Adrian Luben Postat Mai 10, 2007 Partajează Postat Mai 10, 2007 Am vb cu cineva care are un osciloscop Tr4653(EMG 1555) 2x100Mhz Mie mi se pare ecranul cam mic. Respectivul cere pe el 500ron(nefolosit), merge f. bine+sonde si inca ceva pe la el. Intrebarea mea e: credeti ca merita, avand in vedere ecranul nu prea mare, ce parere aveti de performante? Cu cat raspundeti mai repede cu atat mai bine ca sa stiu ce ii spun la om, va multumesc! Poza e orientativa, nu arata ca cel din poza! Modelul cred ca este cel din poza, cel putin asa am descifrat codul. Later edit: Intrebare noua, pe pagina 2, la "Dilema", astept pareri :yawinkle: Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 10, 2007 Partajează Postat Mai 10, 2007 2x100 MHz... deci banuiesc ca are 2 iesiri, macar... ar fi prea frumos sa fie si bispot!!! :goodman: cat despre marimea ecranului, nu te alarma: toate osciloscoapele facute inainte de '89, si ceva vreme dupa au tuburi cu diagonala foarte mica... asta deoarece deflexia electrostatica e mult mai pretentioasa ca cea electromagnetica (cea cu bobine de deflexie, din televizoare/monitoare...).(daca il cumperi si o sa fii tentat sa te uiti inauntru, la tub, o sa vezi cam despre ce vorbesc... asa ceva n-ai mai vazut, si nici n-o sa vezi intr-un televizor/monitor!!!!) Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Mai 10, 2007 Autor Partajează Postat Mai 10, 2007 2x100 MHz... deci banuiesc ca are 2 iesiri, macar... ar fi prea frumos sa fie si bispot!!! :goodman:Adica 2 intrari cred ca te-ai referit, daca e bispot nu stiu, o sa intreb maine, intre timp astept impresii.Mc pt interes! :partyman: Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 10, 2007 Partajează Postat Mai 10, 2007 eu nu l-as luafix o antichitate cat casa mai lipseste intr-un atelier Link spre comentariu
Blind Postat Mai 10, 2007 Partajează Postat Mai 10, 2007 Daca e 2x100...cum sa nu fie "bispot" ? Se vede in poza ca are 2 intrari distincte fiecare cu atenuatorul ei, o singura baza de timp, comuna ambelor spoturi, etc.Se merita, dupa parerea mea. Nu e o afacere foarte profitabila, dar merita, o sa ai cu ce sa iti faci treaba.PS: Testeaza-l calumea inainte sa il cumperi (mai ales in fiecare treapta a bazei de timp). Daca observi vre-un defect, indiferent daca ti se pare ca poate fi reparat usor sau nu, cere-i respectivei persoane sa mai scada din pret. Defectele nu sunt ceea ce par la osciloscoapele astea vechi si mai ales "nefolosite" sau foarte putin folosite. Contactele imperfecte la o prima vedere, pot fi altceva, dupa ce il desfaci si incepi sa cauti :yawinkle: Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 10, 2007 Partajează Postat Mai 10, 2007 blind, nu-i musai sa fie si tubul cu 2 spoturi daca osciloscopul are 2 intrari!!! (exista niste circuite de comutatie care pot decala afisarea spotului astfel incat sa preia semnal de la ambele intrari, si inertia naturala a ochiului face restul trebii... eu insa ma refer exact la tuburi catodice cu 2 spoturi, nu la artificiul constructiv amintit!!!)tavi... sa-ti aduc aminte de fiabilitatea "vechiturilor", care si dupa 20 de ani de utilizare intensiva sunt inca functionale, sau chiar "de competitie"??? (faptul ca noile "piese de schimb originale" nu fac nici 2 bani, e alta treaba...)adrian, da, ai dreptate... intrari voiam sa scriu, dar am postat cu mintea "putin" in alta parte... :prayer: Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2007 Partajează Postat Mai 10, 2007 Daca are 2 intrari de semnal asta nu inseamna ca are si 2 spoturi de electroni.Eu am un osciloscop rusesc cu 2 canale si un singur spot. Poate afisa 2 canale pe acelasi ecran desi are un singur spot pentru ca foloseste niste artificii: sau face comutare foarte rapida intre cele 2 canale (chop) sau afiseaza intai un canal, pe urma - la urmatoarea baleiere a tubului - al doilea canal. Modul asta se chema alternate.Alte osciloscoape au 2 tunuri de electroni cu 2 spoturi baleiate independent si IN ACELASI TIMP, nu pe rand cum am eu. :smt003 Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Mai 11, 2007 Autor Partajează Postat Mai 11, 2007 va multumesc pt. sfaturi! Cred ca o sa-l iau, omul imi ofera la el 2 blocuri optice noi si multe sonde, in plus o sa-i schimb fata sa arate mai modern si o sa-mi fac treaba cu el pana o sa iau altceva. :yawinkle:Inca ceva am uitat sa ma asigur, banuiesc ca nu e pe lampi nu? Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 11, 2007 Partajează Postat Mai 11, 2007 banuiesc ca nu e pe lampi nu?Ultima lampa e tubul catodic. Nu am auzit de osciloscop cu "plasma". Link spre comentariu
gaby Postat Mai 11, 2007 Partajează Postat Mai 11, 2007 Nu este exclus sa aiba si tuburi. Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Mai 11, 2007 Autor Partajează Postat Mai 11, 2007 banuiesc ca nu e pe lampi nu?Ultima lampa e tubul catodic. Nu am auzit de osciloscop cu "plasma".Nu m-am referit la tubul catodic, ci la lampi de amplificare etc sau tuburi fiecare cum doreste. :smt003 Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Mai 11, 2007 Autor Partajează Postat Mai 11, 2007 Inca o "Dilema" M-am decis, nu mai iau pe acesta ca totusi are ecranul mul prea mic, o sa-mi iau pe parcurs unul mai performant, pana atunci raman la decizia de a lua E-0102, E-0104 sau E-0108 Va rog sa-mi spuneti caracteristicile de baza la acestea si sa-mi ziceti cam pt. ce ati opta voi,(daca aveti poza lui E-0108 ca nu stiu cum arata). Va multumesc mult! Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 11, 2007 Partajează Postat Mai 11, 2007 mai intai, de unde le scoti si pe-astea??in al doilea rand, daca nu ma insel, astea erau osciloscoape "didactice"!!!deci nu te astepta la performante trasnitoare... mai bine il luai pe ala, ca macar exista, si mai ales, mergea!!!si daca te ingrijorezi de schema, era suficient sa faci cateva poze cu obiectul, si sa zici ce scria, precis, pe tablita cu seria si modelul... (s-ar putea ca tavi deja sa aiba schema osciloscopului aluia... daca cereai schema pe topicul care trebuia, nu cred ca nu te-ar fi servit!!!) Link spre comentariu
Blind Postat Mai 11, 2007 Partajează Postat Mai 11, 2007 Nu eram sigur ca la tuburi catodice cu 2 tunuri va refereati cand ati zis bispot, stiam din scoala ca sunt foarte foarte rare (am avut ocazia in liceu sa ma joc pe unul rusesc din 1900 toamna, era nevoie de 2 persoane ca sa il care) De obicei cand lumea zice "doua spoturi" se refera de obicei la 2 canale, nu efectiv la 2 tunuri in acelasi tub. My bad... Adrian Luben daca persoana care ti-l vinde nu e de pe forum, cumpara-l si scoate-l la vanzare, o sa aiba alt norocos parte de el :yawinkle: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum