Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire...

Vizitator adic95

Postări Recomandate

Vizitator adic95

Zilele trecute am fost cu un prieten sa caute un amp. pentru un subwoofer in masina(custom made). El si-a facut o cutie cu 2 difuzoare de bass, fiecare de cate 250W rms - puse in paralel. La firma de car-audio, "meseriasul" de acolo, cand i-am spus ce vrem (adica 2 dif. 250w rms/4ohm si un amp. monobloc de 300w/2ohm) a sarit in sus ca nu este posibil, ca trebuie un amplificator de cel putin 500w/2ohm ca sa "miste" difuzoarele. Si aici am iceput sa ne contrazicem. Eu ziceam ca nu este necesar 500w/2ohm si ca 300w/2ohm merge uns. Meseriasu facea socoteala cam asa: are fiecare difuzor 250w? are. ai doua? am. pai atunci 250+250=500. Eu ziceam ca e ca mine, el ca nu. Din pacate, cartile mele de electronica sunt undeva intr-o cutie pe balcon, si cum de hobby-ul audio nu am mai avut timp cam de 5 ani (fking job), lamuriti-ma si pe mine. Ca deja incep sa cred ca am uitat tot.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• mircea888

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

puterea se insumeaza oricum ai pune difuzoarele(serie sau paralel) impedanta difera, daca amplificatorul care vrei sa-l iei tu chiar scoate 300w se va auzi bine, iti va "misca" difuzoarele; ar fi bun de 500w dar sa fii sigur ca difuzoarele voastre chiar au 250w, spune te rog ce difuzoare aveti.

Link spre comentariu

Salut,Cred ca este vorba de o interpretare incorecta a afirmatie" Difuzorul asta e de 250W". Puterea unui difuzor este valoarea maxima la care producatorul garanteaza ca nu exista pericolul de distrugere, nicidecum valoarea necesara pentru atac. Difuzorul poate fi atacat cu orice semnal de putere mai mica sau egala cu specificatia. Desigur, la putere mai mica se va auzi mai incet, dar se va auzi. Diferenta intre 500W si 300W este de 2.2dB. O fi perceptibila? Ma indoiesc. Eu cred ca merge cu 300W.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări