Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru true RMS USB EM6181 All Sun

Florinel TV

Postări Recomandate

Asa o fi,dar de regula cand ajungi la fineturi,nu mai ai nevoie de multimetru ci de scule dedicate,instrumente de laborator,de banc.Am mai spus,depinde de ce face fiecare in domeniu,pt ca ce mie mi se pare a fi ceva de finete,pt altul poate fi o gargara(si invers).

Link spre comentariu

Mi-as lua si eu un UT61E d-asta dar nu inteleg cat de precis e.

De ex. cat de precis pot masura o tensiune DC de 4.096V ? In specificatiile lui scrie :

DC Voltage (V) 220mV/2.2V/22V/220V/1000V ±(0.1%+2)

Nu inteleg ce e cu acel "+2" de la sfarsit...

Link spre comentariu

@Dudi,

2-ul ala de la sfarsit reprezinta cu cate unitati din ultimul digit poate sa indice in plus fata de limita de 0,1%*Valoarea, pe scala respectiva.

Succes

Link spre comentariu

Eu am luat un UT61E de pe eBay cu circa 200 lei . Am așteptat , ce-i drept, aproape o lună dar nu aveam grabă .

L-am comparat cu un BM859cfa recent venit de la metrologie și e foarte OK din acest punct de vedere - se încadrează bine în specificații . Unele probleme la stabilizarea citirii în anumite situații pe rezistență și capacitate - dar nu am aprofundat . Una peste alta , e OK de banii ăia .

Link spre comentariu

Si eu sunt multumit de Ut61E. Eu am luat 2 tot de pe Ebay , unul merge impecabil dar la unu am avut probleme in sensul ca se tot decalibra pana am schimbat semireglabilul cu unu mai calitativ. Pe mine nu m-a deranjat acest aspect.

Cu toate astea sunt de parere ca pentru a masura precis o tensiune de 4.096V nu este suficient un multimetru de 4 1/2 digit, chiar daca este Fluke sau mama lu Fluke ! trebuie minim 5 1/2 digit dar deja este alta clasa alti bani.

Link spre comentariu

Ok. Alta intrebare !

O veni inclus si cu cablul acela usb (sau adaptor, ce e) ca sa poata fi conectat la PC ? La producator pe site scrie ca ala e optional...

Link spre comentariu

e foarte optional!

in depanarea casnica e fix pix 4,096V

cine face depanare aparate industriale si de masura are nevoie de asa ceva.|Care din voi are nevoie de 4,096v?Va spun eu va laudati!

Stiu, aproximativ tot forumul va sari pe mine!

true RMS 100KHz ac-dc e suficient si pentru unele laboratoare iar instrumentele cu ac nu pot fi depasite la unele masuratori.Ma gandesc cu nostalgie la unele DU...

Link spre comentariu

Dar macar 4,09V afiseaza precis ?

Da in proportie de 99%. E posibil sa afiseze chiar 4.096 corect dar repet nu te poti baza pe asta mai ales ca nu ai altul de o clasa superioara ca si comparatie.

Ok. Alta intrebare !

O veni inclus si cu cablul acela usb (sau adaptor, ce e) ca sa poata fi conectat la PC ? La producator pe site scrie ca ala e optional...

Vine cu cablu RS232. Cablul (adaptorul) USB se cumpara separat.

Link spre comentariu

@Dudi,

Masuratoarea o sa o faci pe scala de 22V deci 19,999V si cred ca iti va afisa 4,096 +/- 0,5%+1 cum scrie la specificatiile de precizie.

Uite aici specificatiile http://www.batronix.com/shop/multimeter/multimeter-ut61e.html :)

Succes

UT61E e specificat ( de producător ) la 0.1% + 2 LSD ceea ce înseamnă la 4.096V o eroare totală maximă de circa 0.15% . Suficient pentru majoritatea aplicațiilor . Dacă se dorește mai multă precizie folosim altceva.

EDIT . Tocmai l-am pus pe al meu împreună cu BM859 pe o baterie de 6V cu Pb . Ambele indică 6.257V.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Nu vad bine ce ai postat @doru3160 e prea mic... dar pe vremuri am lucrat la ICEMENERG SIBIU si ca aparate de masura erau astfel de aparate analogice DU, vad ca ce ai postat e in germana dar stiu sigur ca aparatele tip DU erau cehoslovace. Oricum era ceva ce pe vremuri nici nu visam.In laboratorul de metrologie erau aparate pe care nici azi ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări