Marele Savant Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Io stiu un tip care a trait si inca traieste bine din depanare, care pt. tensiunea de filament folosea un MAVO-35. A comparat cindva cu un aparat profesional pina la cit deviaza acul pe nu stiu ce scala de alternativ de la mavo pentru 6,3 v si cind avea nevoie dor compara indicatia stiuta cu ce gasea in tv. respectiv. nu este deloc foarte cuser, doar va povestesc! Personal in epoca cind faceam depanare, nu masuram tensiunea de filament ci aveam grija ca tensiunea prinipala a sursei sa fie exact la valoarea prescrisa de producator, asta fiind teoretic suficient. Nici in service-urile mai bengoase nu se masura tens. de filament in tv. Link spre comentariu
Mitica M. Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Da tensiunea aia de filament nu se poate masura cu osciloscopu ? Si pe urma sa faci comparatie cu ce arata multimetru ? Chiar daca filamentul ala are 6,3v ac "cocotati" peste 1kV dc ? Cum spune si Marele Savant, un mavo35 sau un tzeu rusesc poate fi o solutie ieftina in cazul tensiunilor de filament TK. Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Pentru ca nu ma pricep la televizoare poate cineva explica de unde acel 1KV DC pe tensiunea de filament ? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 In caz de ceva scurturi interne la tub, se poate ca potentialul filamentului fata de masa sa fie undeva pe la 80V-220V Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Nu se poate asa ceva.Ipoteticul scurt se poate face(si am intalnit de multe ori)catod filament,dar atunci nu urca potentialul filamentului la tensiunea catodului ci scade cea a catodului la zero.Un capat al infasurarii de filament este la masa intotdeauna. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 (editat) Da domnu' si ca sa rezolvi alimentezi firmamentul flotant cu cîteva spire pe traf si chiar atunci este cel mai interesant de masurat tensiunea de filament.80V-230V este potențialul catodului. Editat Februarie 20, 2017 de sesebe Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Io stiu un tip care a trait si inca traieste bine din depanare, care pt. tensiunea de filament folosea un MAVO-35. A comparat cindva cu un aparat profesional pina la cit deviaza acul pe nu stiu ce scala de alternativ de la mavo pentru 6,3 v si cind avea nevoie dor compara indicatia stiuta cu ce gasea in tv. respectiv. nu este deloc foarte cuser, doar va povestesc! Personal in epoca cind faceam depanare, nu masuram tensiunea de filament ci aveam grija ca tensiunea prinipala a sursei sa fie exact la valoarea prescrisa de producator, asta fiind teoretic suficient. Nici in service-urile mai bengoase nu se masura tens. de filament in tv. Sanatate permanenta ! Eu am analogicul din poza si nu e vreo lauda , e Made In Japan si cumparat de acolo de fostul meu sef si la fel pe scala de 10Vac i-a facut o conversie sa-i zicem , c-or fi 6V ori 6,5 e totusi un filament.Un ochi "format" isi da seama daca e in extreme. Link spre comentariu
gsabac Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Masuratoarea se poate face in mai multe moduri: Sunt televizoare cu o borna a filamentului la masa dar si televizoare, mai ales cele alb-negru, la care filamentul este conectat la catod cu o rezistenta de 100K...1Meg. Daca filamentul este alimentat in CC sau 50Hz prin transformator, tensiunea de filament se poate masura cu multimetrul. Daca filamentul este conectat cu o rezistenta la catod: - cu osciloscopul pozitionat pe curent alternativ, AC, fara modulatie video si cu masa osciloscopului la masa aparatului. Atentie daca nu este cumva tensiune pe sasiu !!! - cu un osciloscop portabil miniatura, alimentat din baterii cu masa conectata la o borna a filamentului; - cu un osciloscop cu sonde diferentiale. Se vor masura impulsuri inguste de circa 40V cu perioada de 64uS ca in poza, atunci cind filamentul este alimentat din transformatorul de linii: Daca filamentul este la masa, tensiunea continua este nula si egala cu tensiunea catodului cind filamentul este flotant. In cazul alimentarii prin transformatorul de linii este greu de apreciat cu osciloscopul valoarea true-rms, dar se poate face aproximativ in mod grafic. Mai jos exemple de true-rms Fluke: @gsabac Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Sanatate permanenta ! Eu am analogicul din poza si nu e vreo lauda , e Made In Japan si cumparat de acolo de fostul meu sef si la fel pe scala de 10Vac i-a facut o conversie sa-i zicem , c-or fi 6V ori 6,5 e totusi un filament.Un ochi "format" isi da seama daca e in extreme. Un ochi format este mai tare ca orice True-Rms ...asta-i problema... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2017 Nu se poate asa ceva.Ipoteticul scurt se poate face(si am intalnit de multe ori)catod filament,dar atunci nu urca potentialul filamentului la tensiunea catodului ci scade cea a catodului la zero.Un capat al infasurarii de filament este la masa intotdeauna. La marea majoritate am gasit un capat de filament la masa dar la acest tv Goldstar CBT4342E chassis PC-04X este separat filamentul de masa , pinii 4 si 5 duc direct la filament fara sa fie conectat la masa , in rest nu mai tin minte daca am mai intilnit sa fie separat de masa. Si cu acest multimetru vroiam sal cumpar dar am renuntat ca daca nui bun si nu masoara true rms mam hotarit sa nu dau banii aiuria pe el mai bine este unul simplu cum am defapt mai multe , si va multumesc pentru ajutor la toti Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 De unde s-a tras concluzia ca nu este True RMS ? Uite o poza cu EM6000 , la celalalt model nu gasec. Si forumul de unde am luat-o : http://www.eevblog.com/forum/testgear/multimeter-or-curate's-egg-all-sun-em6000-review-teardown/ Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Deci este TrueRMS, singura intrebare ramasa este : pina la ce frecventa poate masura corect TrueRMS. Link spre comentariu
orgasmo Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 http://www.all-sun.com/manual/EM6000_en.pdf Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Destul de concludent. Link spre comentariu
gigel_t Postat Februarie 21, 2017 Partajează Postat Februarie 21, 2017 UNI-T 71D 100khz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum