coxule Postat Mai 9, 2007 Partajează Postat Mai 9, 2007 Am un traf care pe o parte are 39v,respectiv 18v iar pe cealalta de langa 11v. Cum as putea sa masor de cati wati este trafu?... am legat la el un chit cu tda 7294 si as mai vrea sa leg din acelasi loc inca un chit (de la 39v) ...si as vrea sa aflu daca duce 2 chituri cu tda7294 trafu....o sa pun si ventilator langa el....ventilator fiind alimentat de la alt traf de 12v. :smt001 Link spre comentariu
vio2007 Postat Mai 9, 2007 Partajează Postat Mai 9, 2007 Trebuie sa masori sectiunea miezului pe care sunt bobinele,in centimetri patrati.Pw=sectiunea la patrat.Daca ai laturile L1=5 cm si L2=2cm,S=5X2=10cm patrati, S la patrat =10x10=100W Mai poti sa aproximezi dupa relatia P=UxI :masori toate tensiunile pe care scoate traful iar dupa grosimea sarmei afli curentul pe care-l da fiecare infasurare.Calculezi puterea la fiecare infasurare-bobina si apoi faci suma puterilor. Vezi si aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=89 Link spre comentariu
coxule Postat Mai 14, 2007 Autor Partajează Postat Mai 14, 2007 Ca sa numai deschid alt topic vreau sa intreb aici ce punte redresoare imi trebuie pentru doua chituri cu tda7294.. si condensatorul electrolitic de cati volti respectiv uF sa fie....si cum se numeste "materialul" care se pune intre final si radiator? Chiturile sunt legate din acelasi loc de la transformator! http://www.adelaida.ro/product_info.php ... cts_id=146 Multumesc. :yawinkle: Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 "materialul" se numeste fie vaselina siliconica, fie pasta termoconductoare.prima n-am mare idee pe unde s-ar mai gasi... daca ai niste 2n3055 vechi, defecte, te poti distra taind cu bomfaierul capsula si recuperand-o de-acolo.pasta termoconductoare o gasesti la orice magazin de calculatoare... nu-i nevoie sa iei cine stie ce scumparaie... o seringa de 5 sau 10 grame costa cam 4 ron... pentru ce vrei tu e suficient.ca sa stii ce punte redresoare pui, de obicei se pune una cu o capabilitate in curent de cel putin de 2 ori mai mare decat curentul nominal.mai clar: presupunem ca un kit consuma 5 A, atunci pui o punte redresoare de 10 amperi (cazul ideal, sunt scumpe la curentul asta... dar sa nu pui punte cu un curent mai mic de 5 A!!!).(amatorii de regula prefera sa supradimensioneze alimentarile, din motive de fiabilitate...) Link spre comentariu
coxule Postat Mai 14, 2007 Autor Partajează Postat Mai 14, 2007 Am cumparat o punte de 25Amperi( ca sa pot lega ambele chituri la ceeasi punte) si o siringa cu pasta termoconductoare, dar nam gasit ceva ca o folie ce trebuie pusa intre finali si radiator pentru ca am 2 chituri....oare ceolofan(dinala ce se pune pe borcane) nu ii bun??ca am auzit ca rezista la temperaturi mari :weedman: ...mai jos ii poza cu puntea ...asa trebuie legate firele ca nu prea scrie multe pe punte??...am desenat si eu cum am putut :smt001Sa pun si puntea pe radiator???....si daca o pun trebuie sa pun "folie" intre punte si radiator?? Link spre comentariu
Blind Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 Sa ma bag si eu in ciorba, cam off topic: La un transformator poti sa ii masori puterea, nu watti. Puterea se masoara in watti :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 ...mai jos ii poza cu puntea ...asa trebuie legate firele ca nu prea scrie multe pe punte??Puntea redresoare are trei pini orientati pe aceeasi directie si unul perpendicular. Acesta este plusul. Pe diagonala acestuia se gaseste minusul.Ce ramane se conecteaza la trafo... :DIn desenul tau firul de minus este legat gresit.http://data.eeworld.com.cn/pdf/137782_F ... C2510.html Link spre comentariu
coxule Postat Mai 14, 2007 Autor Partajează Postat Mai 14, 2007 L-am pus corect acuma in desenu de mai jos....poate ii folositor si la altcineva.Va rog sa-mi raspundeti si la celelate intrebari ca stau cu amplifu desfacut :smt001 :1.daca pot folosi ceolofan intre finali si radiator??...am vazut la bunicamea ca punea zahar ars pe el si nu se topea.:weedman: 2.daca montez puntea pe radiator trebe sa pun intre punte si radiator "folie"?...sper ca ajung 25amperi la 2chituri cu tda7294.Mersi ca m-ati ajutat pana acuma ..sper sa finalizez fara fum :weedman: Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 1. Celofanul o fi el rezistent la foc sau temperatura... dar nu transfera bine caldura de la finali catre radiator. Ideal folie de mica sau o folie de material siliconic.2. Puntea nu trebuie izolata deoarece nu are contact galvanic la carcasa. Link spre comentariu
costy Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 ar fi bine sa pui si condensatori de filtraj dupa punte ceva in genul a 10.000uF/ramura pt a nu se ingatui amplificatorul la volume mari pe bas Link spre comentariu
coxule Postat Mai 14, 2007 Autor Partajează Postat Mai 14, 2007 Deocamdata las asa fara condensatori ca o mers bine pana acuma...-cu ce suruburi sa prind finalii???daca pun suruburi din metal degeaba pun folie ca suruburile vor face contact intre final si radiator :rolleyes: ...toata partea finalului prin care intra surubul este din metal:(...amplifu asta il tin numa sa ascult incet deoarece consuma mai putin...pentru chefuri am unu de 200w rms..sper ca are 200w...scrie consum de retea850w si merge pe finali +-82v. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 există izolatori speciali pentru treaba asta...principial, orice magazin de componente care se respectă are câteva diametre diferite. de asemenea, şi papuci, sau "şaibe cu urechiuşe" vorba unuia, pentru eventuale conexiuni izolate... Link spre comentariu
coxule Postat Mai 14, 2007 Autor Partajează Postat Mai 14, 2007 Am terminat insfarsit legarea firelor si merge perfect....dar lam testat cateva secunde fara sa pun finalu pe radiator deocamdata.....-dar la intrarea in amplif am mufa rotunda cu 5pini si nustiu care fire trebuie legate la corectorul de ton pentru a fi stereo...inainte era legat un canal....am impartit canalu si se aude foarte incet daca de pe un canal sunt legate amandoua intrarile la corectorul de ton...deci din cei 5 pini imi trebuie 4 fire pentru corectorul de ton...pls daca stie sa-mi zica cineva :prayer: Mersi tuturor pentru ca m-au ajutat sa leg firele perfect :smt001 Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 14, 2007 Partajează Postat Mai 14, 2007 s-o luăm pe rand:1. care amplificator??? kiturile luate de tine sunt amplificatoare de putere, presupun că le-ai băgat intr-o fostă cutie de (alt) amplificator, şi vrei să foloseşti mufele şi butoanele originale, nu??2. vrei să intercalezi intre kituri şi sursa ta de semnal (oricare o fi aia: mp3player, calculator, walkman, masă de mixare, something) un corector de ton??păi presupun că este un corector de ton stereo, deci ieşirea L o legi la unul din kiturile de putere, şi cea R la celălalt.intrarile corectorului de ton le legi la mufa cu 5 contacte (care presupun că e liberă de orice conexiuni acuma, nu??)modul în care le lipeşti poate fi oricare... dar daca vrei sa foloseşti un cablu cu mufă cu 5 contacte deja făcut, uită-te cum sunt făcute legăturile (sunt jde mii de tipuri de cabluri care folosesc asemenea mufe, şi n-am cum ghici din prima care conexiuni sunt pe cel pe care-l ai...)3. (ăsta trebea să fie de fapt 0, dar...) la ce vrei să legi amplificatorul tău???răspunsul la întrebarea asta poate sugera ce fel de conexiuni să faci la mufă, la cablul pe care-l vei folosi cu mufa, şi la alegerea tipului şi lipiturilor la mufa din capătul celălalt al cablului... Link spre comentariu
coxule Postat Mai 14, 2007 Autor Partajează Postat Mai 14, 2007 1.kiturile le-am pus intr-un fost amplif de electromures 4*20w daca tin bine minte....am scos din el tot in afara de 1 mufa din spate prin care intra sunetul de la calculator si mufele la care se leaga boxele la iesire ...am pus alt radiator,transformator,punte,corector de ton ..tot tot 2.am montat corectorul de ton... pe un chit cu tda7294 mergea f bine..din cei 5 pini am gasit pe incercate 2 fire bune care le-am legat la intrarea L la corecotrul de ton si chitu l-am pus la iesirea L...dar ca sa fie stereo imi trebuie 4 fire din cei 5pini...deci credca o sa incerc tot pe ghicite :smt001 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum