ALEKS Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 (editat) >> Adrian Andrei: Prin 95 am avut onoarea sa-l intalnesc pe dl. Stefan Kudelski, mi-a spus ca avea o simpatie speciala pentru romani... Doar un cuvand am de pronuntat: NAGRA! O adevarata onoare ati avut atunci sa cunoasteti un om de referinta! Dl. gsabac este cel putin pe acelasi plan cu Kudelski: tot o referinta in domeniul electronicii. Multumesc ca existati. Editat Mai 31, 2017 de ALEKS 1 Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Aleks, n-a fost doar onoare, ci si multa placere. In laboratorul lui am vazut scule analogice de top dar si scule digitale despre care dl. Kudelski spunea ca n-are incredere in ele, caci prefera tehnologia de acum 10 de ani (10 ani atunci, 30 de ani acum). Dl. Sabac incearca o tranzitie spre epoca moderna, si chiar reuseste pe alocuri, imbina atitunea batranului Kudelski cu proiectarea asistata de simularea digitala, desi softul dansului (oferit gratis pe site-ul personal) nu m-a convins.. Ma umple de amar lumea nedreapta in care ne aflam, unde se pretuiesc vedete de silicon in timp ce oamenii adevarati raman anonimi in nise ascunse pe net, accesibile doar pasionatilor... Intr-o lume mai dreapta ii vad laolalta la masa pe dl. Kudelski si pe dl. Sabac desenand scheme pentru procesarea analogica... Istoria se scrie la intervale mari, Vlaicu, Vuia, Carpen sau Coanda au ramas. A ramas si Anastase Dragomir desi daca cititi fara google probabil ca habar n-aveti cine a fost si ce-a facut, va provoc sa aflati! Contemporani cu Vlaicu, Vuia, Carpen, Coanda si Dragomir erau si Matarascu, Gutan, Marghiloman, Stere, Pricencu, Bratianu. @ gsabac, dl. Kudelski in 1993-94 proiecta un analizor de spectru, cu samplig analogic-digital, isi desena singur panoul frontal cu tus de apa Rotring... Link spre comentariu
gsabac Postat Mai 31, 2017 Autor Partajează Postat Mai 31, 2017 Ati evocat impresionate personalitati si sunt mult mai multi romani care au facut istorie in matematica, fizica, literatura, stiinta si tehnica. Printre fruntasi sunt si doi medaliati cu premii Nobel. Revenind la topicul initiat de mine as fi foarte multumit daca cu cele expuse pot fi de folos cuiva sau sa influentez in bine pe cei care doresc din pasiune sa realizeze ceea ce isi doresc. Spor ! @gsabac 1 Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Sper sa lectureze (studieze) cat mai multi acest subiect. L-am descoperit acum. O adevarata mina de aur. Stima autorului. Link spre comentariu
andrade Postat August 4, 2017 Partajează Postat August 4, 2017 Respect autorului, d-l gsabac. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Domnule @gsabac! Am ''rasfoit din scoarta-n scoarta'' acest topic si am ramas uimit de cit de multe stiti despre osciloscoape. Felicitari! Link spre comentariu
PINTI Postat Decembrie 16, 2017 Partajează Postat Decembrie 16, 2017 Cu respect si din parte mea! Link spre comentariu
rosmarin Postat Decembrie 17, 2017 Partajează Postat Decembrie 17, 2017 RESPECTELE mele domnule gsabac !Adevarata mina ,biblioteca,arhitectura tehnica constructiva, vasta cultura generala.Rar asemenea om,Va pretuim ! Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 17, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2017 Va multumesc tuturor! Si eu felicit orice user de pe forum care este pasionat de electronica, care studiaza sau care a realizat montaje sau aparate complete. Spor! @gsabac Link spre comentariu
Vizitator Lutu Covaci Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 Salutare tuturor! Tot respectul pentru domnul Sabac,i-am urmarit proiectele si realizarile sale exceptionale in domeniul electronici, pe care a avut bunavointa sani-le inpartaseasca si noua prin intermediul acestui site. Concluzia mea este ca are cunostinte complecte, si o mare experienta in proiectarea, constructia si punerea la punct a montajelor electronice. Eu as vrea sa va intreb daca se poate se realiza o baza de timp declansata fara condensator de retinere pentru ca am un osciloscop H3015 rusesc (3X4cm ecran) la care sa defectat baza de timp si nu o mai pot repara pentru ca are in componenta sa o dioda tunel care e intrata in scurtcircuit si nu mai pot procura o asfel de dioda, si ma-m gandit sa contruiesc alta baza pe o placuta separata pe care sa o adaptez si sa o conectez la restul aparatului , baza existenta e fara condensator de retinere si avea dezavantajul unei stabilitati foarte slabe (tot timpul trebuia actionati potentiometri stabilitate, nivel sincro pentru stabilizarea imagini) de acceia mam gadit sa o înlocuiesc daca se poate cu una ceva mai performanta. Va rog daca aveti o schema sau o idee cum sa-r putea realiza o astfel de baza. Va multumesc foarte mult! Link spre comentariu
gsabac Postat Ianuarie 28, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 Multumesc pentru aprecieri. Cred ca cel mai corect ar fi sa deschideti un topic nou, de exemplu cu titlul " Constructia unei baze de timp pentru osciloscopul H3015" in sectiunea "Aparate de masura" din Coltul Depanatorului. Acolo, useriii Elforum cu siguranta vor incerca sa va ajute sa rezolvati problema sincronizarii, deoarece constructia unei noi baze de timp calibrate, care sa se integreze in schema originala este deosebit de dificila. PS. Este posibil chiar sa fie useri care au aceasta dioda tunel. @gsabac Link spre comentariu
Vizitator Lutu Covaci Postat Ianuarie 31, 2018 Partajează Postat Ianuarie 31, 2018 Multumesc foarte mult pentru sfatul interesant pe care mi la-ti dat , o sa incerc sa deschid un topic sa vad cum reusec pentruca sunt mai nou pe acest site si inca nu-l stiu prea bine. Intradevar aveti mare dreptate ca sa faci o modificare la un astfel de aparat industrial este foarte dificil, deoarece baza de timp a ociloscopululi este un etaj extrem de important de care depinde foarte mult calitatea lui. Eu am incercat mai multe variante de scheme de baze declansate fara condensator de hold, atat din reviste tehnium si de pe internet dar si conceptie proprie pe care leam testat si analizat cu ajutorul unui generator de semnal E507 si a unui osciloscop hantek 6022be(2x20mhz) dar nu am fost prea multumit de reultatele lor, cele mai bune rezultate le-am obtinut la varianta cu condensator de hold. De aceeia mam gadesc cum as putea monta la acest osciloscop un rand de contacte suplimentare la fiecare tasta existenta(T/div) prin care sa introduc in circuit si acesti condensatori. Pentru mine electronica este o mare pasiune pe care din pacate stand la tara nu am pututo dezvolta ca meserie,si de aceeia o practic doar ca hobby când mai am timp liber, de aceeia eu apreciez foarte mult pe toti cei care au aceasta pasiune si cunostinte temeinice in domeniul electronici. Va multumesc foarte mult! Link spre comentariu
gsabac Postat Ianuarie 31, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2018 Pina reusiti sa concepeti un topic nou, va invit sa studiati doua topicuri de succes realizate si cu contributii personale. http://www.tehnium-azi.ro/topic/2953-osciloscop-cu-tubul-catodic-5dep1/?hl=osciloscop http://www.tehnium-azi.ro/topic/6159-constructie-osciloscop-cu-tub-b7s2-rft-homemade-crt/page-1?hl=osciloscop Acolo veti gasi raspunsuri serioase, la multe intrebari, legate de constructia practica a unui osciloscop si nu numai. @gsabac Link spre comentariu
Vizitator Lutu Covaci Postat Ianuarie 31, 2018 Partajează Postat Ianuarie 31, 2018 Da foarte interesante aceste doua topicuri, o sa le studiez cu mare atentie! Va multumesc mult! Link spre comentariu
M.Adrian Postat Noiembrie 8, 2022 Partajează Postat Noiembrie 8, 2022 Imi cer scuze ca invii un topic din 2018, dar are cineva salvate pozele postate de dl. Gsabac? S-au pierdut intre timp. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum