Blacksmith Postat Martie 10, 2017 Autor Partajează Postat Martie 10, 2017 Deci pentru cazul depășirii curentului maxim , dacă șuntul rezistă, nu trebuie nicio protecție suplimentară . Pentru sunt ma gandesc sa pun asta. Are 5W si cica e speciala pt asa ceva. Eu o sa mai pun si sigurante de 6A pe iesirile sursei, care se ard in max 300ms la 24A. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 Cam scumpe după gustul meu - cam cât toate celelalte componente ... Eu aș pune mai degrabă 10 bucăți de 0,6W metalizate , 1% , în paralel . Că nu iese fix de 50mΩ ci de 47 sau 51 , nu e o problemă ( zic eu ) . Sau chiar 20 de bucăți de 1Ω , mai ușor de găsit la parametri buni. Prețul iese mult mai mic , puterea iese de 6W (sau de 12W) în loc de 5, coeficientul de temperatură și toleranța egale. Ba, mai mult , cu ajutorul statisticii ultimele sunt șanse să fie mai bune ... Mai sunt și alte posibilități . Dar nu zic că ce ai propus tu nu e bun . Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 (editat) O sa iasa lipitura mai mare (valoare in ohmi, nu volum) decat shuntul in sine. Da' atata timp cat isi face treaba... Editat Martie 10, 2017 de Liviu M Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 Nu chiar , cablajul de 35µm are 0,5mΩ per patrat deci cu o proiectare corectă ( în cunoștință de cauză ) a cablajului , se poate . Am realizat 100mΩ din 10 bucăți de 1Ω cu oareșice constrângeri de spațiu , eram în jurul unui comutator rotativ . Am avut o eroare ( față de rezistențele propriu zise ) de circa + 0,7% , incluzând aici și fuga valorii datorită lipirii , pe care am corectat-o cu o rezistență adițională în paralel . Aici nici măcar nu e cazul , avem un semireglabil pentru etalonare cap de scală. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 11, 2017 Autor Partajează Postat Martie 11, 2017 Am simulat si schema pentru ramura de minus si nu merge... Am 135uV pe iesire indiferent ce curent trece prin șunt. Mosfetii stau amandoi inchisi (curent zero prin ei). O fi ceva gresiti sau nu am desenat eu schema cum trebuie ? Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 11, 2017 Partajează Postat Martie 11, 2017 Recunosc că de când am postat-o nu m-am mai uitat peste ea . O să verific în seara asta sau mâine dimineață cel mai târziu . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 11, 2017 Autor Partajează Postat Martie 11, 2017 Eventual sa-mi dai sa masor niste tensiuni sau curenti in puncte cheie... Tu nu folosesti simulator ? Ajuta mult la proiectare, verifici imediat daca e bine sau nu. Iar LTSpice-ul e un program super simplu de folosit si mic (ca spatiu pe disk). Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 11, 2017 Partajează Postat Martie 11, 2017 Folosesc mai rar și nu sunt foarte obișnuit cu el dar pune-mi totuși și mie .asc-ul să văd ce iese . Așa la primul ”ochi” n-am sesizat nimic . Deci , la 5A cât ar trebui să fie acuma ar fi +4.75 pe intrările U2 , circa +0,93V pe sursa lui U1 - față de masa flotantă . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 11, 2017 Autor Partajează Postat Martie 11, 2017 Nop, nu da asa cum ai zis... sim.rar Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 11, 2017 Partajează Postat Martie 11, 2017 Da , se pare că am greșit - am gândit în ”logică pozitivă” ! . Vin în câteva minute cu modificarea . Ia vezi acum , te rog . ampm_minus_corectat.zip Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 11, 2017 Autor Partajează Postat Martie 11, 2017 (editat) Da, e perfect ! Merge. : Mersi mult ! Editat Martie 11, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 11, 2017 Autor Partajează Postat Martie 11, 2017 Condensatorul ala de 1nF pus la iesirea celui de-al 2-lea operational ce face si ce trebuie sa reglez din el ? (ca vad ca are steluta). Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 11, 2017 Partajează Postat Martie 11, 2017 Condensatorii ăia s-ar putea să nu trebuiască dacă folosești MCP605x care sunt destul de lente . Sunt împotriva oscilațiilor - Miller practic . Le lași loc pe PCB și vezi dacă e nevoie - nu pot anticipa . Schema pentru minus e mai puțin pasibilă la oscilații drena lui U4 fiind la o masă virtuală . Pe schema de plus avem însă o rezistență deci o amplificare în drenă . Dar pe un cablaj făcut decent nu cred că vor fi necesari . PS Mâine , dacă am timp , vin și cu ceva protecții , cum am vorbit . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 16, 2017 Autor Partajează Postat Martie 16, 2017 (editat) Ai mai facut ceva la protectie ? O fi mai bine sa fac sunturile dintr-o sarma de constantan de 1,5mm ? Ca sa nu se mai arda la depasirea curentului... Editat Martie 16, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 16, 2017 Partajează Postat Martie 16, 2017 Pai daca tot monitorizezi curentii, nu mai bine implementezi protectia la supracurent deconectand? Astfel, nu iti mai faci probleme nici pentru sunt, dar nici pentru sarcina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum