Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aterizarea pe verticala a unei rachete

bogdan546

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

5

• sesebe

4

• gica70

4

• bogdan546

2

Top autori în acest subiect

Nu, exemplul reţinut de mine cînd eram mic şi citeam cărţi, e că aeronava respectivă decola vertical şi ateriza vertical. Nu e vorba de avion clasic cu decolare ''verticală'' gen Harrier sau alceva.

Link spre comentariu
A existat un proiect de avion american cu decolare şi aterizare pe verticală, ceva din anii 50, nu mai reţin denumirea. O linie moartă în evoluţia avioanelor cu reacţie.

Pai Herrier sau Yak-33 ce sunt, nu avioane cu decolare si aterizare verticala??? Harrier este un priect englezesc, cumparat si dezvoltat de americani. Englezii nu mai fabrica Harrier.

Eu ma refeream ca au aterizat fara sa decoleze

A, se poate, daca a decolat de pa Luna, se poate!

Link spre comentariu

Intre timp am vazut ca dupa decolare partea de propulsie se detaseaza de racheta si la intoarcere se foloseste alt propulsor . Oricum mie mi se pare un salt in domeniu, chiar daca ideea nu este noua punerea in practica este.

Link spre comentariu

Oare oamenii nu sunt plictisiti de rachete ? alt mijloc de propulsie in afara de cel reactiv nu mai exista ?

Cum sa parcurga oamenii distante de ani lumina in spatiul cosmic ? Cu rachete ?

Ce opreste omenirea sa faca un salt calitativ in materie de calatorii spatiale si nu numai ?

Oare "Soros" se opune si in domeniul stiintific? (vad ca Congresul american s-a apucat sa-l ancheteze pentru diverse "chestii")

Link spre comentariu

Marile invenţii nedezvăluite publicului vor fi aplicate cînd auto aleşii planetei se vor refugia spre stele mai curate, lăsînd aici un cimitir. Oare de ce ni se propagă insistent colonizarea Marte, cînd nici Luna nu e cartografiată şi abia putem ajunge în jurul ei? Nu mai e timp? Vine sfîrşitul lumii acesteia?

Link spre comentariu

La inceputul anilor '70 era o revista,la care eram abonat,Sport si tehnica. Intr-o numar al revistei era prezentat un aparat de zbor, care era o combinatie intre avion si elicopter. Cele doua motoare de pe aripi,aveau posibilitatea de a se roti de la pozitia orizontala la cea verticala. Nu mica mi-a fost surprinderea sa vad( nu de mult timp) la TV astfel de aparat de zbor. Acesta decola ca si un elicopter, iar dupa ce se ridica de la sol, motoarele se roteau in pozitie orizontala.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări