Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sub "home made" vs Logitech Z-5500

Vizitator darky19

Postări Recomandate

Dj_Dog , tu chiar te-ai obosii sa faci testul ala? oricum gandeste-te ca pui la test un sub de 10" cu unu de 15" , nu mii se pare prea corect :weedman: Fa testul cu un dif sanatos de 10"(nu pro) , sa fie corect testul :smt006

sincer nici nu stiam ce diametru are diful din logitechsi da m-as obosi daca as gasi pe unu d-asta plin de fitze care se lauda el cu sistemul lui de 15 mil si care spune ca alea home-made sunt "improvizatii" (am unu in lista de mess), sa-l fac sa-si bage unghia in gat
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

5

• Extrem

5

• indrei

4

• Sharky

3

Top autori în acest subiect

Vizitator darky19

Deci cam asa merge treaba oricum difuzoru din sistem daca facem o comparatie dupa date tehnice ar fii cam asa :

Ground Zero

Product features:

diameter: 25 cm / 10"

power handling: 300 WRMS

impedance: 3.8 ohm

voice coil: 2"

excursion: X max. 14 mm / 0.6"

resonance frequency: FS 29 Hz

SPL: 88 dB

Logitech

BOXE LOGITECH 5.1 Z-5500 505W RMS, THX (4x62W RMS SATELITES, 1x69W RMS CENTER, 1x188W RMS SUBWOOFER), 505W RMS TOTAL, 33Hz-20KHz, DOLBY DIGITAL, DTS, THX

Deci eu zic ca daca n-ar fii efectu Dolby,DTS,THX si 5.1 ar merita nota 3 acu merita un 5.

Cred ca cu difu GZ pe subwoofer si 2 sateliti nu prea mari poti invinge renumitu sistem :)

Link spre comentariu

nush d c sariti cu difuzoare profesionale pt a fi folosite in casa? se stie f bine ca mai ales la bass difuzoarele profi nu merg bine in spatii mici

Nu SE STIE!!! asta.

Asteptam sa ne demonstrezi.

Daca tu ai tras concluzia ca difuzoarele profi nu scot bas in casa in mod evident ai tras-o gresit.

Difurile se sonorizari nu au ce cauta in casa decat daca esti dispus sa suporti niste dulapuri in plus.

Imi aduce aminte de un banc, cred ca l-am mai scris tot in situatia asta.

Un cercetator ia un purece si il dreseaza sa sara la comanda.

Apoi ii rupe un picior si ii spune sa sara. Purecele sare mai putin. Ii tot rupe picioare, purecele sare din ce in ce mai putin.

Intr-un final sangeros savantul ii rupe toate picioarele si ii ordona purecelui sa sara. Acesta sta neclintit.

Concluzia trasa: Fara picioare purecele nu mai aude. :weedman:

Asadar, esti sigur ca difurile profi nu scot bas in casa?

Link spre comentariu
Vizitator hugh20

Recomandare:

Subwoofer http://www.hi-end.ro/product_info.php?cPath=80_4_95_35&products_id=60

Sateliti

http://www.hi-end.ro/product_info.php?cPath=80_8_103_105&products_id=570

http://www.hi-end.ro/product_info.php?cPath=80_8_103_105&products_id=571

si cred ca ii dai clasa...(bine ca depinde de mai multi factori daca i dai sau nu clasa de exemplu ce amplif folosesti ca daca folosesti o pocnitoare....)

Link spre comentariu

nush d c sariti cu difuzoare profesionale pt a fi folosite in casa? se stie f bine ca mai ales la bass difuzoarele profi nu merg bine in spatii mici

Nu SE STIE!!! asta.

Asteptam sa ne demonstrezi.

Daca tu ai tras concluzia ca difuzoarele profi nu scot bas in casa in mod evident ai tras-o gresit.

Difurile se sonorizari nu au ce cauta in casa decat daca esti dispus sa suporti niste dulapuri in plus.

Imi aduce aminte de un banc, cred ca l-am mai scris tot in situatia asta.

Un cercetator ia un purece si il dreseaza sa sara la comanda.

Apoi ii rupe un picior si ii spune sa sara. Purecele sare mai putin. Ii tot rupe picioare, purecele sare din ce in ce mai putin.

Intr-un final sangeros savantul ii rupe toate picioarele si ii ordona purecelui sa sara. Acesta sta neclintit.

Concluzia trasa: Fara picioare purecele nu mai aude. :weedman:

Asadar, esti sigur ca difurile profi nu scot bas in casa?

am spus ca nu se aud bine, pe bass, in sensul ca trebuie gasita pozitia ideala in care sa pui boxa, in schimb le cele auto aceasta problema nu este asa de mare

am avut si eu boxe cu difuzoare profesionale in casa, sufragerie normala de apartament, se auzeau bine dar de bass se "bucurau" mai mult vecinii decat mine

Link spre comentariu

Eu am un sub auto de 12" in camera mea , si nu prea imi place cum se aude , mai ales in colt (prea mult subbass) , acum il tin cam in mijlocul camerei , si e acceptabil (si kick si subbass "echilibrat")Deci indiferent ca e auto sau pro , daca acustica camerei e proasta , poti sa-l arunci pe geam :weedman:

de bass se "bucurau" mai mult vecinii decat mine

Io zic altceva , aici cred eu ca ai facut o mica confuzie , poate ai confundat subbasul "infundat" al difului auto , cu kick-ul mai pronuntat al difurilor pro , daca ai sa duci in aceeasi camera un subbass de 18" cu un dif sanatos (nu hp18) bagat intr-o incinta band pass de ordinul 6 , eu zic ca ai sa-ti schimbi parerea :weedman: o sa vuvuie subu ala pro in camera aia pana nu o sa mai auzi bine :smt005
Link spre comentariu

probabil ca asa este nu te contrazic, eu am spus din experientele melea si stai linistit ca stiu care e diferenta intre subbass si kickP.S. o dam in offtopic

Link spre comentariu

a si stai linistit ca stiu care e diferenta intre subbass si kick

Nici nu am zis ca nu stii :weedman: Un lucru e sigur! Gusturile nu se discuta! :drinkers:

P.S. o dam in offtopic

Atunci eu zic ca ar fii bine ca moderatorul sa faca curat pe aici :partyman:
Link spre comentariu
Vizitator darky19

Eu pt bass ma gandesc sa merg pe GZ ca le stiu si suna frumos si dc nu imi place il modific si il bag in mashina :d sateliti as vrea cam la 300 de lei 2 buc si proiect daca e posibil

Link spre comentariu

Salut,uite io am un Pioneer 306C in casa la 400W amplificat de o statze pe la 220 W reali shi credema ca nu se compara cu asta,sistemu ala 5.1 ,imi tremura peretzii in toata casa.Daca vrei io il vand pasta cu tot cu incinta,pt ca vreau sami iau altceva daca iesti interesat ma contactezi

Tu vrei sa zici ca logitechu e mai bun ca pionner ala ?
Link spre comentariu
Vizitator Carmaz

Salut,uite io am un Pioneer 306C in casa la 400W amplificat de o statze pe la 220 W reali shi credema ca nu se compara cu asta,sistemu ala 5.1 ,imi tremura peretzii in toata casa.Daca vrei io il vand pasta cu tot cu incinta,pt ca vreau sami iau altceva daca iesti interesat ma contactezi

Tu vrei sa zici ca logitechu e mai bun ca pionner ala ?
nu vreau sa zic ca pioneeru ie mai bun ca logitechu nici nu se compara cu ala,am auzit un dala si nu ie nici pe sfert cat asta,poate sa fie mai bun la partea de medii si inalte ca io am 2 boxe sony 2x80W si cu wooferu asta
Link spre comentariu

Parerea mea e sa incerci niste difuri Beyma, Studio series!

Vezi aici: http://www.hi-end.ro/index.php?cPath=80_8_103_105 .

Daca vrei si CALITATE si nu doar putere cat cuprinde, fa 2 incinte pe 3 cai, cu bas de 12"(12BR70) , medie de 6" si tweeter de 1", sau bas de 10"(10BR60), medie de 5" si tweeter de 1". Sunt mai multe combinatii de difuri. Vezi ca sunt si proiecte pt aceste difuri, atasate sub fiecare difuzor in parte. De altfel te si poti incadra in suma pe care esti dispus sa o investesti.

Spor la munca! :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări