Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema elvetiana

Postări Recomandate

Pentru romanii tineri, munca este rusinoasa si injositoare.

Uitati-va la cei din USR, toti provin din medii care nu au tangente cu munca - ei sunt "manageri" sau "afaceristi"

Mai uitati-va si la cei din Piata Victoriei care si-au adus copii la "munca" de partid pentru foloase de imagine, electorale si nu numai.

Cine mai poate sa spuna ca nu sunt copii invatati de mici cu munca ?

Link spre comentariu

Chiar e , daca recompensa în urma muncii este înjositoare și discriminatorie .

Daca au alternativa , oamenii intotdeauna vor alege .

Nimeni nu va munci doar pentru supraviețuire .

Chiar nu ați înțeles nimic din ultimii 27 de ani ?

Un clasic in viata imi spunea pe vremuri ca "Stapanul necinstit invata sluga hoata".

Eu spun: Munca daca era buna o luau boierii.

Editat de alcon
Link spre comentariu

Ascultam zilele astea la radio si se spunea ca statul roman a fost prejudiciat cu o jumatate de miliard de euro in urma contractului cu Bechtel pentru autostrada Transilvania. Asta da tun! In contracte de astea e toata invarteala! Cata vreme o sa se fure la o asemenea scara, nu o sa dam niciodat inainte ca tara. E ca si cum ai incerca sa umpli o galeata care are o gaura cat pumnul. Oricata apa ai pune, tot goala va fi pana la urma.

Doar se stie ca Bechtel a ''cistigat''licitatia, ajutata de stim noi cine,care acum s-a ''retras'' si-si numara ouăle sau ouțele.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Aşa este a ”câştigat licitaţia” ..pe o sumă.

Şi cei care i-au urmat(celui cu ”ouăle”) au avut grijă să renegocieze contractul de la făcut de 10 ori suma cât a fost iniţial!

Adică ce s-a furat la prima licitaţie ...e mărunţiş! :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

Nu a fost nici primul("tun"),nici nu va fi ultimul...! :nerv Poate urmeaza autostrada Comarnic-Brasov,va fi(daca va fi vreodata) un contract cu multe,multe acte aditionale care vor redirectiona niste fonduri...! :pandaci Elvetia,la cate autostrazi/tuneluri are,oare cata ...mita(spaga) au "utilizat"? Cred ca prea putina,altfel ajungeau ca ...RO ! :dsgfds

Nu doar in frumoasa Elvetie se lucreaza excelent fara hotie,cred ca si in Germania de acum 80 de ani se lucra excelent (minus munca sclavagista care a aparut incepand cu razboiul).Nu stiu daca herr Todt Fritz si-a permis spagi si furturi de pe santiere.Ar fi fost vai de mama lor.

Situatia de la noi si din mai toate tarile fara capatai se datoreaza sistemului comunist.

Cum in Elvetia nu a fost comunism tiganii sunt nevoiti sa lucreze sau sa dispara definitiv.Cum spunea cineva mai sus daca Germania castiga razboiul alta ar fi fost situatia tiganilor chiar la nivel mondial.

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjH34ie-K_SAhVDfiwKHakRAuIQFggnMAE&url=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FFritz_Todt&usg=AFQjCNH3b7Vlv2xNxKbS4fd6mnokiAHUGQ&sig2=Z95O-pIvgc2JXbv1QzJnaQ

Link spre comentariu

Bechtel is built upon time-tested values of excellence and integrity. This means working to the highest ethical standards and being measured by the enduring quality of our projects. Year after year we are among the safest companies in our industry.

We are committed to leaving a legacy of progress by developing local skills for sustained economic opportunity and volunteering our time and talent to the communities where we work.

Link spre comentariu

Pentru romani munca este rusinoasa si injositoare

Pentru unii romani, da, munca este rusinoasa si injositoare, pentru ca dintotdeauna au avut slugi care sa faca munca de jos. Cind eram copil,parintii ne puneau,pe mine si sora mea, la munci pe masura noastra. Tata m-a invatat sa tund via, sa fac taieri la pomii fructiferi,sa dau cu sapa la porumb,sa dau cu sapa la vie, sa cosesc,etc,etc. N-a avut niciodata pretentia sa fac tot atita treaba cit si el. Era ceva obisnuit in anii '60-'70. Apoi n-am auzit ca cineva sa fi patit ceva facind munci pe care le putea face si un adolescent.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

De unde ideia fixă că comunismul imaginar ar fi de vină ptr atitudinea noastră genetic fanariotă? Asta e o scuză foarte slabă. Marile afaceri din perioada ''capitalistă'' a României au fost tot tunuri şi ţepe ptr ţugulani, de aia s-au bucurat ei cînd s-a schimbat orînduirea şi au dispărut toţi patronii, prinţii, boierii, casa regală şi restul paraziţlor.

Evident, trebuie amintite şi ''pierderile colaterale'', mici comercianţi, ţăranii înstăriţi, meseriaşii... dar ăsta e alt subiect.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări