Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru cu PIC

Postări Recomandate

Cam scumpe după gustul meu - cam cât toate celelalte componente ...

Eu aș pune mai degrabă 10 bucăți de 0,6W metalizate , 1% , în paralel . Că nu iese fix de 50mΩ ci de 47 sau 51 , nu e o problemă ( zic eu ) . Sau chiar 20 de bucăți de 1Ω , mai ușor de găsit la parametri buni.

Prețul iese mult mai mic , puterea iese de 6W (sau de 12W) în loc de 5, coeficientul de temperatură și toleranța egale. Ba, mai mult , cu ajutorul statisticii ultimele sunt șanse să fie mai bune ...

Mai sunt și alte posibilități .

Dar nu zic că ce ai propus tu nu e bun .

Link spre comentariu

Nu chiar , cablajul de 35µm are 0,5mΩ per patrat deci cu o proiectare corectă ( în cunoștință de cauză ) a cablajului , se poate .

Am realizat 100mΩ din 10 bucăți de 1Ω cu oareșice constrângeri de spațiu , eram în jurul unui comutator rotativ . Am avut o eroare ( față de rezistențele propriu zise ) de circa + 0,7% , incluzând aici și fuga valorii datorită lipirii , pe care am corectat-o cu o rezistență adițională în paralel . Aici nici măcar nu e cazul , avem un semireglabil pentru etalonare cap de scală.

Link spre comentariu

Folosesc mai rar și nu sunt foarte obișnuit cu el dar pune-mi totuși și mie .asc-ul să văd ce iese . Așa la primul ”ochi” n-am sesizat nimic .

Deci , la 5A cât ar trebui să fie acuma ar fi +4.75 pe intrările U2 , circa +0,93V pe sursa lui U1 - față de masa flotantă .

Link spre comentariu

Condensatorii ăia s-ar putea să nu trebuiască dacă folosești MCP605x care sunt destul de lente . Sunt împotriva oscilațiilor - Miller practic . Le lași loc pe PCB și vezi dacă e nevoie - nu pot anticipa . Schema pentru minus e mai puțin pasibilă la oscilații drena lui U4 fiind la o masă virtuală . Pe schema de plus avem însă o rezistență deci o amplificare în drenă . Dar pe un cablaj făcut decent nu cred că vor fi necesari .

PS Mâine , dacă am timp , vin și cu ceva protecții , cum am vorbit .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări