modoran Postat Iulie 3, 2023 Partajează Postat Iulie 3, 2023 E defect picul sau ce-i defect acolo mai exact ? Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 3, 2023 Partajează Postat Iulie 3, 2023 dan5588.Eu zic să laşi protecţia în pace aşa cum e.Analogic,dacă e corect ce zici,e greu de realizat ce vrei tu. Protecţiile simple sunt cu cuplare temporizată rezistenţă balast şi atât... Link spre comentariu
dan5588 Postat Iulie 3, 2023 Partajează Postat Iulie 3, 2023 Acum 5 ore, BRANCA a spus: dan5588.Eu zic să laşi protecţia în pace aşa cum e.... Asa cum e.. scrie mai sus..nu mai funcționează...sursa e defectă, pic-ul defect.. aș vrea sa o repar sau sa adaptez ceva similar.. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 3, 2023 Partajează Postat Iulie 3, 2023 dan5588.Am înţeles.Nu cunosc altă variantă decât cea menţionată.Cea pe care ai avut-o e mult mai complexă. Link spre comentariu
dan5588 Postat Iulie 3, 2023 Partajează Postat Iulie 3, 2023 Acum 8 ore, modoran a spus: E defect picul sau ce-i defect acolo mai exact ? da s-a defectat sursa si cineva a incercat sa o repare..a schimbat niste diode smd..printre care cred ca initial au fost si zenner.. apoi s-a dus si sursa pic-ului si pic-ul si tranzistorul care comandă releul.. sursa de 24 am reparat-o partial ca nu stiu tipul diodelor.. scoate 24 in gol si 19 cu releul alimentat direct.. Link spre comentariu
dan5588 Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 am scos schema sursei de alimentare pentru microcontroler si releu.. diodele D5 si D7 (smd) au fost inlocuite.. D5 a fost pusă invers.. eu am pus D5 zenner 12V și D7 zenner 24V. nu găsesc schema pe nicăieri.. decât o schemă bloc.. modulul se numește Rehm B7 EMC start board EPC (Electronic Power Control) Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Vezi cat consuma releul si uC si ce mai e pe acolo, s-ar putea sa nu fie optime zenerele alese. E un regulator liniar destul de ingenios facut , fara feedback , cu protectie la overvoltage, undervoltage si supracurent, dar merge ok doar intre anumite valori ale sarcinii. Daca te ajuta o explicatie, detaliem. Link spre comentariu
dan5588 Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Acum 21 minute, bolek a spus: ...merge ok doar intre anumite valori ale sarcinii. Daca te ajuta o explicatie, detaliem. microcontrolerul si ledul smd consuma foarte puțin.. releul scade la 19v dar cupleaza ferm.. am scos si restul schemei. problema e ca trebuie să fac alt program pentru noul PIC. la prima vedere nu pare complicat.. pwm pe pinul 9 si dacă in aval e ok si urcă tensiunea pe pinul 10.. cuplează releul si stinge tiristorul.. apoi monitorizeaza cred pe pinul 7 limitele tensiunii.. Link spre comentariu
dan5588 Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 (editat) Acum 31 minute, dan5588 a spus: dacă in aval e ok si urcă tensiunea pe pinul 10.. gresesc..cred ca la pinul 10 initial tensiunea e la fel ca la pinul 7 pana se mai incarca condensatorii.. cu impusuri din tiristor.. cand creste ∆V cupleaza releul sa nu dea șoc in disjunctoare curbă B.. (că așa se laudă astia de la rehm) Oricum aparatul de sudură il folosesc ocazional cu o rezistență de 47ohm peste tiristor dupa care strapez cu un buton scos lăsat in fire.. dar vreau sa ii fac protectia ca e un aparat care sudează foarte bine.. Ce tranzistor aș putea pune pentru comanda releului? este smd sot23 releul consuma cam 20mA pe cel ars scrie MC.. cred ca e mosfet..de 150mA/60V Editat Iulie 6, 2023 de dan5588 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum