Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru true RMS USB EM6181 All Sun

Florinel TV

Postări Recomandate

Eu pe masina am de ani de zile un UT20B.La inceput mi-a convenit ca e mic si cu o baterie de 12V merge mai bine de 2 ani,indiferent ce e afara,si aici ma refer la iarna.L-am verificat si indica bine pe tensiune,nu are buzer,dar nici nu i-am simtit lipsa,si pt verificat un filament de bec sau o siguranta e bun.Cand e mai groasa treaba,am pe ce pune mana,dar in regim de avarie,m-a scos de multe ori din situatie.

Imi place jucaria aia prezentata pe pagina precedenta,pare sa fie destul de completa pt dimensiunile prezentate.Totul e sa se tina de cuvant,ca asa toate-s frumoase,dar cand le iei la bani marunti,putine fac ceea ce spun.Dar mi-ar place si mie unul...nu ca n-as avea,dar parca de mult n-am mai cumparat nimic :rade:

Link spre comentariu

Dragut. Parca ar fi fluke 106...

Era sa iau o semiteapa cu un Fluke 101, parea pretul prea ok si daca nu citeam rewiurile nu observam ca nu masoara curent!

Link spre comentariu

E primul lucru la care ma uit. Caut poze cu aparatul si ma uit sa aiba mufa pentru 10A, fused, si sa masoare si AC si CC pe V si pe A. Apoi caut semnul de buzzer, mentiunea TRMS, pretul si dupa , daca se califica intru la citit specificatii, review-uri, comparatii, etc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Primul lucru la care ar trebui sa va uitati e sa fie cu 4 conectori, multimetrele cu conector comun pentru mA si V sunt glume proaste...a zice si Dave Jones, australianul ala de pe eevblog...poză de clătit ochii:Fluke 27:

http://www.eevblog.com/forum/blog/eevblog-372-fluke-27-multimeter-review-teardown/?action=dlattach;attach=32014;image

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Ei,daca o spune prea fericitul,inseamna ca asa e....Pana si un amarat de 9208 are 4 borne,doar ca australianul nu umbla cu asemenea pocnitori si n-a aflat inca.

Link spre comentariu

Are 4 gauri si o sarma... Nici macar o siguranta de 2 bani nu are. In rest, mi-a placut si chiar as mai lua unul, doar pt ca masoara rezistente pana la 200Mohm.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Are 4 gauri si o sarma... Nici macar o siguranta de 2 bani nu are. In rest, mi-a placut si chiar as mai lua unul, doar pt ca masoara rezistente pana la 200Mohm.

Ce conteaza ce are la interior...daca are 4 gauri e best,celelalte sunt pocnitori,cam asa suna recomandarea preafericitului.Si ca tot vine vorba de trasnaia aia de siguranta...crezi ca ar fi o misiune imposibila sa introduci una in circuit,daca tot te temi sa nu se intample inevitabilul?Loc ar fi fara probleme,dar asta nu i-ar creste cu mult actiunile,pt ca un aparat de duzina(cu siguranta sau fara) tot asta ramane,indiferent cate gauri are.

Link spre comentariu

Tot preafericitul mai zicea ca sa nu ai incredere in niciun aparat care are slot pentru tranzistoare, ceea ce DT-ul are. Eu nu am utilizat functia aia niciodata.

E spatiu pt siguranta. In fond, cand masori curentul poti folosi o sonda cu siguranta inserata pe traseu, intr-un suport de plastic asa cum se gaseste in cuptoarele cu microunde.

Link spre comentariu

Vorbeam despre dt9208. Nu am vazut clipul despre care zici, sau poate l-am vazut. Am avut astfel de aparate si stiu ce era prin ele. Aveau pe mA siguranta de sticla. Pe 10 sau 20 A nu era nicio protectie. Scrie chiar si langa gaura. Unfused.

Link spre comentariu

De fapt, sunt "fused", dar siguranta e reprezentata de testere care pot avea si 0,4 ohmi... :rade:

Preafericitul pomenea de faptul ca multimetrele care masoara HFe nu sunt serioase, nu vezi asa ceva la o scula industriala, nu ca ar dauna cu ceva ca poseda masurare de beta la tranzistori...oricum masurarea se face numai la curent mic, e valabila pentru micile BC...BF...2N....pana la 0,6W.

Link spre comentariu

Si cum te-ai simti sa tii testerul in mana in timp ce se dizolva? Nu neaparat ca apuci de fir, dar inevitabil firele trec unul peste altul si peste multe alte lucruri de la aparat pana la locul de masurat. Tocmai ce am trecut printr-un astfel de eveniment. Am auzit un foarte rapid si scurt pâc, in secunda urmatoare mi-am dat seama ca siguranra ultrarapida tocmai mi-a limitat pagubele. Inca nu am cumparat-o. Nu am ajuns la magazin. Tot ultrarapida o sa pun pt ca am fost multumit de efect, chiar daca e 14 lei.

Link spre comentariu

Care cumpara aparate cu testere de 0,7 ohmi,in mod sigur n-au prea mari pretentii de la ele,asa ca degeaba sunt aduse in discutie.Un aparat mai decent,nu va avea niciodata asemenea testere,indiferent de cum arata restul,cu 3,4 sau 8 gauri.

Link spre comentariu

Banuiesc ca e posibil ca respectivele aparate (cu testere proaste) din start (sau dupa un timp) pot avea si probleme de contact a lamelelor comutatorului.

Inclusiv de aici sa apara o rezistenta suplimentara.

Sau problema asta nu prea exista la aparatele mai performante dar de slaba calitate ?

Link spre comentariu

Chiar daca lucratura la comutator e cu diferenta de la cer la pamant intre cele de duzina si sa zicem exemplarul din video de mai sus(care la interior arata mai mult ca un stationar decat un portabil,si asta nu in sensul rau al cuvantului),n-am avut pana acum cazuri cand pacatoasele astea de duzina formate direct pe cablaj sa fi facut nazuri.Pe mine cel putin nu m-a necajit nici o cazatura din asta la comutator,probabil n-am nimerit cele mai jefuite exemplare,dar au fost alte neajunsuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări