Marian Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 De fapt ar trebui o varianta cu doua punti redresoare Cu cadere dubla pe redresare si o masa fixata mai mult de electroliticii mari de filtrare, decat de traf... Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Căderea de tensiune nu contează , nu trebuie alimentat la baterii . Contează doar avantajele în domeniul audio . Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Pentru a intelege mai bine schema anterioara , studiati cu atentie urmatoarele atasamente : http://docdro.id/xyXYgoD http://docdro.id/7NgAu0B http://docdro.id/5ER1clH http://docdro.id/d9OAX4w Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Nu inteleg ce vrei sa subliniezi. Ca SR-ul este relativ mic ? Tocmai de asta am postat pdf-urile producatorului - pt a se citi performantele declarate de acesta. Si tot de aceea am scris "performanta vs costuri + efort." Opinia mea am scris-o mai sus - #10. Vreau sa subliniez ca in general integratele obtin distorsiuni mici prin sacrificarea slew-rate-ului si a benzii de lucru. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 (editat) Nu te-ai exprimat prea clar : SR-ul intern este acelasi , este o caracteristica pur constructiva . Pe intrare poti monta un filtru care sa reteze anumite gunoaie din surse digitale in special la cele " lampizate " in stilul lui Fikus : http://www.lampizator.eu/Fikus/WELCOME_TO_LAMPIZATOR.html Compensarea in frecventa se ajusteaza pana dispare fenomenul " ringing " , restul e facut de producatorul integratului . Sper ca v-ati lamurit cu sta treaba cu pompa lui Howland din etajul final . Editat Martie 4, 2017 de Victor Link spre comentariu
Marian Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Căderea de tensiune nu contează , nu trebuie alimentat la baterii Pai cum e sa pierzi pe redresare pana la 2Vv pe ramura in loc de 1? Pierzi din cursa maxima de la iesire... Apoi cat de buna este o masa care se poate deplasa usor in ritm cu sarcina? Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Bine , daca insisti asupra pierderilor , poti sa bobinezi trafo retea cu 2 V in plus ... dar poti folosi diode " smechere " cu snuber - ele potrivite si scapi de o mare parte din probleme chiar daca apar altele etc . Nu ca nu conteaza discutia , redresare trebuie sa aiba in mod obligatoriu , dar subiectul ( la modul general ) este despre etajul final . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Tocmai compensarea interna agresiva necesara stabilitatii forteaza SR-ul modest. Nu vorbesc despre filtrele trece-jos externe acum. Cea mai buna varianta la integrate eu o vad a fi balnsata cap coada, incat sa cresti SR-ul si sa scapi de masa la difuzor. Nici mie nu-mi place masa care nu vede direct traful. Practic in incercarile mele s-a dovedit a fi o mizerie. Dar asta nu inseamna ca altii nu pot avea succes cu ea.Eu personal n-o recomand. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Eu am alt punct de vedere , sursa trebuia stabilizata , asa ca nu mai sunt probleme de masa etc . dar ... o sursa buna este la acelasi nivel de complexitate cu etajul final . Cat despre amplificatoare balansate de la cap la coada , pana in prezent este singura solutie identificata de mine pana in prezent , care permite obtinerea unor performante HiEnd legate de rejectia sursei , de SR , THD etc . Am in studiu un asemenea amplificator , un proiect comun cu DjLeco : http://www.elforum.info/topic/120328-studiu-amplificator-audio-de-inalta-performanta/ As fi intentionat asa ceva si pentru subiectul de fata , dar ... conteaza masa transformatorului , caderea pe diode etc . Se pare ca etajul final nu este interesant pentru toti userii ci doar caderea pe diodele de redresare si cat de flotanta este masa sursei . Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 ... o sursa buna este la acelasi nivel de complexitate... Se pare ca etajul final nu este interesant pentru toti userii ci doar caderea pe diodele de redresare si cat de flotanta este masa sursei . O schimbi ca la Ploiesti. Un pic de consecventa, va rugam. Puteti continua acuma. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 O schema de sursă simplă și performantă ar fi fost propusă la final , dar se pare că nu mai vă mai fi cazul , unii încearcă să treacă direct la desert . Toate schemele erau didactice , pentru a discuta o soluție tehnică despre etajul final . Aștept să văd punctul de vedere a cârcotașilor despre titlul subiectului și contribuții tehnice , de offtopic bănuiesc că sunteți sătui , eu o sa mai aștept ceva , ceva ... să văd dacă merită să mai particip la acest subiect . Link spre comentariu
Marian Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Ok Victor, scuze daca ti-am poluat topicul, a fost asa o chestie care mi-a atras atentia. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Nu uitați de contribuțiile tehnice , fără participarea voastră ... subiectul ăsta va fi îngropat , alături de celelalte subiecte . Garantez că restul informațiilor pe care doream sa le fac cunoscute în acest subiect nu vor fi facute niciodată publice de către mine , din motive personale . Nu este nevoie de scuze , ci de contribuții ontopic . @Marian : nu eu mă supăr , ci vânătorii de scheme , data sheet-uri și note de aplicații . Link spre comentariu
Marian Postat Martie 4, 2017 Partajează Postat Martie 4, 2017 Ei alta acuma, nu se poarte sa te superi si sa-ti iei jucariile si pleci, asa usor, am zis deja ca-mi cer scuze, mai mult nu pot si nici nu vreau sa fac. LE: Si dupa contributiile mele s-au dezvoltat de catre altii, proiecte comerciale, nu doar o data, si totusi am continuat... asta e Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 Hai să îți explic inca o data : Nu de scuze e nevoie ci de contribuții tehnice ontopic . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum