Vizitator Vio Musicstudio Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 Am un casetofon Panasonic RX-DT07. Pe partea B unde este si recordingul nu mai vrea sa mearga in sensul normal. Cand dau play merge cateva secunde apoi automat trece pe reverse unde merge bine mersi. I-am dat un play fara caseta si se pare ca nu se mai invarte chestia aceea care invarte rolele din caseta. Se misca dar asa sacadat sau deloc. Pe derulare se invarte normal deci nu cred sa fie curelele. Rolele presoare merg perfect. Ce ar putea avea? Tin sa mentionez ca mecanismul nu a fost folosit mai deloc deci uzura nu prea are. Deruleaza perfect, inregistreaza perfect fara pic de fasaiala pe casete gen Raks Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Sanatate permanenta ! Faptul ca mecanismul n-a prea fost folosit nu garanteaza buna lui functionare dupa cinci ani de ex.Din contra anumite angrenaje se blocheaza , patineaza etc ,de asemenea curelele "imbatranesc".Pana nu scoti mecanicile din el sa vezi ce anume nu e in regula , greu de spus ce are.Manualul service e pe net , descarca-l si studiaza. Astea sunt "chestiile care invart rolele din caseta".Traducerea e la libera ta alegere. Link spre comentariu
Vizitator Vio Musicstudio Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 (editat) Da exact la acelea ma refeream. Cel care trage banda in modul normal nu o mai poate trage si imediat se declanseaza reversul ca si cum ar fi ajuns caseta la capat. Pe revers merge. Cred ca a sarit ceva de pe acolo, o sa il demontez si revin cu detalii daca am reusit. Culmea este totusi ca pe derulare trage caseta in ambele sensuri. Multumesc Editat Februarie 26, 2017 de Vio Musicstudio Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Daca te uiti atent vei vedea ca sunt doua coroane dintate sub ele , posibil si un ambreiaj , fiecare cu "tragerea" ei.Demonteaza si mai vedem. Link spre comentariu
Vizitator Vio Musicstudio Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 O sa radeti de mine dar nu reusesc sa-l demontez. Am scos cele 6 suruburi din spate dar capacul din fata nu iese. In manual la pasul 3 zice release the claws care par sa fie in fata undeva dupa acel desen insa eu in fata nu le gasesc Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Uita-te atent , vei gasi acele <claws=gheare> e un sistem de prindere folosit la telefoane , tablete etc.Nu forta cu surubelnita sau cutit risti sa le rupi.Eu folosesc asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator Vio Musicstudio Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) Le-am gasit pana la urma erau pe fund. L-am demontat am scos mecanismul. Intre cele doua chestii (ca tot nu am aflat cum le zice) care trag rolele este o alta chestie cu arc care are o rotita pe ea cand apesi play normal o apasa o tablita de sus (aceeasi tablita care se misca si stanga dreapta pentru a roti capul cand dai reverse) si se duce stanga, La revers se duce dreapta. Chestia e ca nu prea se apasa bine pe stanga si nu sta chestia cu arc pe chestia aia care trage rolele si patineaza, se aud zimtii rotiteti care scapa si fac zgomot. Daca imping in ea un pic cu degetul incepe si se invarte cum ar trebui dar nu am cum s-o fac sa stea acolo. Nu e nimic rupt, cazut, curelele sunt bune. Am incercat sa mai indoi un pic arcul dar tot nu sta. E chestie de milimetru, nu se vede cu ochiul liber ca nu sta pe pozitie. Nu prea cred ca am ce sa ii fac din pacate. Bine ca macar merge pe sens invers ca sa pot imprima casete iar de ascultat daca am nevoie de revers le ascult pe partea A. Ma gandeam poate gasesc pe undeva vreun mecanism l-as inlocui cu totul, eventual unul cu placa de baza arsa. Stiti cumva daca mecanismele din orice Panasonic Cobra sunt la fel? Editat Februarie 27, 2017 de Vio Musicstudio Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 De sase ori ai folosit cuvantul "chestie".Pune poze clare cu ce-o fi aia , poate gasesc ceva prin mecanismele mele.Ce cod/denumire are conform manualului ? Link spre comentariu
Vizitator S3ka Postat Iunie 2, 2018 Partajează Postat Iunie 2, 2018 Salutare, Cam tarziu am vazut topicul, dar o sa incerc sa va ajut cu informatiile necesare. Este vorba de renumitul mecanism AR300 (folosit la mai toate modelele de top din perioada '90-'95 : RX-DT505, RX-DT55, RX-DT707, RX-DT77, RX-DT680, RX-CT990, RX-DS660 si multe altele), iar modelul rotii din angrenaj este RDG5772ZC. Problema este foarte bine cunoscuta la acest mecanism (printre colectionari), de altfel superb. Nu stiu cat o sa va ajute, avand in vedere ca roata dintata cu probleme nu se mai produce de peste 15 ani. Problema este ca-i facuta dintr-un material plastic mai elastic (pt un mecanism cat mai silentios), dar in timp se rup din cei 42 de dinti. Intr-adevar problema este doar in FWD, in reverse antrenarea fiind directa. Aceasta roata este necesara pt schimbarea sensului de rotatie a mosoarelor. Pt exemplificare, un filmulet de pe YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=bagORoXmtC8 Daca vrei neaparat aceste roti, le poti cumpara de aici: https://e-electronicspareparts.com/gear-technics-rdg5772zc,10525.html Eu am cumparat 4, din care 2 erau crapate, mi-au retrimis 2 si alea cu pb si in final mi-au dat banii pe 2 inapoi. Protectie ca pe eBay. O ultma solutie este confectionarea lor la o imprimanta 3D: https://www.shapeways.com/product/53YGKKQ4M/zahnrad-gear-wheel-technics-panasonic-rdg5772zc-r Numai bine si sper sa va fie de ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum