Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Referitor LME 49830 intrebare

Postări Recomandate

Nu vad dece sa nu functioneze asa cum vrei tu.

Ar fi bine totusi sa lasi niste rezerve fata de limite. Eu m-am jucat cu niste integrate audio de putere (ceva LM de putere mare cu alimentare mai mare decit LM3886) si le-am alimentat puternic asimetric si n-au facut nazuri.

Apropo, ati vazut ca mai toate integratele amplificatoare audio de putere in clasa AB au disparut din productia curenta.

Link spre comentariu

De ce nu alimentati la +/-70V ca e mai simplu? Iesirea urmeaza intrarea si veti avea variatia 20 la -60V in plaja alimentarii.

Deci as dori ca la un semnal de intrare simetric de exemplu 2V sa obtin la iesire semnal asimetric cu excursia mentionata.

Se pare ca raspunsul voi obtine prin realizarea unui montaj de test cu sursa de tensiune variabila.

Eventual prin pot-metru dispus la terminelele BIAS P si BIAS M de 200 ohmi nu s-ar putea desimetriza semnalul la iesire?

Link spre comentariu

Deci as dori ca la un semnal de intrare simetric de exemplu 2V sa obtin la iesire semnal asimetric cu excursia mentionata.

Asa semialternanta de +20V va fi foarte puternic distorsionata, pentru ca trebuie sa dai la intrare un semnal suficient de puternic sa obtii semialternanta de -60V, pe cealalta semialternanta CI-ul va incerca sa duca iesirea la acelasi nivel ca sa ajunga la echilibrul cerut de diferential, numai ca se va lipi de alimentare foarte devreme, vei obtine o semialternanta de +20V trapezoidala, fara prea multe legaturi cu un semnal audio. Nu stiu exact ce vrei sa faci, ce fel de semnal procesezi, insa daca vrei ambele semialternante reproduse fidel atunci vei pune la intrare semnal la fel de asimetric ca la iesire.

Link spre comentariu

Cred ca @simpson nu a expus suficient de clar ce doreste si eu am inteles 2 variante posibile:

10- amplificator linear cu driverul LME49830 si tensiunea de CC deplasata la iesire spre -20V si in acest caz

se poate cupla la iesire un difuzor numai prin condensator sau excita un amplificator linear cu acei -20V utilizati

pentru polarizarea unui tub de mare putere. Rezolvarea ca idee a dat-o @franzm.

20- amplificator nelinear cu o alternanta de +20V si cealalta amplificata tot linear dar la -60V.

Exista printre "lampari" convingerea ca aplicind in semnal distorsionat ar imbunatati mult performantele amplificatoarelor.

O schema posibila in acest caz ar putea fi urmatoarea:

post-238209-0-34893900-1487923430_thumb.jpg

Daca ne spune ce doreste poate sunt si alte variante.

@gsabac

Link spre comentariu

Si nu nu numai performantele bune, dar se vrea analiza doar cu acest amplificator "driver".

Ar trebui ca @simson sa dea o postare lamuritoare cu ce doreste sa faca cu acest semnal minune.

@Zal, daca ati parcurs tot topicul, ce credeti ca se doreste sa se realizeze cu acest circuit si cu semnalul

descris de autor.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări