Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fuzibila sursa leduri

Vizitator alexander27

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

15 minutes ago, Mircea said:

O protectie este necesara caci spune ca sursa este de 5A, banuiesc ca sursa de curent. In caz de defect (nu scurt serios) de banda, sursa poate livra orice pana la cei 5A, ceea ce nu face bine unor benzi led. Eu sunt sigur ca benzile se ard cam instantaneu la un curent livrat dublu fata de cel nominal. 

De regula pui banda cu sursa ei si scapi de probleme. Insa cand pui mai multe in paralel, poate nici de aceeasi lungime (consum)... solutia nu e fuzibil sau disjunctor, dar o protectie chiar e necesara. Macar rezistente de limitare, chiar daca se duce naibii randamentul. 

Si ce rezistente de limitare as putea folosi  ?

Cand am pus siguranta aia ,ma gandeam in caz de se intampla ceva pe prima instalatie ,a doua sa functioneze in continuare .

Link spre comentariu

Benzile cu leduri sunt formate din grupări serie/paralel.Fiecare şir de leduri are propria rezistenţă de limitare.Curentul maxim depinde doar de lungimea benzii, implicit numărul total de grupări serie aflate în paralel.Eu am înţeles ceva de 1,8A per bandă...

Link spre comentariu

Bună seara! Am legat în ultimii ani ceva chestii de genul de mai sus, și dacă i-mi permiteți spun părerea mea. 

1. Sursele de acest tip au ceva protecție la scurt și suprasarcina depinde de tip, o poza poate face cât o mie de cuvinte în orice limba dacă putem vedea caracteristici, tip... 

2.Siguranta in cazul dumneavoastra trebuie sa fie ultrarapida și de regula protejează, când este dimensionata corect sa nu ia foc casa. 

3. Benzile cu led au de regula pe eticheta de la producător puterea în w/m la tensiunea nominala,benzi cu leduri cum face referire userul @Validae mai sus.

4. Un aspect puțin luat în seama de unii este recomandarea ca ledurile sa funcționeze doar 12 ore din 24. Cred ca mai sant de spus dar acu nu mai îmi aduc aminte. 

Observatii:

- supravoltarea ledurilor cu câteva zecimi de volt scade durata lor de viata. (mai bine reduceți, diferența de lumina poate fi neglijata) 

-montarea lor pe un profil de aluminiu(exista tipizate de forma u la furnizori de led și materiale electrice) creste durata de viata a acestora. 

-alimentați benzile cu led, de lungime mai mare de 2 m. din ambele capete. 

Personal nu agreez lumina led , am retina ușor arsa după ani în care am instalat și schimbat mii de "becuri", de toate felurile, totuși o folosesc orientand pe cât posibil sa cada  în mod indirect și ceva filtre când e posibil. 

Link spre comentariu

Sfatul cu "sursă mai puternică" e util pentru produsele de slabă calitate, nu se știe ce îți oferă hazardul chinezesc și dacă aia xA sunt reali sau la limită. 

Faptul că îți trebuie sursă mai "puternica" pentru a arde fuzibila aia de 2A indică faptul că nu ai ales protectia corecta, e ca și cum ai cere la distribuitorul de energie electrică un branșament capabil de un curent mai mare pentru că nu îți declanșează ție protecțiile.

Link spre comentariu

Benda led normala are 4.8w/m ,la bibloteca am montat 5 benzi a cate 50 cm adica 2,4w/50cm=12w= 0.68A.Benzile de la sertarele biroului au in total 0.34A adica 4,08Wsi sunt 3 benzi led primele doua sertare benzile au aceasi lungime dar la ultimul sertar banda este mai mica  .Band rgb din spatele biroului are lungimea de 135cm si cealaltă de la biblioteca  are 150cm am masurat amperajul la benzile rgb dar nu mai gasesc foia respectiva unde am notat.P.S. Routerul are 0.45A 

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Mai pe scurt prima instalatie de 12V va avea 0,92A cu tot cu banda rgb =>1,5A 

A doua instalatie de 12V va avea 1,68A fara banda rgb .Ca voi mai pune niste lumini intr-un dulap si acelea vor avea 2W/50cm de banda led =0,16A/50cm de banda si vor fi 5 benzi a cate 50 cm=0,8A adica 10W  

Banda led Rgb din spatele biroului  pe modul White si pe luminozitate maxima are 0,57A 

P.S Benzile led pe care le voi monta in dulapul respectiv le-am comdanta de pe alliexpress.

Am pus siguran cu 0,5A mai mare fata de curentul  instalatiei de la birou ma gandesc ca asta ar fii problema ,ca,este siguranta de 2A fata de 1,5A curentul instalatiei  si din cauza asta nu arde acea siguranta 

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Am testat consumul de câteva ori la felurite benzi cu led și mereu era sub cel din prospect. Alimentatorul dumneavoastră e cam de mărimea unuia de laptop, are certificare rohs  deci ar trebui sa țină lejer jumătate din ce scrie pe eticheta, maxim 80%.V-aș recomanda sa alimentați routerul din alimentatorul sau dedicat. Benzi din astea cu led nu am întâlnit încă sa facă scurt-circuit, și am instalat destule. 

Succes la finalizarea proiectului

Editat de Barbaro
Link spre comentariu

la router este o alta problema ,l-am mutat de pe birou si la pus pe un raft langa geam si acolo nu am o priza si singura priza este aceasta de la birou ,si a trebuit sa alimentez din aceasta sursa .Pana acuma routerul a fost alimentat din alimentatorul sau .Eu am facut special scurt ca sa vad daca se arde siguranta respectiva dar am uit sa specific la inceput imi cer scuze 

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări