MariusTehnik Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Buna ziua , doresc sa controlez turatia unui ventilator de cc 12v 3A cu aceasta placa https://denkovi.com/internet-ethernet-12-channel-relay-board-daenetip4-io-snmp-web Presupun ca e nevoie de un mosfet Va rog sa-mi recomandati un mosfet care poate duce acel minim de 3A dar mosfet-ul sa deschida cat mai aproape de valoarea 0-3.3v Chear nu am idee ce sa folosesc 2 x 10 bit PWM outputs PWM frequency, KHz 40 Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Si Arduino unde e? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 O varianta ar fi: STN4NF03L. Si multumesc Liviu! Topicul se muta la "Idei si sfaturi" Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 6, 2017 Autor Partajează Postat Martie 6, 2017 Multumesc , sper sa gasesc prin zona Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Stați puțin că eu n-am înțeles ! 1. Frecvența PWM e 40kHz ? Dacă da , nu o să poți ( aproape sigur ) să ataci direct MOSFET-ul , trebuie un driver . 2. Motoarele de CC se controloează PWM în mai multe moduri . La frecvență înaltă - 40kHz - fie ai intrare de PWM în motor - motor cu 4 fire , ceea ce nu cred că e cazul , fie folosești o comandă de tipul buck converter adică mai adaugi dioda ( asta trebuie oricum , dar e alta valoare ) ,bobina și eventual condensatorul . Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 6, 2017 Autor Partajează Postat Martie 6, 2017 Cam asa scrie in documentatie DAEnetIP4 - SNMP Ethernet controller with 34 digital/analog I/O PWM outputs count 2 PWM frequency, KHz 40 PWM output voltage, V 0 up to 3.3 PWM resolution, bits 10 Doresc sa controlez un motor de cc 12v ( o poza cu motorul) https://www.dropbox.com/s/mhm08jlcxcuoe20/20170306_181705.jpg?dl=0 Asta pe o ramura iar pe cealalta ramura pwm un grup de led-uri dar tot 12v , max 1-2 A Mi-ar fii de mare ajutor o schema Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Cu LED-urile e simplu . Pe motor , dacă văd eu bine , scrie 0,59A , nu ? Oricum , nu ăsta e cel mai important lucru . Important e că pe el scrie că e BLDC - ceea ce era de așteptat . După știința mea , atfel de motoare se comandă PWM la frecvențe mici - zeci de Hz nu zeci de kHz. Poți să faci o încercare , pe proprie răspundere . Oricum , dacă vrei să faci încercarea , ai nevoie de un driver pentru MOSFET , un TC4427, 4428 sau altele . În această situație poți pune un MOSFET ”normal” , deci nu neapărat Logic Level . Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 6, 2017 Autor Partajează Postat Martie 6, 2017 Se poate intampla ceva cu partea care da comanda pwm DAEnetIP4 ? Oare e mai simplu sa folosesc un motor care are partea de intrare cu pwm ? Pentru led-uri ce ar trebui sa folosesc ? Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Cu partea care dă comandă , dacă pui driver, nu se întâmplă nimic . Dacă ești atent nici cu motorul . MOSFET-ul însă s-ar putea încălzi . Repet , poți însă folosi metoda ”buck converter” dar va trebui să faci unele teste și ajustări de unul singur . De driver ai oricum nevoie . În ceea ce privește LED-urile , ca să nu mai fac iarăși înșiruirea metodelor posibile , spune ce LED-uri vrei să folosești și câte și apoi am să vin cu propuneri . A, ca să răspund la întrebarea cu motorul - trebuie văzute specificațiile . De obicei se face partea de comandă-control în funcție de motor . Tu vrei să faci invers... Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 6, 2017 Autor Partajează Postat Martie 6, 2017 legat de led-uri BANDA CU LED 5630 "RIGIDA"- model : 5630-72-Rigid - lungime banda : 1 metru- putere : 18W/metru- numar leduri : 72 buc.- tip led : SMD 5630- putere medie led : 0,25W/led- alimentare : 12V DC- flux luminos : 20-30 lumeni/led- durata de viata : peste 50000 ore functionare- ledurile sunt fixate pe un platband de aluminiu cu dimensiunea de 12 mm. x 1 mm.- banda se fixeaza pe un profil ”U” Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 A , dacă e bandă nu o să-ți fac nicio propunere sofisticată . MOSFET care să ducă curentul - eventual cel propus mai sus sau chiar unul mai tare + driver în față și gata . Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 6, 2017 Autor Partajează Postat Martie 6, 2017 ok , multumesc mult pentru ajutor Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 9, 2017 Autor Partajează Postat Martie 9, 2017 Intr-un final am apelat la alta varianta si testat functioneaza perfect am folosit un variator motor turatie 5-18V DC 15A PWM Problema e probabil la partea de comanda 0-3.3v de la modulul daenetip4 Cum se poate mari tensiunea de la 0-3.3 la 0- 5v? Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 1.N-am înțeles . Sau funcționează perfect sau e o problemă ..... 2.Depinde ce tensiune - analogică sau nivele logice . Pentru primul caz , un simplu amplificator . Pentru al doilea circuite de translatare de nivel - în principiu și niște porți banale din familia 74HCT fac funcția. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Martie 9, 2017 Autor Partajează Postat Martie 9, 2017 Am testat cu potentiometrul de pe placa iar motorul ( un ventilator de pc) se invarte cu o turatie mai mare decat daca il controlez cu 0-3.3v Placa suporta 0-5v iar eu nu pot sa-i dau decat maxim 3.3v Ma gandeam la amplificarea semnalului , o varianta simpla Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum