Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control pwm 0 - 3.3v

MariusTehnik

Postări Recomandate

Mai simplă decât un amplificator operațional alimentat la 5V și cu amplificarea aprox. 1,66 nu e.

Ia un MCP6001 sau altceva rail-to-rail pe ieșire , pune 20kΩ între IN- și OUT , 30kΩ între IN- și masă , alimentează-l la 5V și aplică tensiunea de 0-3,3V pe IN+ .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MariusTehnik

18

• UDAR

15

• Liviu M

1

• nico_2010

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut , am facut montajul pe o placa de teste si am alimentat mcp6002 la 5.5 v

Rezzistorii montati dupa descrierea ta iar pe pinul Vin+ si Vin- am pus iesirea pwm de la placa

Dupa care am masurat pe pinul V out si gnd unde am 5.45v indiferent ce valoare setez la pwm

Nu am procedat corect undeva ?

Link spre comentariu

Păi eu am zis să faci ca-n schemă cu Vref = Masă ( comună cu masa de la placa ta ) și semnalul PWM pe Vin + , ieșire pe Vout .

Adică , pur și simplu , faci exact schema pe care ai postat-o doar că în loc de Vref legi masa !

Desenează cum ai legat !

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Intradevar am facut o legatura proasta

Acum pe iesirea mcp am 2v daca pwm e 0 iar cand modific pwm la 14% am pe iesirea mcp 4.6v

Daca deconectez rezistorul dintre vout si vin- functioneaza oarecum corect pwm 0...100% iar pe vout amaxim 4.1v

Link spre comentariu

Nu ai înțeles și nici nu am răbdare acum ( iartă-mă pentru asta ) .

Masa plăcii și masa controlerului de motor trebuie să fie comune .

Intrarea minus IN- a operaționalului trebuie legată cu cele două rezistențe , cum ai desenat în prima schemă și cum am explicat ( fără Vref , la masă )

Operaționalul se alimentează la +5V ( +5.5V , mă rog ) iar semnalul PWM de 3,3V se aplică pe IN+.

Mai clar de atâta nu știu să explic iar de desenat n-am chef acuma , poate mâine ...

Hai c-am făcut-o și pe asta ...

post-176515-0-71744900-1489435075_thumb.jpg

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Intradevar pwm Out scrie dar m-am grabit sa fac desenul , vad ca si valorile rezistoarelor le-am incurcat

Maine voi reface schema si sper sa revin cu rezultate pozitive

Editat de flo_tiesto
Link spre comentariu

În manualul plăcii ( pe care trebuia să-l citești tu , nu eu ! ) scrie că ieșirile PWM sunt pe portul JP6 fie cu pin 1 activ și pin 3 la masă pentru PWM1 fie cu pinii 2 și 3 , pentru PWM2. Dacă nici acum nu e clar , renunț !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări