Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema elvetiana

Postări Recomandate

Asta din cauza egocentrismului de generaţii al catolicismului care le-a insuflat o superioritate închipuită în prezent, bazată exclusiv pe nivelul de trai, un aspect îndoielnic şi foarte fragil la scara istoriei.

S-a văzut asta cînd le-a căzut moneda acum cîţiva ani.

Editat de zal
Link spre comentariu

Nu ar trebui scapat din vedere faptul ca in acea tara a cantoanelor nainte dexista laboratoare de testare pe subiecti umani a medicamentelor ie a fi lansate pe piata.

Sa inteleg ca ''ai nostrii ca brazii'' sint folositi ca si cobai? Sa zicem ,prin absurd, ca este asa. Chiar pot fi fortati sa se faca teste pe ei? Parca m-as mira. Mai degraba inclin sa cred ca merg de bunavoie acolo, beneficiile pecuniare,facindu-i sa-si dea ''greata''.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei

Dorule, pozele tale spun o poveste:

Conserva aia de-ai fotografiat-o tu e fabricata de o firma obscura, cel mai probabil din Polonia (nu se vede din poza ta) si distribuita de o firma care are ca principal obiect de activitate "activitati de peisagistica si servicii pentru cladiri" cod CAEN 81. Firma aia din Polonia "sta cam rau cu fiscul" iar punctul de lucru unde au facut conservele alea s-a inchis. Cat despre distribuitorul (beneficiarul contractului cu guvernul romaniei) e notoriu pentru tunuri cu bani publici si relatii sus-puse. Cauta si vezi.

Am si eu niste conserve din aceeasi categorie dar au alta forma, sunt fabricate la "SCANDIA FOOD" si am avut curiozitatea sa compar continutul cu cel al unei conserve Scandia cumparate din magazin. Gustate cu ochii inchisi aproape ca nu pot fi deosebite, asta "de la ajutoare" pare mai putin condimentata dar diferenta e foarte fina. Mi le-a dat cineva pentru pisici, cu 100 lei o sacosa plina, dar le mananc eu si-mi plac. Desigur, sunt din alt lot, alt contract, cu un alt distribuitor (care de data asta are cod CAEN 101). Mai mult ca sigur au furat si ei insa au avut decenta sa nu-si bata joc.

Si in alte tari "ajutoarele" sunt fabricate si distribuite de firme serioase. In Italia, spre exemplu, pastele sunt fabricate de Barilla, grana vine chiar de la Consorzio Grana Padano iar passata de rosii e facuta in fabricile Mutti sau alt producator serios.

Ca intotdeauna in Ro, povestea e mereu aceeasi.

Link spre comentariu

Dorule, pozele tale spun o poveste:

Conserva aia de-ai fotografiat-o tu e fabricata de o firma obscura, cel mai probabil din Polonia (nu se vede din poza ta) si distribuita de o firma care are ca principal obiect de activitate "activitati de peisagistica si servicii pentru cladiri" cod CAEN 81. Firma aia din Polonia "sta cam rau cu fiscul" iar punctul de lucru unde au facut conservele alea s-a inchis. Cat despre distribuitorul (beneficiarul contractului cu guvernul romaniei) e notoriu pentru tunuri cu bani publici si relatii sus-puse. Cauta si vezi.

.......................................................................................................

Gustate cu ochii inchisi aproape ca nu pot fi deosebite, asta "de la ajutoare" pare mai putin condimentata dar diferenta e foarte fina.

Da,intre cele doua pasaje e diferenta mare.

Nu m-a interesat prea mult subiectul,insa m-a frapat aspectul continutului.In rarele ocazii cand am deschis cate o conserva din asta(numita de carne),mi s-a format un alt fel de imagine,insa constat ca n-am deschis destul de multe ca sa consider asa ceva un lucru obisnuit cum au tinut sa ma asigure mai multi colegi de forum.Posibil si cele regular sa arate la fel,dar eu pana la aia,si dupa aia,n-am mai vazut un asemenea aspect.Spunea cineva ca trebuia incalzita...poate asa o fi,dar acolo era 25% seu de vita(cel mai probabil,pt ca n-am curaj sa bag mana in foc),25% gelatina(care avea sa se transforme probabil in lichid amestecat cu grasime) si ce-a mai ramas,50% carne(sau ce-o fi fost chestia aia).Deschisa la rece se putea indeparta usor acel seu,de care posesoarea mi-a spus inainte ca vrea sa scape,deci cota e constanta,nu era o greseala.Mi-am dat si eu seama ca cel mai pregnant miros la acele conserve este cel de bani.Batrana aia avea putin peste 600 lei pensie,si nu avea nici un gand sa le vanda.Voia sa-i repar televizorul,ca sa se uite la milostivii guvervnanti care pastrau mirosul banilor.

Link spre comentariu

Sint convins ca acele ''conserve de carne'' si alte ''trufandale'' sint dstribuite celor nevoiasi cu putin timp inaite de alegeri (indiferent care). Si uite asa ajung ''cu saci-n caruta'' toti oportunistii, care si-ar vinde si parintii ,pentru a se afla de parte celor cu friele-n mana. Va dati seama ce bafta pe ei? Niste conserve de 2 lei date la momentul oportun!!!!!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei

Nu sint convins ca acele ''conserve de carne'' si alte ''trufandale'' nu sint dstribuite celor nevoiasi cu putin timp inaite de alegeri (indiferent care).

Ba eu sunt chiar convins. Si cred ca esti convins si tu, insa ti-a scapat in fraza o negatie in plus :)

Conservele de care am vorbit eu s-au dat prin Iasi asta toamna. Mi le-a adus boschetarul de serviciu, ajuta la descarcat si a furat o lada intreaga.

Am inteles ca procedura de distribuire cere lista (tabel) cu: nume, adresa, CNP si serie carte identitate.

Si uite asa se cumpara "semnaturile" la liste electorale, petitii, amnistii si orice mai vrea "miluitorul" sa ne bage... pe banii nostri!

Iar un continut de carne de vita 60% e chiar normal. Consumatorul pretentios chiar cere si grasime(seu) si suc (gelatina).

Cat despre mirosul de bani din conservele cu "ajutoare"... ghici a ce miros cornul si laptele, dalele de pavaj, bordurile, panselutele din parc... Nici la biserica nu mai miroase de mult a smirna si tamaie...

Link spre comentariu

Au fost vandute in anii "90 produse alimentare (carne congelata in special ,veche....) care nu erau deloc "kosher".

S-au efectuat studii in spitale (cu "acte in regula") pe pacienti,cu acordul acestora, carora li s-au administrat medicamente in mod gratuit,cu diferite concentratii,in special la cardiaci,pentru studii pentru firme din vest ..oamenii au acceptat pentru ca din pensie nu aveau acces la ele..

La schimbarea anotimpurilor apar diverse forme de gripa,la care se pregatesc din timp vaccinuri...cei care le produc au acces la vreun oracol sau cunosc din timp scenariul ?

Link spre comentariu

..nu stiu daca isi mai aduce cineva aminte de ,,pulpe americane''- de dupa lovilutie. La americani stateau congelate, dar alea fiind crescute cu hormoni, devenisera inutilizabile la ei. Au ajuns aici, ca la noi.. era lipsa. Dar.. sucurile de la dozator ,,TEC''? de toate culorile..

..aici nu prea conta, era bine ca... erau.

Editat de shurubel
Link spre comentariu

Diverse bauturi ,alimente,sunt imbuteliate in recipiente din plastic,in compunerea caruia e folosit "bisphenol' un compus chimic care produce incet dar sigur imbolnavirea consumatorului,incepand cu modificari hormonale....o forma 'eleganta" de genocid.

In SUA de prin 2008 alimentele pentru copii au ambalaje mai sigure,in Franta din 2016 au inceput sa se ia masuri....

La noi "sticlele" folosite ca ambalaj cu ani in urma au fost "kosher".

Link spre comentariu

Stai ca a inceput un balci cu alimentele pentru partea saracacioasa a ieuropei, s-a rasculat unul mare de prin Cehia (sper sa nu gresesc tara) si a spus ca Europa de Est e cosul de gunoi al Europei de Vest, unde ajung alimente altfel decat ar trebui sa fie. Cica o sa inceapa si ai nostri (protectia consumatorului) sa faca cercetari. Un fel de gargara cu pioneze, oricum jucam cu ne canta aia, ce atata discutie...

Eu am spus asta de mult, noi mancam ce nu s-a vandut acolo, ajunse in prag de expirare sau nu le-a convenit lor ceva la produsul ala, il trimit la noi.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Intru-cat topicul risca sa se transforme intr-unul de gastronomie sau master chef,revin si intreb daca sunteti de acord cu masurile elvetiene pentru combaterea hotiei,cersetoriei,lenei si nesimtirii?

Daca aceste masuri elvetiene chiar exista,cum se intampla ca alte natiuni nu le adopta?Nu vorbim de politicienii nostri .

Link spre comentariu

Pai daca nu ne convine asa, atunci sa trecem oficial la o Europa cu doua viteze.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-20604526-vorbeste-din-nou-despre-europa-doua-viteze-juncker-trebui-reanalizam-arhitectura-europeana-avand-vedere-sistem-integrare-diferentiata.htm

Cei din categoria I beneficiaza de produse din categoria I.

Cei din categoria II beneficiaza de produse din categoria II.

Este chiar asa de greu de inteles pentru ce exista UE ?

Acum canadienii sunt de-a dreptul fericiti ca or sa faca comert liber cu UE.

Link spre comentariu

Intotdeauna a fost o uniune cu doua etaje,nu va fi diferentiata acum.

La etaj erau cei bogati si care se puteau usura in capul celor de la parter,acestia de jos crezand ca de sus vine mana cereasca.

Normal ca cei de jos nu puteau pretinde egalitate ca nici nu contribuiau cu aproape nimic doar erau piata de desfacere.Mai cad si ceva resturi de la masa de sus...

Dar noi ca natie cat mai putem permite ce nu permit elvetienii? Politic se va putea pana la sfarsitul lumii dar social ?

Consider ca nu denigrez natia si tara cu nimic atata timp cat aceste probleme sunt prezentate public in ziare si la tv.

Sfidarea fata de cei care muncesc si tupeul tiganilor,asistatilor falsi,hotilor politici a ajuns politica de stat.Nu ma pot obisnui ca cei care au case cat palatele,masini pe care nu le-am putea cumpara nici dupa cateva generatii de munca cinstita,acestia nu platesc impozite,ba mai primesc si ajutor social doar pentru a fi masa de manevra politica.

Solutia elvetiana este necesara mai mult ca oricand dupa anul 1945.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări