succes pentru otpimizarea raspunsului incintei. Pentru alt diametru de difuzor se poate face o ajustare prealabila a volumului incintei.P.S. Ar mai fi o solutie sa mergi pe o versiune de incinta trece-banda. Dar, ramane alegerea ta.Eu nu am inteles de ce si el si tu ati proiectat portul bass.reflex cu diametru asa mic? viteza aerului prin portul de bass nu ar trebui sa fie mai scazuta??? adica diam port mai mare? ce xmax are acel difuzor de bass?uite, poti citi anumite lucruri despre proiectarea incintelor; am pus la attachment :smt006 nu stiu daca am reusit cu attachmentul :partyman: multumesc.. Link spre comentariu
indrei Postat Mai 26, 2007 Autor Partajează Postat Mai 26, 2007 poi incearca sa mai pui acolo... attachment'u ala dak te rog ;) k mai facut curios Link spre comentariu
cburlea Postat Mai 29, 2007 Partajează Postat Mai 29, 2007 poi incearca sa mai pui acolo... attachment'u ala dak te rog ;) k mai facut curiosam inteles dar am incercat de multe ori si nu a mers... e un document pdf... si nu stiu cum sa-l pun acolo... dar mi se pare ca nu merge...voi incerca si altfel... sau poate stie cineva cum se procedeaza, multumesc :supz:am reushit!! cred :yawinkle: Link spre comentariu
indrei Postat Iunie 8, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2007 mersi muuult :partyman: Link spre comentariu
cburlea Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 mersi muuult :partyman:n-ai pentru ce :smt006 Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Iunie 8, 2007 Partajează Postat Iunie 8, 2007 Eu nu am inteles de ce si el si tu ati proiectat portul bass.reflex cu diametru asa mic? viteza aerului prin portul de bass nu ar trebui sa fie mai scazuta??? adica diam port mai mare?Diametrul portului bass reflex trebuie sa fie undeva la 0,25-0,32*Dv. Daca diametrul e prea mare eficacitatea in raspuns la frecvente joase a incintei bass reflex e redusa si atunci..... Cei drept, proiectul care l-am prezentat a fost simulat pe site-ul http://www.lalena.com si necesita cateva ajustarii in ceea ce priveste dimensiunile portului. Dar asta este treaba celui care vrea sa faca incinta. Link spre comentariu
cburlea Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Eu nu am inteles de ce si el si tu ati proiectat portul bass.reflex cu diametru asa mic? viteza aerului prin portul de bass nu ar trebui sa fie mai scazuta??? adica diam port mai mare?Diametrul portului bass reflex trebuie sa fie undeva la 0,25-0,32*Dv. Daca diametrul e prea mare eficacitatea in raspuns la frecvente joase a incintei bass reflex e redusa si atunci..... Cei drept, proiectul care l-am prezentat a fost simulat pe site-ul http://www.lalena.com si necesita cateva ajustarii in ceea ce priveste dimensiunile portului. Dar asta este treaba celui care vrea sa faca incinta.Corect... Baga mare :smt006 merci pentru link... :supz: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum