djvas Postat Martie 1, 2017 Partajează Postat Martie 1, 2017 Pentru cei care nu sunt la curent cu stirile mondene de pe internet ... Astazi 1 martie Keysight ( fost HP ) a lansat oficial noua serie de osciloscoape InfiniiVison 1000X. In acelasi timp vechea serie 1000 care era Rigol rebranduit a iesit din fabricatie. Sunt 4 modele in gama cel mai ieftin aprox 500EURO iar cel mai scump nu sare de 1000EURO. Cu toate acestea inca au un competitor puternic pe Rhode&Schwarz care ofera in seria de baza analizor logic ca standard la un pret sub 1000Euro. Pentru mine este minunat ca in sfarsit pot sa-mi iau un osciloscop Keysight fara sa ma usuce la buzunar. http://www.keysight.com/en/pcx-2759552/infiniivision-1000-x-series-oscilloscopes?nid=-56007.0&cc=RO&lc=eng Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 1, 2017 Partajează Postat Martie 1, 2017 In cateva cuvinte, caci uitandu-ma foarte repede peste caracteristici, poti spune ce are, in afara de ecran mai mare, fata de Rigol? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 1, 2017 Partajează Postat Martie 1, 2017 (editat) Nici eu nu-mi dau seama cu ce este mai bun. Ca sa nu mai zic de memorie....100Ksample memorie ?!? WTF Memoria este ieftina acum si in viziunea mea orice osciloscop trebuie sa aiba minim 1M preferabil minim 5M. Cine a butonat osciloscoape cu memorie mai mare stie despre ce vorbesc. edit: am avut probleme si cu aliasing din cauza memoriei mici. La timpi mari de scanare si frecventa semnificativ mai ridicata am vizualizat pe un osciloscop mid range, o frecventa clara si mult mai joasa decit cea a semnalului. Mi-a luat vreo 30minute sa-mi dau seama ce se intimpla fiind prima data cind patesc asa ceva si aveam vreo 10 ani de utilizare osciloscoape (la inceput pe analogice), asta a fost acum multi ani dar de atunci am incercat sa evit pe cit posibil genul ala de osciloscoape. Oare cum ar interpreta un incepator in ale osciloscoapelor o astfel de eroare.......???? Editat Martie 1, 2017 de sesebe Link spre comentariu
djvas Postat Martie 1, 2017 Autor Partajează Postat Martie 1, 2017 (editat) Nu a zis nimeni ca performantele sunt mai bune ca la RIgol. Nu cred ca acesta a fost targhet-ul lor.. nu ai cum sa concurezi cu Rigol si Siglent. Ecranu e la fel 7", deci nu e mai mare, are memorie mai mica cum a zis si Sesebe ( 100K fata de 12M rigol ), refresh este un pic mai bun 50 000 Wf/s fata de 30 000 Rigol ca standard si are functie de Bode Plot (pana la 20Mhz ) pentru variantele cu generator inclus. Decodarea de protocoale si la unii si la altii pe bani... edit .. Teoretic la un osciloscop care se respecta nu ar trebui sa apara fenomenul de aliasing, cel putin astea recente se cam lauda cu filtre anti aliasing. Nu stiu cum e acest Keysight da cand o sa am chef o sa ma uit la review-uri ca sigur cineva si-a pus problema asta si m-ai facut curios. La Rigol-ul vechi DS1102cD intradevar e ceva "normal" fenomenul de aliasing si intradevar te fura daca nu esti atent ... sunt si eu patit. In schimb la 1054Z parca am testat si nu apare... Editat Martie 1, 2017 de djvas Link spre comentariu
djvas Postat Martie 3, 2017 Autor Partajează Postat Martie 3, 2017 daca tot atzi vrut comparatie cu Rigol : http://literature.cdn.keysight.com/litweb/pdf/5992-1999EN.pdf?id=2836046&cc=US&lc=eng Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum