Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini mandrina pentru cablaje

M.Adrian

Postări Recomandate

As vrea sa stiu daca a facut cineva o mini mandrina in stil diy, inafara de clasica metoda de a prinde axul motorului cu burghiul folosind un conector de la o rigleta. Am incercat sa fac ceva asemanator dintr-un surub si o piulita mai mica decat el, da nu e foarte precis... As cumpara o mini mandrina, dar in orasul meu am gasit intr-un singur loc la pretul de.... 50 lei :nerv . Daca nu aveti sugestii, o sa comand de pe site o mini mandrina, ca oricum ma ajunge mai ieftin cu vreo 10-20 lei decat la magazin.

Link spre comentariu

As putea sa le adaptez, sau sa le folosesc ca atare, manual.

Nu mai bine cauti direct angrenajul complet ca sa nu iti bati capul cu alinierea pe ax si toate nebuniile generate de dezechilibrare ?

Rd3hrA1.jpg

Aveti dreptate in mare parte, doar ca eu gandesc putin altfel, daca intampin probleme, incerc sa le rezolv, asa invatam, si daca nu reusesc pana la urma, apelez la cineva care se pricepe mai bine, sau cum ati spus dvs. , o sa cumpar angrenajul gata facut :)

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Eu am cumpărat așa ceva:

https://www.aliexpress.com/item/mini-electric-drill-grinding-folder-0-3-4MM-drill-chuck-small-sets-of-DIY-precision-chucks/1752530156.html?spm=2114.13010608.0.0.QidcqW

O folosesc pe un motor de 12 V recuperat dintr-o mașina de înșurubat. S e găsesc cu adaptoare și pentru alte diametre ale axului. E montată în suport mobil, are bătaie foarte mică, insesizabilă aproape. Găuresc cu ea fără probleme cu burghiu de 0,4 mm, cu coadă de 3 mm.

Am adăugat asta în jurul motorului, pe suport, pentru iluminare uniformă, fără umbre:

https://www.aliexpress.com/item/2PCS-x-Car-Led-Headlight-50mm-3528-15-SMD-Angel-Eyes-Halo-Ring-Light-White-Blue/2009338628.html?spm=2114.13010608.0.0.Pncrj9

Editat de costi_b
Link spre comentariu

Foarte interesant ansamblul ala de leduri, cred ca o sa folosesc si eu ceva asemanator :freaza: . Totusi, nu am mai comandat nimic de pe aliexpres pentru ca mi s-a parut dubioasa combinatia de pret mic si transport gratuit, daca nu va dranjeaza, as vrea cateva detalii in pm :)

Link spre comentariu

Si am ajuns inapoi la motorasul meu, doar ca al meu este rusesc si e un pic mai solid construit cu surubele de reglaj la unghiul la carbuni si totul capsat frumos in otel si inox. Eu l-am dat ca exemplu doar pentru ca am mai vazut de-astea de vanzare, nu stiu preturi dar nu cred ca e mai mult decat mandrina aia de care se vorbea la inceput si daca nu as avea un utilaj de gaurit deja, decat sa caut o mandrina pe un ax de motor simplu mai bine iau totul gata facut. Jocul, oricat de mic ar fi, poate sa sparga imediat un burghiu de 0.8

Link spre comentariu

Foarte interesant ansamblul ala de leduri, cred ca o sa folosesc si eu ceva asemanator :freaza: . Totusi, nu am mai comandat nimic de pe aliexpres pentru ca mi s-a parut dubioasa combinatia de pret mic si transport gratuit, daca nu va dranjeaza, as vrea cateva detalii in pm :)

Ar trebui să iei în considerare şi timpul în care se va face livrarea pare poate fi până la câteva săptămâni...acolo scrie 29-49 de zile.

Dacă cauti pe siturile noastre de scule pentru electronică ...ai putea găsi o bormaşină completă ...în jur de 50-100 de lei...în funcţie de pretenţii!

Eu am găsit/cumpărat una micuţă ...fără alimentator de 12v ...la 26 de lei(din păcate nu mai au pe stoc)

Link spre comentariu

@manolo, alea sunt niste jucarii cu bataie mare si d-abia pui un 0.7mm.

Trebuie mentionat ca este de preferat un motor de mare viteza (15-20k rpm) ca sa nu uzezi aiurea spiralul.

Link spre comentariu

Chiar acum m-am uitat pe olx,vezi ca este una la vinzare la 25 de lei cu un set de 5 bacuri s-au cum le spune,m-ai gasesti la adelaida 36 lei,tme,m-ai gaseti si la mivarom mini bormasina care are si citeva abrazive.

Link spre comentariu

Se gasesc de cumparat doua tipuri de mandrine Donau pentru burghie mici,una cu bacuri,cealalta cu pensete.Problema este ca pentru fixare trebuie motor cu ax de 2mm sau trebuie prelucrare la interior la strung pentru un alt diametru.Cea cu pensete costa 34lei,cea cu bacuri 58lei.Magazinul trimite numai prin curier!

Editat de vio2007
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări