Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru cu PIC

Postări Recomandate

Pt deenergizarea releului poti lua in calcul timpi de ordinul milisecundelor.

Sint timpi masurati de mine (4msec-7msec) la releie de curenti ceva mai marisori (genul cum ai tu).

La shunt nu este vorba de puterea maxima care se poate creste cu un radiator ci este vorba de curentul maxim instantaneu care nu depinde decit de sectiunea sirmei de bobinare.

Link spre comentariu

Pai avand 20.000uF pe filtraj, cand pui asta in scurt curentul e infinit, ma rog, e limitat doar de shunt-ul de 50m ohmi (2000A). Cu alte cuvinte, indiferent cat e curentul, daca faci scurt pe iesire asta inseamna ca pui toti cei 100V intre intrarile opamp-ului.

Da, la condensatori nu m-am gandit. Desi datele problemei se schimba prea putin. Nici dioda de protectie n-o sa se simta prea bine la 2000 de amperi.

Sau te gandeai la vreo dioda speciala?

Link spre comentariu

Pentru ca-mi tot da cu virgula protectia ta cu dioda, am facut si eu o simulare cu o sursa de 100 V (fara limitare de curent) care alimenteaza un shunt (rezistenta de 50 mOhm) in paralel cu o dioda in serie cu o rezistenta de 2k7. Nu reusesc deloc sa conving curentul sa se duca prin dioda + rezistenta, o tot ia prin shunt.

Oricum o dai, tot 100 de volti la bornele shuntului voi fi si daca il lasi singur, si daca il pui in paralel cu o rezistenta mare + o dioda.

Link spre comentariu

Da, pe shunt tot 100V vor fi, dar pe noi ne intereseaza acum tensiunea de pe dioda caci acolo se leaga operationalul. Iar pe dioda nu va mai creste niciodata mai mult de 0,7V. Ti-am zis, prin dioda trec maxim 36mA (la 100V pe shunt).

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

UDAR,

M-am apucat sa fac schema de ampermetru pe minus... si am zis sa ii mai fac cateva teste in simulare intai.

Am incercat prima data cu sarcina de 10A si scoate 4V cat trebuie, apoi am zis sa incerc si fara sarcina sa vedem daca scoate 0V.... si imi scoate 70mV. Ti-am pus pe schema tensiunile. E normal sa functioneze asa (asa o face si in realitate ?) sau or fi modelele mele proaste ?

plm2.png

Link spre comentariu

Mi-e greu să răspund . Se pare că modelul ia un Idss de cca 0.5µA pentru U7 . Destul de realist , ce să zic .

Oricum , unele tensiuni sunt bizare . Dar dacă Idss este cauza , se mai pot eventual reduce proporțional R12 și R10 . Sau , mai bine căutat un U7 cu Idss mai mic . Deși , de regulă , DS-urile specifică o valoare maximă substanțial mai mare decât real . Deci greu de ales după DS.

Acum m-am uitat în DS , după ce am scris . E specificat cu maxim 0.1µA . Deci sau e greșit modelul sau e altceva . Oricum , trebuie să te aștepți la o valoare diferită de zero la ieșire pentru 0 curent . Se poate eventual adăuga o corecție de offset - soft sau hard .

Ar fi bine să faci aceleași evaluări de la voltmetru , să vezi dacă eroarea e constantă în valoare absolută.

Link spre comentariu

Mosfetul asta N are Idss la fel ca P-ul de la ampermetrul pe plus. Iar ala imi dadea sub 2mV la curent zero.

O sa construiesc circuitul sa vad ce se intampla in realitate...

Curentul ala de 0.1uA e dat pentru Tj=25*, dar la mine mosfetul o sa se incalzeasca un pic cu 60mW disipati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări