Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

As dori documentatie despre izolatia in vid


Vizitator micu83

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • pisoiu

    2

  • Adrian Luben

    2

  • MifTy

    2

  • zal

    2

Top autori în acest subiect

pai profu nu ti-a dat si niste referinte?in mod normal vidul este izolator perfect, asa ca scurgerile de sarcina sunt mai degraba efecte de tip CORONA, termoemisie, efect fotoelectric sau inrudite cu astea.Oricum, modul in care ai pus problema nu este explicit. Poate mai multe detalii ofera mai multe raspunsuri.

Link spre comentariu
Vizitator micu83

Am proiectul de licenta "Celula de medie tensiune echipata cu intreruptor cu vid" si as avea nevoie de documentatie despre cum se produce vidul la intreruptor.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Am proiect de licenta despre izolatia in vid la celule de medie tensiune si as avea nevoie de documentatie.

Documentatie poti sa soliciti in cadrul grupului de discutiihttp://finance.groups.yahoo.com/group/electrice/cursuri pe aceasta tema:http://popase.z1.ro/echipamente/Curs%20 ... 20ulei.pdfhttp://popase.z1.ro/echipamente/Curs%20 ... %20SF6.pdfhttp://popase.z1.ro/echipamente/Curs%20 ... %20vid.pdf
Link spre comentariu

" as avea nevoie de documentatie despre cum se produce vidul la intreruptor. "Pentru introducerea vidului in celulele de MT se folosesc butelii care contin vid lichefiat, exact ca la buteliile de aragaz.

Link spre comentariu

Pentru introducerea vidului in celulele de MT se folosesc butelii care contin vid lichefiat, exact ca la buteliile de aragaz.

Dar pentru scoaterea vidului, oare cum se procedeaza? :yawinkle: Cand mai e nevoie de cate o reparatie... Banuiesc ca nu poti sa lucrezi cu vidul bagat, ca te suge... :rolleyes: Cirip
Link spre comentariu

Nu stiu daca la noi in tara se folosesc intrerupatori de MT cu vid. Pe unde am fost am vazut numai cu ulei putin (RMNG-URSS, CKD-Cehoslovacia licenta Dalle-Elvetia, Electroputere etc) sau cu hexaflorura ca cei Siemens adusi acum 2-3 ani. Ideia e ca contactele trebuie sa stea totusi intr-o solutie care sa absoarba energia arcului electric si sa le raceasca, altfel se pot forma punti de material conductor intre contacte, bine-nteles asta in cazul nefericit cind deconecteaza la un scc.

Link spre comentariu

@ micu83 un exemplu: iei un releu electromagnetic, il pui untr-o incinta inchisa ermetic si ii pui la incinta o pompa de vid, si asta e "intrerupatorul" despre care vorbim. Gandeste-te pe tema asta. :yawinkle: @ Marele SavantPe de alta parte nu am auzit de vid lichefiat, nu prea vad cum ar putea exista asa ceva, sau cel putin cum il scot din butelie ca sa-l foloseasca.

Link spre comentariu

@ micu83 un exemplu: iei un releu electromagnetic, il pui untr-o incinta inchisa ermetic si ii pui la incinta o pompa de vid, si asta e "intrerupatorul" despre care vorbim. Gandeste-te pe tema asta. :yawinkle:

 

Te asigur ca nu despre asta e vorba. Este vorba despre celule de medie tensiune, asta in energetica inseamna cativa kilovolti sau zeci de kilovolti. De multe ori contactele sunt actionate pneumatic, nu electromagnetic, mai exact este vorba despre chestiile alea care le vezi pe camp, ca o gradina de stalpi de beton, legate cu sarme de medie tensiune si care au maciuliile colorate unele cu rosu, altele cu galben si altele cu albastru (ca e trifazic, nu ca ar avea vreo legatura cu steagul tarii)

 

Un banc:

2 electricieni pe un stalp de tensiune, unu vede o batranica si ii zice:

- Doamna, doamna, va rugam frumos, ne dati si noua firul ala rosu?

Babuta se apleaca, apuca firul si il intinde celui de pe stalp. La care colegul lui zice:

- Ti-am zis io' ma, ca ala rosu e nulu'!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări