valioval Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Are cineva un tub functional ? sa l cumpar sau stie vre o modificare cu alt tub de alb negru sa pun la un televizor rusesc pe lampi rubin 102 am unul si as vrea sa l fac are tubul intreg dar epuizat .Ami scrieti daca stiti ca aveti unul bun si vreti sa l vindeti sau sunati la nr 0723832366 .Multumesc . Link spre comentariu
zal Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Neapărat trebuie folosit tubul original (43LK3B). Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Clar, si reglata capcana de ioni! 1 Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 Daca ecranul nu are "pata ionica" si tineti asa de mult la televizor, întrebati pe colegul der_doktor. Poate mai are echipamentele si componentele pentru "renecking" (înlocuirea sistemului). Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 (editat) Curand voi merge la tara, unde am vechiturile. Cu siguranta am/aveam un Rubin 102 daca nu l-oi fi aruncat. Adu-mi aminte din cand in cand. De unde esti ? Poate o fi dotat fix cu tubul pomenit de Zal, daca o mai avea eticheta. Editat Februarie 23, 2017 de monday Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 (editat) Scuze , am postat gresit . Editat Februarie 23, 2017 de viobio Link spre comentariu
zal Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 (editat) Vedeţi în schema lui că sînt recomandate două tuburi, ambele cu deflexie de 70* dacă ţin minte, faţă de cele mai moderne cu 90*. ................ Atenţie că tuburile astea nu sînt protejate la şocuri şi lovituri frontale, de aia se folosea un geam în faţa lui. Editat Februarie 23, 2017 de zal Link spre comentariu
zal Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 http://www.teknynja.com/2008/04/vintage-tv-mod-part-i.html http://www.teknynja.com/2008/04/vintage-tv-mod-part-ii.html http://www.teknynja.com/2008/05/vintage-tv-mod-part-iii.html Link spre comentariu
valioval Postat Februarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2017 Salut si multumesc .Asta cu panoul de lcd de la monitor este tare si ar fi mai simplu.. as pastra carcasa si geamul din fata dar se duce toata * caldura lampilor " am glumit ,nu as-i face asa ceva .Tubul meu nu este epuizat ci are stramb tunul de emisie din interior cred ca a fost trantit posibil ? nu a luat aer nu este spart .Eu sunt din pitesti daca aveti tub ..contact . Link spre comentariu
zal Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 skaarj, mai trebuie şters şi ecranul de afumătură, măcar la 10 ani o dată. Link spre comentariu
valioval Postat Februarie 27, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2017 Da ,da mai trebuie sters chiar si mai des si nu cu patura in geam ... Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 28, 2017 Partajează Postat Februarie 28, 2017 Presupun ca toate celelalte componente din acel TV sunt in perfecta stare, doar tubul cinescop e problema...macar sa fie asa.Cred ca singura varianta rezonabila ramane aia cu displayul LCD, desi e cam cocalarie... Link spre comentariu
valioval Postat Martie 24, 2017 Autor Partajează Postat Martie 24, 2017 Da... Telefunken .din 51.. aste tv pe lampi- am unul, vede oglinda zici ca-i nou are tubul ca neonul piesele nu maraie nu sfaraie toarce molcom si stabil .La fel am avut de- aface cu majoritatea cond. de filtraj si cei pe hartie.precum cu soclurile la lampi . Nu sunt asa petrentioase la valori decat pe cadre . Mai am un Philips pe lampi din 56 diagonala mare, la asta nu am gasit nici un condensator sau rezistente slabe par fara moarte vede bine . Sunt sigur ca multi pe viitor vor sa sa fie in pas cu moda de a avea un televizor pe lampi si un radio la fel . Sigur! Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 27, 2017 Partajează Postat Martie 27, 2017 Nu te-ai gandit sa incerci ati construi un asemenea aparat?Vezi poate te ajuta linkul de mai jos. https://forum.softpedia.com/topic/434498-cat-de-greu-ar-fi-de-construit-un-televizor-color-numai-pe-lampi/ Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 27, 2017 Partajează Postat Martie 27, 2017 Pai @skaarj a construit o placa de sunet pe lampi, nu cred ca un tv ar fi un obstacol de netrecut pentru el . Timp sa aiba ... Totusi ideea de a-l construi integral pe tuburi imi pare putin exagerata, mai degraba hibrid. Toate modelele pe care le-am vazut pana acum (in realitate - Nordmende - sau pe net - alte marci) erau hibride, nu cred ca s-a fabricat un tv color integral pe lampi. Daca (pur ipotetic) m-as aventura intr-un asemenea proiect, doar etajele de baleiaj orizontal/vertical, amplificatorul audio si cele trei amplificatoare video le-as face pe tuburi. Restul solid state ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum