Mircea Crisan Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 (editat) Ce difuzoare as putea sa folosesc? Garajul este de 45 metri patrati si intentionez sa-l transform intr-un spatiu multifunctional. La prima strigare ma gandeam la niste difuzoare auto ( Focal access 165 CA1) instalate in plafon. Spatiu nu este incalzit deocamdata. Editat Martie 4, 2017 de Mircea Crisan Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 7, 2017 Autor Partajează Postat Martie 7, 2017 (editat) Am inceput copacel cu gresia si acum am trecut la inaltime. Vata de sticla si lambriu de pvc. Editat Martie 7, 2017 de Mircea Crisan Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 8, 2017 Partajează Postat Martie 8, 2017 Intrebarea este prea generala. Depinde ce nivel de calitate a auditiei vrei sa obtii, depinde ce nivel de zgomot ambiant va fi, etc. O cofetarie, o ceainarie, se sonorizeaza intr-un fel - muzica trebuie ascultata in surdina, pt a permite conversatiile fara sa deranjeze, un garaj auto ... de obicei se atarna o boxa din plastic recuperata deasupra ghiseului Receptie si se striga in ea la microfon ce mecanic sa vina pana la sef, in rest canta un radio in ea. In poza arata mai mult a acoperis de chalet elvetian decat a simplu "spatiu multifunctional" Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 8, 2017 Autor Partajează Postat Martie 8, 2017 Este un " garaj pe persoana fizica". Intentionez sa fac un spatiu multifunctional cu o planchea ( sunt mare amator de peste si fructe de mare) poate si un video proiector si ca o mica aroganta o masa de biliard. Vara ma mut pe terasa cu treburile mirositoare da' iarna parca nu-mi vine sa ies. In varianta cu video proiector mi-ar trebui cel putin 4 difuzoare pentru un sunet " 3d" Asa cum am mai spus difuzoarele vor fi incatrate in plafonul fals din pvc. Am tot cautat dar nu gasesc mare lucru decat foarte scump. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 8, 2017 Partajează Postat Martie 8, 2017 Daca vrei sa pui difuri in tavan, pune de masina, asa cum te-ai gandit. Chiar si recuperate, uneori sunt foarte bune. Pt proiector iti trebuie si 2 boxe frontale, altfel este o senzatie stranie cu sunetul numai din tavan. Apropo, tavanul din pvc suporta puteri mici, altfel vibreaza. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 8, 2017 Autor Partajează Postat Martie 8, 2017 La vibratii ma gandeam si eu si la expunerea intr-un mediu cam vitreg. Stratul de vata de sticla nu trebuie sa depaseasc 20 cm pentru a permite ventilatia. Plafonul de pvc intentionez sa-l lipesc cu silicon in dreptul difuzoarelor pe osatura de lemn. Osatura de lemn va juca si un rol de '' incinta ''. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 8, 2017 Partajează Postat Martie 8, 2017 Difuzoarele de masina recuperate costa relativ putin, se gasesc "boxe" de portiera sau pt placa din spatele banchetei cu 30-40 lei perechea. Uneori mai ieftin, uneori mai bune si mai scumpe. Si in masina este uneori umezeala asa ca nu cred sa fie o mare problema, ar trebui sa te tina macar cativa ani. Timp suficient sa vrei deja sa le schimbi, Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 8, 2017 Autor Partajează Postat Martie 8, 2017 Totusi nu sunt amator de chilipiruri sau de marfa de Galati conform zicalei (dai un leu si iei un brat). Vad ca sunt firme decente care au in productie coaxialuri gen: Sica, Monacor, Visaton, Ciare s.a.m.d. Orice recomandare este binevenita dar fara difuri cu membrana de polipropilena sau carton. Am ascultat Focalurile de care faceam vorbire in primul meu post dar parca nu-mi place inalta. Nu ma astept la un super bass dar macar sa presteze corect in medii si inalte. E posibil sa adaug si un sub in timp. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 9, 2017 Partajează Postat Martie 9, 2017 Abia acum am vazut locatia ta. Nu ma refeream la niste mizerii de boxe ci la unele cat de cat decente, provenite din dezmembrari auto. In targurile din Bucuresti mai apar astfel de "chilipiruri", iar daca te apuci si cauti mi s-a spus ca poti gasi boxe chiar de top. Daca stai in Canada evident ca sugestiile alea nu au rost, scuze. Montand boxele in tavan inaltele vor suna foarte diferit fata de ascultarea frontala. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 9, 2017 Autor Partajează Postat Martie 9, 2017 Ultima strigare! Ce cumpar? Presimt ca o sa iasa ceva maro. Pacat de amplificatoarele mele. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 Cu boxe in tavan nu poti obtine un sunet stereofonic, de aceea si sonorizarile cu boxele in tavan folosesc amplificatoare mono, iar boxele sunt un fel de banda larga, mai ieftine. Tot ce se poate obtine este un soi de sunet ambiental, de putere mica, cu o banda de frecventa destul de restransa. Sa zicem ca adaugi bas cu un sub, dar inaltele tot trebuie mult atenuate pt ca vor avea o directivitate pronuntata in jos, sub ele tare iar in rest f slabe (depinde si ce va fi pe jos - beton, parchet, mocheta). Link spre comentariu
lutza2 Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 Cred ca e o confuzie intre sonorizarea magazinelor si a lifturilor si boxele care se incastreaza in pereti si tavane false. de cand cu moda televizoarelor ultraplate si a cablurilor bagate in pereti exista o piata larga pentru boxe si branduri serioase cate vrei, bani sa ai. Se baga si sisteme 7.2 in pereti si nu sunt difuzoare auto. Oricum , daca nu e spatiu cu izolatia sau mai stiu eu, se poate incerca cu Bose, nu se incastreaza, dar sunt suficient de mici pentru a le agata sub tavan. Daca sunt bani merge BeoVox sau Bower and Wilkins (CCM7.3 cica suna bine). La Focal e seria IC sau Electra pentru tavane. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 In pereti e una, in tavan este altceva. Focalurile din primul post costa in jur de $60, este cale lunga pana al cei $1500 cat costa B&W CCM7.3. Initial si eu ma gandisem la o solutie pt orientarea boxelor auto, dar depinde de Mircea daca le vrea strict incastrete sau orientate oblic in jos. Nu e usor de realizat frumos sisteme de incastrare partiala /oblica. Caz in care tot ar trebui macar 4 bc in tavan si 2 fronturi + un sub. Link spre comentariu
lutza2 Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 Pai la ce amplificatoare face Mircea Crisan trebuie niste boxe pe masura. E adevarat ca sunt diferite in-wall si in ceiling, dar cum se vorbea si de un ecran o sa trebuiasca si doua fronturi si un center pe langa el (in-wall, doar daca nu pune ecranul pe tavan ca sa vada filmele intr-o pozitie relaxata). Opinia mea, absolut personala ar fi tot Bose, un system in genul Lifestyle sau asemanator. Am folosit asa ceva si acele boxe ilar de mici dau niste rezultate greu de imaginat, sunt mai multe module orientabile, marea problema e ca vin cu amplificator in cutia de subwoofer. Focalurile alea sunt ceva mai scumpe de 60$, sa zicem vreo 150$ cutia, dar focal electra IC in-ceiling e minim 600$ bucata. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 Focal Access 165 CA1 = 320 lei = $ 75, deci am gresit putin. Nu stiu daca pretul este pt un difuzor sau pt o pereche. Daca pretul e per bc, atunci este cum ai scris tu - $ 150 http://www.sono.ro/boxe-auto-coaxiale/3137-boxe-auto-focal-access-165-ca1-coaxiale-165cm-pereche.html?gclid=CLDj3oyszNICFXcW0wod5BMCSQ De obicei pe continentul american se gasesc mai ieftin decat la noi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum