Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Opinie amplificator cu tda 7294

dem3ntor

Postări Recomandate

In pdf-ul 7294 nu se specifica o rezistenta termica dintre capsula si ambient, doar cea dintre jonctiune si capsula fiind la 1,5*C/W.

Intr-o nota de aplicatie de la ST am gasit ca pentru capsulele Multiwatt in care se afla si 7294, rezistenta termica jonctiune-ambient e undeva pe la 40*C/W.

In pdf-ul 7294 in tabel se da un curent de mers in gol de pana la maxim 60mA, in graficul aferent se poate observa ca la alimentarea specificata aici de +/-30Vcc curentul de mers in gol ar fi putin peste 30mA ( probabil cam 32mA ).

Cu 60V asta inseamna o disipatie pe integrat de aproape 2W.

Cu 40*C/W jonctiunea ar creste peste ambient cu aproximativ 80*C, daca rezista sau nu depinde de temperatura din laborator, si de cat de "original" este integratul, cat de bine se respecta datele din pdf-ul de la ST.

Cu 1,5*C/W pe rezistenta termica dintre jonctiune si capsula ar "pica" doar 3*C, deci majoritatea cresterii de temperatura fata de ambient s-ar regasi si pe capsula.

Conccret, pentru temperatura ambientala de 25*C, capsula ar ajunge pe la 100*C fara radiator...

Editat de Marian
Link spre comentariu

Ar fi bine sa bagi si un osciloscop pe iesire, poate ai oscilatii. Oricum ar fi, niciodata sa nu testezi vreun montaj fara un mic radiator pe elementele de putere, indiferent ca sunt tranzistori sau integrate, chiar daca nu probezi in sarcina la prima alimentare.

Link spre comentariu

Eu mereu la tda7294 am pus pinii de mute si st-by direct la V+, nu am avut probleme cu nici unul. Fara radiator nu se arde nimic "in cateva secunde", o sa intre protectia termica ( incepe sa distorsioneze foarte rau sunetul ), dar destul de tarziu. La volum extrem de mic merge si fara radiator un timp.

Daca iti mananca 0.7A pe pinul de mute e integratul defect, schimba-l.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări