Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rehm Booster 170

Jhn

Postări Recomandate

Am aceasta "jucarie",care imediat dupa alimentare intra in protectie.E "dotat" cu un modul mos-fet tip VBH40-05B,pe care l-am masurat,si ar fi ok,am verificat si puntea de diode de dupa traf,in rest...nu m-ai stiu ce as putea sa-i fac,partea de comanda,si sursa sunt construite cu micro-procesoare seria PIC....de schema nici nu se pune problema sa intreb....asa daca aveti unele cunostinte,va astept cu idei.

Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan5588

6

• cristiandan

4

• Jhn

4

• omidebulas

2

• 10 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Azi mi-a sosit din nou invertorul din topic, acum sunt decis sa dau altul la schimb, si sa-l pastrez pentru mine.

Aceiasi problema descrisa m-ai sus, rog putin ajutor daca se poate !

Link spre comentariu

Stie cineva, cum pot verifica traful de iesire ?, in primar am 0,2 Ohmi si 0,48 mH masurat cu un multitester cumparat de pe forum, iar in secundar scurt in toata regula pe ambele ramuri.

Capture_Rehm.jpg

20180713_165423.jpg

20180713_175446.jpg

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se intampla frecvent ca distantierele dintre mainboard si placa de putere sa fie dezlipite de pe placa de putere si nu mai furnizeaza curent suficient. Demonteza placa de putere si refa lipiturile la distantiere.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Buna seara!

Am si eu probleme cu acest aparat. Pe partea de alimentare are un modul de protecție care s-a defectat.. dupa cum imi dau seama acest modul contine o sursa de 24V pentru un releu si din care un 7805 alimenteaza un microcontroler Pic16f676.. Picul asta intai masoara tensiunea de alimentare, apoi incarca un tiristor care alimenteaza aparatul de sudura printr-o rezistenta babana de 5ohm..masoara si tensiunea dupa ea, si daca creste cu viteza care trebuie si ajunge la valoarea ok aprinde un led mic smd pe placa si cupleaza releul care strapeaza rezistenta si tiristorul..

Cand sudezi cu fire prea lungi si scade tensiunea sau supratensiuni, picu asta decupleaza alimentarea..

Cu ce as putea inlocui acest modul? As vrea sa pastrez protectia la minima tensiune.. ca aparatul are modul igbt si e sensibil la tensiune scazuta in comanda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări