Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLC, mai multe detalii

XName

Postări Recomandate

Vizitator Adrian SB

Vreau sa folosesc un releu programabil cu 12 intrari si 12 iesiri. Va fi interpus intre receptorul de la o telecomanda radio ce comanda motorul de sarcina al unui pod rulant si contactorii cu bobina la 380v. Motor de 12,5kw. Am primit oferta de Zen de la Omron cu extindere de I/O. Ca pret sunt ok, ce parere aveti se potrivesc aplicatiei?? Mai trebuie intercalate la iesirea din ZEN si ceva relee simple?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XName

4

• dekor

3

• radu25

2

• Elef

2

Top autori în acest subiect

• 4 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

M-am jucat cu microcontrolerele si am o oarecare experienta.Cand am lucrat in italia ca electrician la o firma micuta,nici nu stiam ca exista plc-uri,am aflat deoarece in niste cutii am gasit niste plc-uri mai vechi de prin 90,erau tinute afara sub o streasina,care mai ploua din cand in cand pe ele,ptr ca patronul le cumparase la un pretz bun ,dar...nu reusise sa le programeze,bineinteles ca mia zis ca pretzul de achizitie era bun dar nu si nesimnificativ...Erau plc-uri asa numite mama ,sau cum le zice ,plus module de input sau output care se atasau.Erau mai mult de 50 de cutii nou noutze,unele aveau chiar rugina de suruburi ,rugina care cazuse inauntru,ma rog,...dezastru.Am luat si eu cateva acasa ...si am reusit sa le programez...nu-mi venea sa cred...bineinteles dupa nopti nedormite de cautat documentatie pe net. Cand m-am dus victorios intr-o dimineata la lucru cu plc-ul programat ,nu a fost deloc interesat,zicand ca el mai sigur e cu releele ,le poate mai usor controla si depana,ma rog am fost cam dezamagit,plus ca aveam un coleg in firma care era entuziasmat si ma rugat sa-l invat cum se programeaza ca el poate face bani din asta,da tipu nu stia nici macar sa masoare o rezistenta cu ohmetrul...ma rog...

Oricum patronul vazand ca am reusit sa programez ,mia dat din raft alt plc,un siemens 230rc,zicandu-mi ,daca reusesc sa-l programez...bineinteles,din nou entuziasmat am inceput sa pierd noptile pe net,ptr ca ziua eram la munca,dar nu mi sa parut sa usor ca prima data,astia de la siemens sunt foarte zgarciti in informatii,inca si azi dupa un an ,gasesc forumuri in care se vorbeste despre plc-urile de la siemens ca sunt foarte scumpe,plus ca softul nu e gratuit,are ceva free acolo,dar protocoalele si cablurile sunt oarecum speciale,cu greu se pot face home made...nu stiu exact problema,dar din experienta mi sa parut mult mai dificil fata de primele plc.La primul am facut cablul home made plus un soft gasit free...

Pana mai ieri ,cand am gasit pe net un forum care trimetea la o pagina cu plc-uri oarecum ieftine,pana intr-o suta de dolari,si as dori sa stiu daca se vinde asa ceva in romania.

TECO Genie II Programmable Relay, 6 AC Inputs, 4 Relay Outputs, Keypad / Display, Expandable (Max. 34) I/O

http://www.factorymation.com/s.nl/it.A/id.41/.f

acesta este linkul si plc-ul pare destul de bun la asa pretz...plus ca seamana leit cu logo 230rc de la siemens...

informatii foarte putine am gasit...in schimb de logo,forte multe siteuri dar fara preturi...

Un plc ieftin e binevenit in orice casa,e usor de programat si poti face multe automatizari pe langa casa...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna la toata lumea!ma scuzati ca-mi bag si eu 'nasul' printre voi, dar am un interes in legatura cu tema despre care se vorbeste.Ma poate ajuta careva cu cateva exemple/modele de PLC-uri care sa aiba 2 intrari si 2 iesiri digitale (0-10V) programabile separat?totusi as prefera ceva sa nu rupa buzunarul ca nu e 'cusut' tare bine :da va multumesc anticipat si va astept cu raspunsuri.

Link spre comentariu

De ce nu incerci PLC uri de la Omron ?Se programeaza cu CX-OneCX-One este o colectie de programe (are si posibilitarea de a simula virtual un PLC) :da Programarea este simpla - Leader ,si preturile ...depind de ceea ce iti doresti .

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator christianmogos

salut. am si eu nevoie de o aplicatie pentru controlul nivelului lichidului intr-un bazin. acesta facandu-se cu ajutorul automatului programabil s7 200 de la siemens. multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări