Mircea Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 ., nu mai bine scrii tu o carte? Aici se discuta 3886. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 (editat) Eu cred că " remote sensing " se referă la compensarea fenomenelor negative ce apar pe cablurile de conexiune intre sarcina și ieșirea fizica a amplificatorului , nu numai back EMF . Există și alte metode de compensare a erorii datorate cablurilor , ar trebui sa le studiem comparativ : http://www.elforum.info/topic/79745-cateva-idei-altfel-pentru-scheme-amplificatoare/page-20?do=findComment&comment=1456769 Aceasta este cea mai populară tehnică de compensare , numită glumeț " cu trei fire " față de tehnica Sigma Drive , numită glumeț " cu patru fire " . Tehnica de compensare cu trei fire este foarte răspândită la ruși , ei susțin că transformă orice amplificator de bun simț intr-un amplificator cu performante audio excepționale . Oare așa sa fie ? Editat Martie 5, 2017 de Victor Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Un LM3886 e destul de performant si singur, daca nu ar capta toate gunoaiele din retea. Am facut si eu cu acest integrat si sunetul este impecabil, zgomot inexistent... dar se aud parazitii din retea. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 (editat) Păi pe unde intră paraziții din rețea ? Evident că în proporție covârșitoare prin sursă . Recitește ce am dezbătut mai sus legat de sursă ... Nu uita de utilitatea unor circuite auxiliare de genul Soft Start , DC trap , Lift GND și EMI Filter . Pot face diferența între o sursă ok și una cu adevarat neutră . Editat Martie 5, 2017 de Victor Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 De retinut ideile, numai ca schema e cam exagerata. Reduce curentul de repaus, activeaza mutingul si nu-mi dau seama ce pe intrarea ''operationalului de putere''. Pe telefon daca fac ''zoom'' nu umai pot face ''scroll''. PGA-ul nu strica performantele LME-ului? Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 7, 2017 Autor Partajează Postat Martie 7, 2017 Zona de comanda a balansului / volumului cu microcontroler poate fi ignorata . Oricum nu are encodere , ci potentiometre , deci nu este chiar o cale de urmat . . Am postat schema doar pentru a studia o alternativa la protectiile clasice ... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Nu-mi dau seama ce face protectia aia pe intrarea pozitiva. Poate cineva sa-mi explice? Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 7, 2017 Autor Partajează Postat Martie 7, 2017 Da , poate . E un circuit DC servo cu un operational și o protecție împotriva tensiunii continue pe ieșire . Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 Super!! N-am vazut conexiunea dintre iesire si R3/R4. Ramasesem blocat ca-i o protectie...priveam schema dinspre TL431 spre operational si nu intelegeam ce comanda Q2. Mersi mult. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 7, 2017 Autor Partajează Postat Martie 7, 2017 TL431 comandă releul de ieșire . Releul se conectează între J1 și J2 , iar tensiunea de alimentare a circuitului de protecție la J1 . Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 7, 2017 Partajează Postat Martie 7, 2017 La protectie,intre colectorul tranzistorului si R33 e nevoie de o rezistenta de limitare de cativa kohm;uneori e "ignorata" ,inclusiv in amplificatorul Dlui Zuev (Radio-1984).In cel al Dlui Suhov (Radio1989) e prezenta. Link spre comentariu
one Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 As vrea sa stiu daca ati realizat practic amplificatorul de pe prima pagina, cel cu LM3886 in configuratie inversor si cu DC servo. Dincolo de link-uri si ce spun altii, ati remarcat vreo imbunatatire fata de aplicatia clasica din datasheet ? Ma gandesc sa realizez un mic amplificator si sa utilizez o schema asemanatoare, inspirata din cea publicata in cartea lui Bob Cordell. Super Gain Clone.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum