Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru cu PIC

Postări Recomandate

Depinde de relee. Pic-ul va detecta in milisecunde (depinde de ce intarzieri ai tu in program). Evita delay-uri inutile sau texte aiurea pe LCD care adauga intarzieri.

Am 3 surse facute asa, de ani de zile. Pot oricand face cate scurturi vreau. Inca n-am ars nici un montaj, iar sursele sunt bine merci.

Link spre comentariu

Supravegherea depasirii curentului maxim este mult mai sigura daca se face cu un comparator cu iesirea legata la un pin care genereaza o intrerupere on-change(port B la 16F887), caz in care nu mai conteaza intarzierile din program.Se poate face chiar cu un comparator intern, dar in cazul de fata nu raman suficiente canale.

LE:

16F887 are 14 canale ADC si doua comparatoare, deci se poate folosi un comparator intern.

Editat de Elison
Link spre comentariu

Recunosc că ..... am uitat! Scuze , am avut foarte multe chestii pe cap și personale , și de serviciu . Puțin timp aș fi găsit dar , pur și simplu , am uitat !

Mâine am iar o zi plină dar în weekend sper ... Mai trage-mă de mânecă , nu mă supăr.

PS Ideile colegilor cu o protecție ( suplimentară) prin controler , chiar mai lentă puțin , sunt foarte bune . Nu se arde șuntul îm milisecunde decât la sute de amperi , eventual ! Siguranțele ultrarapide se ard în zeci de milisecunde la curenți de 10*In.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Pentru masurarea tensiunii negative e ok sa fac asa ?

Dar eu nu inteleg ceva. Rezistentele R2-R3 se pun pentru a seta amplificarea. Mie aici nu-mi trebuie amplificare, vreau un fel de buffer inversor. Nu se poate renunta si la rezistentele alea ? Iar daca nu se poate, atunci ce valori ar fi cele mai indicate ?

screenshot01.png

Link spre comentariu

Se pot foarte bine măsura tensiuni negative cu schema asta - este de fapt schema tipică . Singura condiție , operaționalul să includă GND în domeniul de mod comun , ceea ce se realizează aici .

Cât de mari trebuie rezistențele - păi din formula A = -R2/R3 rezultă asta . Dacă tu vrei la intrare -100V și la ieșire +4V ( cum presupun ) ai nevoie de , să zicem, 250k la intrare și 10k la ieșire .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări