UDAR Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 Mai simplă decât un amplificator operațional alimentat la 5V și cu amplificarea aprox. 1,66 nu e. Ia un MCP6001 sau altceva rail-to-rail pe ieșire , pune 20kΩ între IN- și OUT , 30kΩ între IN- și masă , alimentează-l la 5V și aplică tensiunea de 0-3,3V pe IN+ . Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 9, 2017 Autor Partajează Postat Martie 9, 2017 (editat) Ceva asemanator dar cu valorile date de catre tine ? Merge inlocuit MCP6001 cu MCP6002 ? Editat Martie 9, 2017 de flo_tiesto Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 Da, cu Vref la masă , Vdd = 5V . MCP6002 conține două MCP6001 deci vei folosi doar jumătate . Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 13, 2017 Autor Partajează Postat Martie 13, 2017 Salut , am facut montajul pe o placa de teste si am alimentat mcp6002 la 5.5 v Rezzistorii montati dupa descrierea ta iar pe pinul Vin+ si Vin- am pus iesirea pwm de la placa Dupa care am masurat pe pinul V out si gnd unde am 5.45v indiferent ce valoare setez la pwm Nu am procedat corect undeva ? Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 (editat) Păi eu am zis să faci ca-n schemă cu Vref = Masă ( comună cu masa de la placa ta ) și semnalul PWM pe Vin + , ieșire pe Vout . Adică , pur și simplu , faci exact schema pe care ai postat-o doar că în loc de Vref legi masa ! Desenează cum ai legat ! Editat Martie 13, 2017 de UDAR Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 13, 2017 Autor Partajează Postat Martie 13, 2017 Intradevar am facut o legatura proasta Acum pe iesirea mcp am 2v daca pwm e 0 iar cand modific pwm la 14% am pe iesirea mcp 4.6v Daca deconectez rezistorul dintre vout si vin- functioneaza oarecum corect pwm 0...100% iar pe vout amaxim 4.1v Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 Habar n-am ce ai făcut acolo deci nu pot comenta . Ziceam ceva de desenat .... Electronica se face cu scheme . Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 13, 2017 Autor Partajează Postat Martie 13, 2017 https://ibb.co/iZE3mF Rezistorul de 20k nu l-am mai desenat pt ca nu functioneaza cum trebuie L-am legat initial intre vout si vin- Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 (editat) Nu ai înțeles și nici nu am răbdare acum ( iartă-mă pentru asta ) . Masa plăcii și masa controlerului de motor trebuie să fie comune . Intrarea minus IN- a operaționalului trebuie legată cu cele două rezistențe , cum ai desenat în prima schemă și cum am explicat ( fără Vref , la masă ) Operaționalul se alimentează la +5V ( +5.5V , mă rog ) iar semnalul PWM de 3,3V se aplică pe IN+. Mai clar de atâta nu știu să explic iar de desenat n-am chef acuma , poate mâine ... Hai c-am făcut-o și pe asta ... Editat Martie 13, 2017 de UDAR Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 13, 2017 Autor Partajează Postat Martie 13, 2017 (editat) Poate e mai bine asa Oare am inteles eu bine acum ? Editat Martie 13, 2017 de flo_tiesto Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 Habar n-am ce face măreața ta placă dar cred că , dacă acolo scrie IN.PWM , nu e în ordine . Ar trebui să fie OUT.PWM .... Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 13, 2017 Autor Partajează Postat Martie 13, 2017 (editat) Intradevar pwm Out scrie dar m-am grabit sa fac desenul , vad ca si valorile rezistoarelor le-am incurcat Maine voi reface schema si sper sa revin cu rezultate pozitive Editat Martie 13, 2017 de flo_tiesto Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 Si încă ceva . O singură ieșire PWM + masă . NU două ieșiri PWM . Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 13, 2017 Partajează Postat Martie 13, 2017 În manualul plăcii ( pe care trebuia să-l citești tu , nu eu ! ) scrie că ieșirile PWM sunt pe portul JP6 fie cu pin 1 activ și pin 3 la masă pentru PWM1 fie cu pinii 2 și 3 , pentru PWM2. Dacă nici acum nu e clar , renunț ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum