franzm Postat Mai 17, 2017 Partajează Postat Mai 17, 2017 Poti sa-ti imaginezi ce ar insemna, ca dupa un sfert sau jumatate de lipitura sa te dai jos de pe casa sau scara pentru a pune ''letconul'' la incalzit,pe foc. Pina te urci inapoi ''letconul'' este gata, rece. Nu te dai jos de pe casa. Ai o galeata cu jaratec pentru calutul ciocanul cel nazdravan. 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 17, 2017 Partajează Postat Mai 17, 2017 Nu te dai jos de pe casa. Ai o galeata cu jaratec pentru calutul ciocanul cel nazdravan. ..............si-n scurt timp te trezesti cu casa-n flacari. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Mai 17, 2017 Autor Partajează Postat Mai 17, 2017 offtopic Sau cu bocancii in curs de topire, cum i s-a intamplat unui vecin cand eram mai mic, luase nenea care se ocupa de uluci galeata cu jaratec sus pe casa si a lasat-o langa el, acum nu stiu daca se topisera direct de la galeata sau de la tabla incinsa de pe acoperis. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Mai 17, 2017 Partajează Postat Mai 17, 2017 Sunt facute la freza. Chiar in poza aia sta pe freza ca terminasem prelucrarea. Aici era lucrarea in progres, inainte de fixarea prezonului. Se vede si saiba originala. Pentru astia care nu avem freza nu faci la comanda cateva bucati. Eu unul as vrea cateva bucati,posibil sa mai fie si altii interesati. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 17, 2017 Partajează Postat Mai 17, 2017 In urma cu ceva ani, eram hotarit sa modific pistolul de lipit,inlocuind vechiul contact(cam din topor), cu un triac. Un buton micut, care prin apasare sa inchida contactele, inseriat cu o rezistenta cu valoarea de citeva zeci de kohmi, legata la poarta triacului. Modificarea ar fi mult mai fiabila, decit contactul existent,eliminindu-se aparitia scinteilor(arderea) la deschiderea contactului. 1 Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 17, 2017 Partajează Postat Mai 17, 2017 (editat) Pentru astia care nu avem freza nu faci la comanda cateva bucati. Eu unul as vrea cateva bucati,posibil sa mai fie si altii interesati. Bineinteles ca pot sa fac pentru cei care vor, nu e nici o problema, dar probabil ca transportul costa mai mult decat piesa, oare merita ? Eu am folosit fier ca asta am avut atunci, pana in prezent arata ca in prima zi desi mai are putin si face anul, dar ma gandesc si la ideea sa folosesc alama/bronz, chiar daca ma omoara costul materialelor, ala ar fi un material mult mai bun in timp. Imi place ideea cu contactul electronic. Mai ales ca eu am mini transformator (luat din bec led) si stabilizator de tensiune in codita pistolului, as avea ce sa bag la baza tranzistorului, dar nu am nici o treaba cu electronica. Editat Mai 17, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Mai 17, 2017 Partajează Postat Mai 17, 2017 Eu la unul am folosit un micro contact. A tinut ani buni,de prin '95-96 pana acum vreo 2 ani,aproximativ. A cedat mecanic,o lamela interna de la contact pur si simplu s-a rupt,probabil prea multe tensionari. Ca lumina am folosit LED-ul de la blitz de la Nokia N70 cred,cel putin asa-mi amintesc,punte redresoare filtraj ceva acolo si rezistor serie. Daca e,m-ar interesa 3-4 sau 5 perechi de alea. Un pm cu pretul te rog. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Mai 17, 2017 Partajează Postat Mai 17, 2017 Si eu sunt interesat de 3-4 perechi saibe . Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 17, 2017 Partajează Postat Mai 17, 2017 Ce faceti fratilor cu atatea saibe ? Eu am facut-o modelul ala ca sa fie rigid si sa pot sa bag ansa fara sa o mai indoi pe surub, sa o las dreapta si sa nu o arunce in sus in afara. Ma stresa mereu sa stau sa demontez totul, asa doar slabesc, o trag afara si bag alta in loc. Intrebarea ar fi: toate pistoalele au aceeasi dimensiune la barele de cupru ? Chiar si o diferenta de 0.5mm se simte, ca deja nu mai tine sarma subtire de la ansa exact pe pozitie. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 Ce faceti fratilor cu atatea saibe ? Am doua pistoale,deci doua perechi,sa mai fie si una doua de rezerva,trei-patru perechi.Mai am vreun amic doi si le fac un cadou,si am ajuns deja la 6 perechi. Am masurat la ambele ce le am si bara e de 8x4 mm Link spre comentariu
dany_cta Postat Mai 18, 2017 Partajează Postat Mai 18, 2017 Daca atatea vrei, atatea iti dau. M-am apucat azi de munca si am facut o gramajoara. 1 Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Eu am facut saibele respective din niste platbanda de cupru 2x8 mm. Am gaurit si apoi am indoit. Pun ansa, saibele respective, inca o saiba rotunda, apoi un Grower si piulita. Saiba Grower ma ajuta sa nu strang piulitele peste masura. Intrerupatorul original a cedat demult asa ca l-am inlocuit cu un intrerupator fara retinere care s-a potrivit in locasul respectiv dupa ce am pilit putin semicarcasele. Pistolul meu e modelul mai nou, in carcasa alba. Link spre comentariu
Singureu Postat Septembrie 16, 2017 Partajează Postat Septembrie 16, 2017 Salut, ma intereseaza si pe mine niste saibe dinastea frezate dacă se mai pot face... Link spre comentariu
Vizitator Eugen Stanciu Postat Mai 18, 2018 Partajează Postat Mai 18, 2018 Aveti idee daca Radioprogres ce se comercializează acum pe la Mivarom mai are aceeași calitate cu cele din 70' 80 . Merita sa imi iau unul nou sau sa caut ceva SH ? Link spre comentariu
validae Postat Mai 19, 2018 Partajează Postat Mai 19, 2018 Dacă aveţi măcar transformatorul de la pistolul Radioprogres, chiar şi ars, se poate rebobina la un preţ mult mai mic decât unul nou.Carcase încă se mai fabrică, sau se găsesc în stocuri..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum