ionel popescu 69 Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Buna ziua, la un televizor led marca LG,model 32LN540B,apare imaginea denaturata,asemanatoare cu situatiile cand se defecteaza AS15,dar mult mai intunecata. Displayul are codul HC320DXN-VHFP1-21X,si are T-Con incorporat in driverul inferior din stanga.Driverul din dreapta nu este decat o placa de cablaj,cu rol de interfata,si nu are componente pe ea. Cablul LVDS vine din main in driverul din stanga,si cu rol de T-Con,si este unit cu interfata-driver din dreapta printr-o panglica flexibila. Am demontat aceasta panglica,si se vede o delimitare pe ecran a celor doua zone,dar imagine deloc. Am apasat cu atentie COF-urile,si nu se vede nici o schimbare,de unde eu trag concluzia ca nu am intreruperi.Tensiunile VGL si VGH ,sunt prezente. Pe driverul din stanga am identificat o memorie-cred,deoarece are pinii 1,2,3,4 si 7 la masa,iar pe pin 8 are 3,3V.De asemenea mai sunt doua integrate in capsula QPF48(sper sa nu gresesc),iar pe unul scrie BM9098.Celalalt nu am reusit sa citesc. Va rog sa ma sfatuiti unde sa caut defectul,si poate ca domniile voastre s-au confruntat cu aceasta defectiune. Link spre comentariu
ionel popescu 69 Postat Martie 7, 2017 Autor Partajează Postat Martie 7, 2017 O idee,ceva... Poate ma ajutati si cu datasheet la BM9098. Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 (editat) https://www.electronica-pt.com/esquema/tv/lg-esquemas-tv/lg-32ln540b-ld31b-ld36b-24225/ "apare imaginea denaturata" - era buna o foto cu defectul . Editat Martie 7, 2017 de leoncris Link spre comentariu
ionel popescu 69 Postat Martie 7, 2017 Autor Partajează Postat Martie 7, 2017 Va rog sa nu va suparati,nu am cu ce sa fac poza.Am copiat de pe net o poza asemanatoare cu imaginea care apare pe displayul meu. Dupa cum am descris,imaginea care apare seamana cu defectarea AS15 la Samsung,doar ca la mine mai prezinta si remanentă. Va multumesc si pentru schema,dar nu apare integratul BM9098.Ma gandeam sa incep sa intrerup semnalele CKV,CKVB1,dar nu sunt trecute pe driver. Link spre comentariu
ionel popescu 69 Postat Martie 8, 2017 Autor Partajează Postat Martie 8, 2017 Bună ziua,vă rog frumos un sfat si pentru mine.Sa continui cautarea defectului pe la display si t-con,sau poate fi o defectiune si pe main? Link spre comentariu
ionel popescu 69 Postat Martie 8, 2017 Autor Partajează Postat Martie 8, 2017 (editat) Am analizat cu atentie cu lupa,si am gasit defectul. Se pare ca ecranul a luat putina umezeala in coltul stanga jos,si a facut electroliza intre primul COF si placa de cablaj,iar o parte din trasee sunt carbonizate discret,si cuprul intrerupt. Editat Martie 8, 2017 de ionel popescu 69 Link spre comentariu
adydep Postat Martie 8, 2017 Partajează Postat Martie 8, 2017 Dacă e de tipul cu driverele jos,mai mult ca sigur boul de proprietar l-a spălat cu fâsul de geamuri,și toate zoaiele au intrat în drivere.Sau poate un motănel a stropit ecranul...cine știe...Miroase și matale,și spune-ne Se poate repara cu atenție,și dacă nu-i săpătura prea mare în cablaj.De obicei retează unde e lipită panglica cu "chip on film" pe cablaj. Dacă nu...bonding machine Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 Imaginea remanenta e din traseele arse, dar negativarea nu prea are legatura, posibil ca sa mai "belit" ceva pe t-con......... Link spre comentariu
ionel popescu 69 Postat Martie 10, 2017 Autor Partajează Postat Martie 10, 2017 (editat) Am curatat cu atentie,si am lipit lite fine unde era carbonizat,si a aparut imaginea.Cred ca ecranul a fost spalat cu apa,ca nu avea mirosuri ciudate,iar umezeala ruginise putin si tabla care acoperea driverele.Daca nu va suparti,ce este bonding machine?Multumesc frumos la toti colegii! Editat Martie 10, 2017 de ionel popescu 69 Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 Cauta pe net sa vezi.Este pentru reparat displaye. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum