Blacksmith Postat Aprilie 18, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2017 S-a ales praful de frumusetea de schema... I-am dat 3V si 10A si in loc sa scoata 4V la ADC scoate doar 2,5V. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 18, 2017 Partajează Postat Aprilie 18, 2017 Era prea frumos, nu ? Păi la asta m-am repezit și eu întâi , e clasică .... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 18, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2017 Singura problema la cea cu 2 MOSfeti e ca trebuie filtrat semnalul de pe sunt inainte sa intre in opamp. Asta ar mai trebui facut. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 19, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Pe schema asta asa cum e ea (ma refer la cea facuta de tine) nu se poate face filtrarea in nici un fel doar adaugand condensatori. Am facut toate scenariile posibile si nu merge in nici un fel. Primul etaj cu opamp din schema asta nu e ca cel din schema cu care venisem eu, acesta se echilibreaza pe el insusi, cand detecteaza tensiune pe shunt incepe sa deschida mosfetul pana cand tensiunea pe rezistenta din drena devine egala cu cea de pe shunt. Daca ii pun condensator intre intrari se rupe echilibrul si incepe sa oscileze. Trebuie modificat circuitul, probabil adaugate niste piese. Din partea mea nu e o problema, nu ma sperie circuitele mai complexe, dar numai sa se poata face cumva. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 (editat) Păi și ăsta e un motiv ( pe lângă altele , subiective ) că n-am sărit cu soluția - n-am găsit-o deocamdată ! Ușor însă rămân nelămurit de ce nu vrei să rezolvi problema , elegant , cât de cât , în soft ..... Ia încercă , te rog , așa , fără garanție , pe schema de la postul #100 , pune o rezistență de 10k între intrarea inversoare și minusul sursei flotante și un cond de câțiva micro între aceeași intrare și comunul R1-Rsh . Editat Aprilie 19, 2017 de UDAR Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 19, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Pai nu inteleg cum as putea s-o rezolv in soft. Daca intra frecventa inalta (peste 1KHz) in operationalele alea modifica amplitudinea si imi da naiba toata masuratoarea. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Am rămas cuplat pe riplul de 50Hz .... Asta e, am sărit de la o temă la alta , inclusiv de-ale mele printre altele . ( Tocmai lucrez și eu la un Voltmetru cu PIC dar nu vorbim de el acum ) . Da , pe partea de curent trebuie filtrare suficientă . Vezi ce-am editat mai sus . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 19, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Am pus 10K si 3uF si a mediat un pic dar tot are un riplu mare cu oscilatii ciudate pe el. Iar intre intrarile opamp-ului nu mai e 0V continuu cum ar trebui, e niste zgomot de 100mV. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Da , de asta mă temeam . Mai sap , trebuie să fie o soluție decentă . Ar fi bune și păreri constructive ale altora dar ..... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 19, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Stii ce ma gandeam ? Sa fac un topic special la Incepatori special pe problema asta, ca aici nu intra nici dracu in afara de noi 2. Ce zici ? Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 N-am nimic împotrivă , mai ales că subiectul nu mai e demult despre PIC . Doar să nu pățești și acolo ca la alimentatoare ... În fine , cine nu riscă ... Până atunci lasă 10k așa și pune condul între inversoare și ieșire , eventual cu alte valori ... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 19, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Tot la fel, riplu mare care se mentine constant indiferent de valori, dar de forma normala, si zgomot intre intrari. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 (editat) Mai fă o ultimă încercare ( pentru azi cel puțin ) . Rupe rezistența de 2k2 ( R1 de pe schema mea ) în două - 1k și 1k2 și pune un cond de 22µ de la mediana lor la masa de semnal ( minusul flotantei ) . EDIT Trimite-mi eventual asc. -ul . ( Cu toate modelele că nu știu dacă le mai am ... ). Mâine la serviciu , cu puțin noroc, ar trebui să fiu mai liber .... Editat Aprilie 19, 2017 de UDAR Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 19, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Acelasi comportament ca la prima incercare. Nu-i problema, eu fac oricate incercari va fi nevoie. As da orice sa vad circuitul asta mergand... Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 Te cred dar trimite-mi totuși . Ceva îmi scapă și aș vizualiza mai bine . La ultima sugestie eram sigur că , cel puțin , se va îmbunătăți ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum