cristi_ozana Postat Februarie 28, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2017 (editat) Am montat doua rezistente serie de 7w la o valoare de 230 ohmi problema era ca aveam o tensiune anodica de circa 217 - 218V si grilele lampilor se inroseau. Am pus doua rezistente in serie de 150 ohmi total 300 ohmi la 7 w si tensiunea anodica a scazut la 204-205V. Pe circuitul de alimentare al filamentelor am pus doua beculete de 24V 3W in seria tensiunile sunt un pic mai mici pe filamentele lampilor adica in loc de 12v am 10,8V in loc de 20V am 18V iar pe lampa finala in loc de cat aveam inainte acum am 43,5V. Daca am crescut tensiunea anodica acum functioneaza si lampa DM70 am o tensiune de circa 1,6V pe filamentul ei. Din pacate soclul lampii UCL82 era un pic deteriorat si s-a crapat, am fost nevoit sa-l inlocuiesc cu un alt soclu compatibil cu el aparatul functioneaza dar problema este ca la volum mai mic am brumul de retea ca si cand tensiunea de alimentare nu ar fi filtrata la un volum mai mare sunetul acopera brumul. Nu stiu care ar fi cauza generarii acestui brum si nu stiu unde sa-l identific. Editat Februarie 28, 2017 de cristi_ozana Link spre comentariu
adydep Postat Martie 1, 2017 Partajează Postat Martie 1, 2017 Brum de rețea apare tot din filtraj.Eventual dublat C48,și montat paralel pe diodă 100nF/250V. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Martie 1, 2017 Partajează Postat Martie 1, 2017 (editat) Filamentele tuburilor ,termistorul , becul, cond 2uF, si R 180 ohmi , formeaza un divizor de tensiune .Modificind acest raport se modifica tensiunea anodica.Nu cumva in locul tuburilor UC... ati monta EC... si deaceea aveti tensiuna anodica mica? Editat Martie 1, 2017 de NOSTALGIC Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Martie 2, 2017 Autor Partajează Postat Martie 2, 2017 Toate lampile din radio sunt din seria U (inscriptionate de fabrica), Problema pe care am gasit-o diferita fata de schema era tensiunea anodica luata dupa inserierea pentru alimentarea filamentelor (era conectata gresit de o persoana care cred ca a umblat in aparat, rezistenta bobinata de 3,3 ohmi) aceasta in loc sa fie montata in serie cu rezistenta de 180 ohmi era conectata dupa condensatorul de 2,2 uF si termistor, din acest motiv tensiunea anodica era mica (de fapt era tensiunea de alimentare a filamentelor). Acum dupa ce am corectat problema, am o a doua problema cu brumul de 50Hz al retelei si nu stiu ce-l genereaza. Cu tensiunea mica pe anodica aparatul functiona fara acel brum (era inexistent). Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 In acest weekend am mai incercat incercat cateva modificari la acest aparat: - Am montat condensator de 100nF in paralel cu dioda redresoare BY127 nu are nici un efect pentru reducerea brumului. - Am montat un condensator de 400 uF la 350V tot pentru a compensa brumul pe partea de redresare fara nici un efect. - Astept sa-mi soseasca un rezistor de 270 ohmi la 10W si doua becuri de 48V la 0,50mA (legate in paralel pentru a avea 100mA) sa le montez in serie cu filamentele lampilor comandate la o firma poloneza de piese de schimb. Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Martie 8, 2017 Autor Partajează Postat Martie 8, 2017 Din pacate nu pot scoate brumul. Rog un moderator sa inchida acest topic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum