Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema comanda mosfet de putere

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Darden

14

• UDAR

3

• buleu_alexandru

2

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Ca idee, ce tip de senzor foloseste ?

in engleza banda de alergare se numeste Treadmill.

Am gasit acest link unde este data o schema interesanta. Se pare ca este si cu intrare de feedback.

http://electronics.stackexchange.com/questions/82354/need-help-with-90vdc-pm-motor-speed-control-circuit

Nu sunt 100% sigur ca este pentru motor de curent continuu, dar cam asa pare.

Link spre comentariu

Este pt motor in curent continuu,cam mica tensiunea de 90 volti...o sa studiez schema!! Multumesc pt ajutor!

Simpla....am deja ceva cu lm324,pe care nu l-am probat inca pe acel igbt....

Editat de Darden
Link spre comentariu

Pe schema vad totusi ca scrie ceva gen 120 sau 130V, langa simbolul motorului. Poate e o greseala, nu stiu, nu am avut timp sa citesc tot textul.

Ceva cu microcontroller v-ar interesa ? Poate gasesc asa ceva. Adica deja cred ca am gasit ceva, dar din ce am observat nu este si cu feedback.

Evident, in conditiile in care este dat si codul sursa.

Editat de buleu_alexandru
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am realizat un montaj cu doua circuite 555.....probat la tensiune de 24 volti, functioneaza f bine....mi-e frica sa il alimentez la cei 220v redresati si filtrati, sa nu bubui finalul, va trebui sa caut o solutie sa protejez tranzistorul! Apropo de tranzistor, un igbt nu ar fi mai recomandat decat un mosfet? Ar trebui modificat ceva pe partea de comanda sau ar fi ok doar inlocuirea? Multumesc!

Link spre comentariu

Nu....vb de alimentarea tranzistorului final, montajul e alimentat la 12 volti! Tranzistorul va trebui sa il alimentez la 220 volti redresat , mi-e groaza ....daca e comandat prost, va bubui bine!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Exact asta s-a intamplat....igbt-ul a fost unul de 42 de A, montajul functiona foarte bine la 12/24v ! Cand l-am bagat in priza( redresat si filtrat, bineinteles) , a intrat in scurt instantaneu!!! Am renuntat....3 scheme am incercat, m-am saturat de ars tranzistori!! Daca as avea vreo varianta sa comand driverul IR 2127, alta decat vreun procesor cu soft, cum se afla pe montajul original.......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări