Jhn Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Salut !, Am de reparat o pocnitoare din asta trifazica,este primul de acest gen,la care ma ambitionez sa vad daca reusesc sa-l pun pe picioare. Defectul sunt cele 4 igbt-uri fgl40n12and,si .....ciudat la modelul acesta,partea de comanda (G-E) a igbt-urilor sunt construite cu 4 leduri,si patru condensatori cu tantal de 4,7uF/16v,care sunt toate pocnite,in rest m-ai nimic. Am reusit,sa-i alimentez partea de comanda,si am semnal in primarul trafo-driver,invertorul este al unei persoane de la tara,iar cum tensiunea e asa cum e...v-as ruga,daca aveti idee,ce imbunatatiri se pot aduce acestuia. Am facut comanda de piese,si voi revenii,cu rezultate. Link spre comentariu
Jhn Postat Februarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2017 Azi mi-au sosit igbt-urile,si restul de piese pocnite de dupa traful driver.Pun m-ai jos semnalele G-E Q1,Q3 de pe bara +Vcc (pozele de sus),si G-E Q2,Q4 de pe bara -Vcc (pozele de jos),partea de comanda driver este alimentata dintr-un transformator de 2x19 Vca,exact ca cel din invertor. M-am folosit de o sursa ridicatoare de tensiune,si am alimentat direct modulul cu igbt-uri,sarind peste cele trei punti redresoare,bineanteles cu o punte si doi condensatori inseriati. Am marit usor valoarea pana undeva la 400 Vca,urmarind tot timpul temperatura igbturilor,si vizual sa nu iasa fum pe undeva am pus o sarcina pe iesire (un bec de 300W),totul fiind ok,l-am montat,si am dat fuga la cineva care are trifazic.....l-am alimentat,nu a pocnit ,insa nu am avut cablurile sa-i facem proba cu electrod. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum